Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Χωρίς στύλους και καλώδια η Χώρα της Άνδρου




Άρχισαν την περασμένη εβδομάδα οι εργασίες για την υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου της ΔΕΗ στη Χώρα της Άνδρου, το έργο έχει αναλάβει η εταιρία ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Α.Ε.και το κόστος ύψους 850.000 ευρώ θα καλύψει η ΔΕΗ (650.000) και ο δήμος Άνδρου (200.000).

Η υπογειοποίηση του δικτύου θ’ αρχίσει έξω από το Κ.Ε.Π. στο Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου.

 Η περιοχή της Χώρας θα καλυφθεί με 3 υπόγεια δίκτυα με τους αντίστοιχους επίγειους υποσταθμούς -διανομείς (διαστάσεις:3,70 μ. μήκος, 1,65μ πλάτος και 1,70 μ. ύψος)


1ο Δίκτυο:
    Υποσταθμός στο πάρκινγκ απέναντι από το Σίνε Άλεξ
   Περιοχές: Κ.Ε.Π. ,Λέσχη Ανδρίων, Επαρχείο, ΚΤΕΛ, ALPHA Τράπεζα.
2ο Δίκτυο:
    Υποσταθμός δίπλα στη ράμπα του Δημοτικού Σχολείου Χώρας
    Περιοχές: Κ.Τ.Ε.Λ., Ιερό Παναγίας, Σκαλάκια , στενό παντοπωλείου Λιοπύρου, παλιό        ειρηνοδικείο , Τεχνικό γραφείο Γονέου
Και : Νηπιαγωγείο , παλιά χασαπιά, Παρέα, πλατεία Καΐρη, Άγιος Γεώργιος και Μουσεία Γουλανδρή
3ο Δίκτυο:
    Υπόσταθμός λίγο πιο κάτω από το παλιό Ι.Κ.Α.
     Περιοχές: Καΐρειος Βιβλιοθήκη, κάτω από το Γυμνάσιο και το Ο.Τ.Ε., Micra Anglia, στροφή  Καλιπέτη, μανάβικο Λέκκα, περιοχή Ξενία

Οι διαδρομές του καλωδίου σε τυχόν εμπόδια ή άλλα δίκτυα θα αλλάζει.
Στο δρόμο της Αγοράς το καλώδιο θα υπογειοποιηθεί κατεβαίνοντας αριστερά.
Δεν θα γίνουν εκσκαφές μπροστά από τον «κήπο της Παναγίας» και το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Γίνονται προσπάθειες να γίνει συγχρόνως και η υπογειοποίηση των καλωδίων οπτικών ινών του Ο.Τ.Ε.
Ο αποκατάσταση του πλακόστρωτου της Αγοράς καθώς και του δημοτικού φωτισμού της με φανοστάτες και φανάρια τοίχου στους υπόλοιπους δρόμους έχει προυπολογισμό 150.000 ευρώ και θα γίνεται αμέσως μετά τις εργασίες της ΔΕΗ.
Η παράδοση όλου του έργου έχει υπολογιστεί ότι θα γίνει μετά από 6 μήνες ,με προτεραιότητα στη κεντρική αγορά που θα πρέπει να τελειώσει μέχρι τις 20 Μαρτίου (Θεοσκεπάστου).
Ο εργοδηγός κ. Θοδωρής Κελεπούρης ζητά την κατανόηση και την συνεργασία των δημοτών για την πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

Πληροφορίες :Ν. Θεολόγου, πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου
                       Κ. Κολυδά & Ε. Παρλιάρου ,μηχανικοί Δήμου Άνδρου.
.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια για αυτο το σημαντικο εργο!τωρα να ρωτησω αν ειναι τυχαιο το οτι το συγκεκριμενο εργο ξεκινησε ενα χρονο πριν τισ δημοτικες εκλογες και μαλιστα σε ενα κλιμα αποδοκιμασιας για τον σημερινο δημο...μακαρι να ειναι τυχαιο

Ανώνυμος είπε...

Και παλι η περιοχη του Αγιου Γεωργιου , Αη Νικολας Παραπορτιου, Ταξιαρχης ,Παλατιανη ,Καμαρα θα μεινουν παλι απεξω ,η παλια πολη ... δεν εχει καλους ψηφους ,
Δ.Καμαριανος

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, ύστερα απο 10 χρόνια υλοποιείται το έργο αυτό της ΔΕΗ που είχε ξεκινήσει να σχεδιάζεται επι δημαρχίας Δ. Γιαννίση, για όσους δεν το ξέρουν !!!!

Αλήθεια η παλιά πόλη γιατί μένει απέξω ???

Ανώνυμος είπε...

Θα φτιαχτεί σωστά η Αγορά μετά το τέλος των εργασιών ? Ευκαιρία είναι να σταματήσουν να περνάνε και τα ΤΑΧΙ απο το πλακόστρωτο στην Πλατεία Γηροκομείου. Ας το προσέξουν πολύ οι άνθρωποι του Δήμου !!! Οχι άλλες προχειρότητες. Εχουμε κουραστεί τόσα χρόνια προχειροδουλειάς. Ας γίνει και κάτι σωστό επιτέλους.

kimon είπε...

Οτιδήποτε επαναφέρει την αισθητική και τη παραδοσιακή εικόνα στο νησί, είναι καλοδεχούμενο, αρκεί αυτό να μην είναι πόλος συμφερόντων για πολιτικούς λόγους και μείνουν τα έργα για τα έργα.
Έχοντας συνηθίσει το φαινόμενο "ένα βήμα μπροστά, δύο πίσω", ας περιμένουμε το πέρας των εργασιών πριν τις επευφημίες.
Παρόλα αυτά, πολύ καλή κίνηση η υπογειοποίηση των καλωδίων.