Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ξενάγηση στο Επάνω Κάστρο της Φανερωμένης (Κοχυλιανό)

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου σας προσκαλεί στην Ανοιχτή Ξενάγηση που θα γίνει στο Επάνω Κάστρο της Φανερωμένης κοντά στο χωριό Κοχύλου, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015.
Η ξενάγηση θα γίνει από τον Δρ. Γιώργο Τσιμπούκη, αρχαιολόγο - μέλος της ομάδας των αρχαιολογικών ανασκαφών.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.30 απο το προαύλιο του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης.
Γιώργος Τσιμπούκης
Ο Δρ. Γιώργος Τσιμπούκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο αποκτώντας Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και κατόπιν Διδακτορικό Δίπλωμα στη βυζαντινή αρχαιολογία. Ως προπτυχιακός και αργότερα ως μεταπτυχιακός φοιτητής αρχαιολογίας συμμετείχε σε ανασκαφές στην Αττική, στη Λεμεσό της Κύπρου, στην Καρδάμαινα της Κω και στο Νότιο Σινά, ενώ από το 2006 στελεχώνει την επιστημονική ομάδα που διεξάγει την έρευνα στο Επάνω Κάστρο Άνδρου, υπό τη διεύθυνση της τ. επίκουρης καθηγήτριας βυζαντινής αρχαιολογίας κ. Ελένης Δεληγιάννη-Δωρή.
Από το 2009 ο Δρ. Γιώργος Τσιμπούκης εργάζεται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και σήμερα υπηρετεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου. Στην επιστημονική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται ανακοινώσεις σε συνέδρια και ημερίδες, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και μία μονογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: