Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αποτελέσματα Ημερίδας για τα Περιφερειακα Πάρκα ,την Αιολική Ενέργεια και τη Δημοκρατία




Αγαπητοί συμπολίτες,
Η ημερίδα ενημέρωσης είχε μεγάλη επιτυχία καθώς η προσέλευση των κατοίκων του νησιού προκάλεσε το αδιαχώρητο στην αίθουσα πολλαπλών του σχολείου μας. Αυτό δείχνει ότι πράγματι οι πολίτες επιθυμούν την ενημέρωση, τη γνώση και τις απόψεις όλων των πλευρών ώστε να έχουν μια καταρτισμένη και τεκμηριωμένη άποψη στα κοινά.
 Όσοι δεν ήσαν παρόντες στην ενημέρωση, θα ειδοποιηθούν με email, να την παρακολουθήσουν σε βίντεο.
 Αρχικά θα ζητήσω συγγνώμη για την μη επαγγελματική παρουσίαση του βίντεο, αλλά η κάμερα που τραβούσε, δεν είναι και από τις καλύτερες.
 Επίσης, σας ενημερώνω με βαθιά θλίψη, ότι μετά από επικοινωνία που είχα με νομικό στέλεχος του ΥΠΕΚΑ, με διαβεβαίωσε ότι είναι πολύ δύσκολο να πετύχουμε μέσω νομικών διαδικασιών την αναίρεση των δρομολογημένων αποφάσεων σχετικά με τα Πάρκα, διότι οι εταιρίες έχουν εισχωρήσει τόσο βαθιά στις κυβερνητικές αποφάσεις που ούτε το Συμβούλιο της Επικρατείας μπορεί να μας δικαιώσει. Καταλαβαίνετε λοιπόν το μέγεθος της διαπλοκής, αλλά και της θέσης ισχύος που κατέχει ο δήμαρχος μας υποστηριζόμενος από τις εταιρίες, που αμφιβάλλω αν το καθεστώς αυτό αλλάξει ακόμα και με την αλλαγή δημάρχου.
 Πέραν αυτού, η συμμετοχή μας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο διότι η τοπική κοινωνία είναι το υπέρτατο όργανο σε οποιαδήποτε απόφαση και απ οπουδήποτε προέρχεται, αρκεί η νέα αυτοδιοίκηση να σεβαστεί και να συνδράμει στον αγώνα μας κατά των ύπουλων μεθοδεύσεων που απειλούν τη βιωσιμότητα μας στο νησί.
 Με την ανάρτηση του σχετικού βίντεο της ημερίδας μας, ώστε να ενημερωθούν και όσοι δεν κατάφεραν να έρθουν, θα ακολουθήσει ψήφισμα για την αποδοχή μας ή όχι του Περιφερειακού Πάρκου και για το αν είμαστε θετικοί στη τοποθέτηση έστω και 1 ανεμογεννήτριας κάτω από ένα τόσο αμφιλεγόμενο και ύποπτο καθεστώς.
 Η απόφαση όλων μας θα καθορίσει την επιθυμία της Λαικής βούλησης, η οποία είναι πάνω από κάθε νόμο.
 Με εκτίμηση 
Εκ μέρους της Ε.Κ.Α. 
 Κίμων Μανέτας.

το βίντεο της ημερίδας:
http://eka2014.blogspot.gr/2014/02/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: