Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Στην Άνδρο οι χρυσοχέρες κυρίες του πάτσγουερκ


Προσκαλεσμένες από την  Έφη Ραπτάκη να περάσουν ένα τριήμερο στο σπίτι της  στην Άνδρο,  πέντε κυρίες, η Κατερίνα Ιωάννου, η Μάνια Χατζηιωαννίδη, η Τιτίκα Φιλντίση, η Χρύσα Πετρούτσου και η Μαρίνα Οικονομοπούλου πήραν τα βαλιτσάκια τους με τις μασουρίστρες, τα χειροποίητα τσαντάκια τους με τα εργαλεία κοπτικής και ραπτικής  και τα δώρα τους  και ήρθαν να περάσουν μαζί ένα Σαββατοκύριακο.
όρθιες η Έφη Ραπτάκη και η Αθηνά Κυρτάτα με τη σκυλίτσα αγκαλιά

Και οι πέντε έχουν σαν χόμπυ το πάτσγουερκ,  τη τεχνική όπου με μικρά συμμετρικά κομμάτια ύφασμα, φτιάχνουν μεγαλύτερα κομμάτια που χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν από κουβέρτες μέχρι  θήκες για αντζέντες.

Το πάτσγουερκ είναι αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό και πολύ λίγο στην Ελλάδα, αλλά με τη χρήση του Facebook, όσες ασχολούνται, κατάφεραν να γνωριστούν μεταξύ τους ,να κάνουν την ομάδα και στη Ελλάδα αγαπάμε το πάτσγουορκ με πάνω από 1000 μέλη, να συναντιούνται,  να ανταλλάσουν ιδέες και σχέδια  και να παίρνουν μέρος στη έκθεση Χειροτέχνικα.
Στην Άνδρο, οι προκομένες  κυρίες και γάζωσαν όλες μαζί με δανεικές ραπτομηχανές και μέχρι τους μπαξέδες βόλτα πήγανε  και την ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ στο σινεμά ξαναείδανε και σεμινάριο  στο Στέκι του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου οργάνωσαν που και πολύ μεγάλη επιτυχία είχε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: