Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Κατηχητικές Ομιλίες στην Ενορία Υψηλού - Λαμύρων

Μετά την εκκλησία, 6 Αυγούστου 1949 (Αρχείο Γ. Κορκόδειλου)



Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμύρων και την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και ώρα 10:15 π.μ. στον Ιερό Ναό του Άγιου Χαραλάμπους Υψηλού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Κατηχητική ομιλία με θέμα το Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος το οποίο εισάγει τον νεοβαπτισθέντα στην Εκκλησία.
Η κ. Ειρήνη Κιαγιά, πτυχιούχος της Κοινωνικής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών θα μας παρουσιάσει το θέμα σε επτά κατηχητικές συναντήσεις. Μέσα στα πλαίσια της επιδίωξης της Εκκλησίας να μεταμορφώσει τον άνθρωπο και την κτίση, οι ομιλίες αυτές έχουν σκοπό να μας εξοικειώσουν με το Ιερό Μυστήριο.
 ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΠΡΩΤΗ:
 ΠΡΟΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ.
 ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:
 ΠΡΟΒΑΠΤΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ 
 ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΡΙΤΗ:
 ΤΑΞΙΣ ΓΙΝΟΜΕΝΗ ΠΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ. ΕΥΧΗ ΕΙΣ ΤΟ ΠΟΙΗΣΑΙ ΚΑΤΗΧΟΥΜΕΝΟΝ, ΑΦΟΡΚΙΣΜΟΙ, ΕΜΦΥΣΙΣΙΣ, ΣΦΡΑΓΙΣΙΣ, ΑΠΟΤΑΞΙΣ, ΣΥΝΑΞΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΕΥΧΗ ΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣ ΩΡΑΝ ΒΑΠΤΙΖΕΙΝ. 
 ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ:
 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ. ΙΛΑΣΤΙΚΗ ΕΥΧΗ ΙΕΡΕΩΣ, ΕΥΧΗ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ, ΕΥΛΟΓΙΑ ΕΠΟΡΚΙΣΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ, ΧΡΙΣΙΣ 
 ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ:
 ΒΑΠΤΙΣΙΣ, ΕΥΧΗ ΜΥΡΟΥ, ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ. 
 ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΕΚΤΗ: 
ΕΝΔΥΣΙΣ ΜΕ ΕΜΦΩΤΕΙΟ ΧΙΤΩΝΑ, ΟΣΟΙ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΑΠΟΛΟΥΣΙΣ, ΤΡΙΧΟΚΟΥΡΙΑ. 
 ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΕΒΔΟΜΗ: 
ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ, ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ, ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ. 
 Η δεύτερη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Ταξιάρχη Υψηλού και θα επαναληφθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαμύρων την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου μετά το πέρας των Θείων Λειτουργιών.
 Η τρίτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Ταξιάρχη Υψηλού και θα επαναληφθεί την Κυριακή 9 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαμύρων.
 Οι επόμενες ομιλίες θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες Κυριακές είτε στον ένα είτε στον άλλο Ιερό Ναό ανάλογα με τις ανάγκες των δύο Ενοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: