Με μαχαίρι , τσάντα και πολύ περπάτημα στα βουνά για το μάζεμα τους, τα προβάσια με την ιδιαίτερη γεύση καθαρίζονται. πλένονται και μαγειρεύονται αφού ζεματιστούν, με κατσικάκι ή με χοιρινό αυγολέμονο ή με μπακαλιάρο στο πιο νηστίσιμο.
«Μυρίζουμε» ελαφρώς με λάδι ένα μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και δύο κρεμμύδια ξερά κ’ αυτά ψιλοκομμένα στο χέρι,
βάζουμε μία ψιλοκομμένη ντομάτα , τα ζεματισμένα προβάσια, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα περίπου μία ώρα,
Τέλος μπαίνουν και τα ξαλμυρισμένα κομμάτια μπακαλιάρου και τα’ αφήνουμε στη φωτιά 20΄ περίπου λεπτά
Μαρία Κορρέ
περισότερα: http://androsfilm.blogspot.com/2009/05/blog-post_28.html
.
1 σχόλιο:
πολύ κούραση στο προσωπικό του Αρχαιολογικού, πράγματι τα προβάσια είναι πολλά!!! Κουράγιο!!!
Δημοσίευση σχολίου