Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημέρωση από το Δήμο Άνδρου για τις πλημμύρες που έπληξαν την Άνδρο στις 22- 24 Σεπτεμβρίου 2015





Σχετικά με τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί μας το 3ήμερο από 22 μέχρι και 24/09/2015, από τον Δήμο Άνδρου ανακοινώνονται τα εξής:
Την Τρίτη, 22/09/2015, λόγω την έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή «Νειμποριού» της Δ.Κ Άνδρου, ειδοποιηθήκαμε για μπάζα και λάσπες τα οποία κάλυψαν το δρόμο. Στάλθηκε άμεσα μηχάνημα, ώστε να γίνει διάνοιξη του δρόμου το συντομότερο δυνατόν.
Την ίδια μέρα (Τρίτη, 22/09/2015) στην περιοχή «Κατακαλαίοι» της Τ.Κ Αποικίων, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ειδοποιήθηκε για μπάζα εντός του κεντρικού δρόμου, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο χωριό να έχει καταστεί αδύνατη. Στάλθηκε μηχάνημα και αποκαταστάθηκε η επικοινωνία.
Επίσης την Τρίτη, 22/09/2015, και περί ώρα 22:30 η πολύ έντονη βροχόπτωση δημιούργησε πολύ σοβαρά προβλήματα στις περιοχές του «Νειμποριού» και του «Παραπορτίου», στην Δ.Κ Άνδρου. Άμεσα έσπευσαν επιτόπου ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Αντώνης Λάβδας, και ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λάσκαρης, για βοήθεια και καταγραφή των προβλημάτων. Σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου και με τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, έγινε ένας πρώτος καθαρισμός σε καταστήματα τα οποία είχαν πληγεί από την έντονη βροχόπτωση. Ταυτόχρονα ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών έκανε άντληση υδάτων από το Κέντρο Υγείας. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο έκανε επέμβαση σε σπίτι στην Τ.Κ Λαμύρων, το οποίο είχε πληγεί από την έντονη βροχόπτωση. Στη συνέχεια έγινε μια πρώτη καταγραφή των προβλημάτων που προέκυψαν, ώστε να ξεκινήσει η επίλυσή τους.
Την Τετάρτη, 23/09/2015, μηχάνημα ξεκίνησε την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην Τ.Κ Λαμύρων από φερτά υλικά. Στη συνέχεια το μηχάνημα ξεκίνησε τον καθαρισμό και την μεταφορά λάσπης από το «Νειμποριό», της Δ.Κ Άνδρου. Δεύτερο μηχάνημα ξεκίνησε την αποκατάσταση ζημιών στην περιοχή «Παραπορτίου» και «Λειβαδίων» της Δ.Κ Άνδρου. Τρίτο μηχάνημα αποκατέστησε το οδικό δίκτυο στην περιοχή «Πλάκα» της Τ.Κ Μεσσαριάς. Ταυτόχρονα εργάτες του Δήμου καθάριζαν από κλαδιά και μπάζα. Στη Δ.Ε Κορθίου μηχάνημα του Δήμου καθάρισε από φερτά υλικά και μπάζα στην Τ.Κ Όρμου Κορθίου, στην Τ.Κ Κορθίου, στην Τ.Κ Συνετίου, στην Τ.Κ Παλαιοκάστρου και στην Τ.Κ Κοχύλου. Στην Δ.Ε Υδρούσας προβλήματα από φερτά υλικά παρουσιάστηκαν στην Τ.Κ Βιταλίου, στο Κυπρί, στην Τ.Κ Μακροταντάλου και στην Τ.Κ Κατακοίλου. Η αποκατάσταση των παραπάνω βλαβών έχει ξεκινήσει και στόχος είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.
Την Πέμπτη, 24/09/2015, μηχάνημα συνέχισε τον καθαρισμό στο «Νειμποριό» της Δ.Κ Άνδρου και ξεκίνησε την αποκατάσταση ζημιών στην Τ.Κ Πιτροφού, καθώς και στην Τ.Κ Στενιών. Η αποκατάσταση των ζημιών στην Τ.Κ Στενιών ολοκληρώθηκε. Η αποκατάσταση στην Τ.Κ Πιτροφού συνεχίστηκε και την Παρασκευή 25/09/2015. Ακόμη, άλλο μηχάνημα επισκεύασε ζημιές πλησίον της Μονής Παναχράντου.
Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται, μέχρις ότου αντιμετωπισθεί το σύνολο των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού, καθώς και τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου για την άριστη συνεργασία στις δύσκολες στιγμές. Υπήρξε συνεχής επικοινωνία και συνεργασία, σε όλους τους τομείς, καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: