Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Συναυλίες του Χρίστου Παπαγεωργίου στην Άνδρο

                              και 2 παραστάσεις πρωϊνές για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου
Από τους πλέον αναγνωρισμένους έλληνες καλλιτέχνες με ...
πολύπλευρη παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Χρίστος Παπαγεωργίου, πιανίστας, συνθέτης αλλά και μουσικός παιδαγωγός, έχει να επιδείξει μία σειρά από διεθνή βραβεία και ενθουσιώδεις κριτικές στα εγκυρότερα έντυπα, ενώ οι μουσικού περιεχομένου ομιλίες-παρουσιάσεις του τόσο σε συναυλίες, όσο και στο ραδιόφωνο τον έχουν κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στους έλληνες μουσικόφιλους.
Οι “Στυλιστικές Παραλλαγές πάνω σε ένα τραγούδι του Μκη Θεοδωράκη’’ είναι ένα νέο...
έργο του Χρίστου Παπαγεωργίου για σόλο πιάνο με αφετηρία την πασίγνωστη μελωδία του τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη "Στο περιγιαλι το κρυφό" .
Ο συνθέτης  συναδελφώνει ετερόκλητα μουσικά στύλ με κοινό  σημείο αναφοράς φυσικά, το πιάνο. Από τον Μπάχ και τον Χαίντελ ξετυλίγεται μια μεγάλη σειρά από εμβληματικούς πιανίστες-συνθέτες της ιστορίας (Μότσαρτ, Σούμαν, Μπάρτοκ κ.α.), οι οποίοι συνομιλούν μουσικά με ...τον Μίκη Θεοδωράκη! Το ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα αγκαλιάζει σαν ένα μουσικό οδοιπορικό τις πιανιστικές τάσεις και προσωπικότητες που διεμόρφωσαν την μουσική σκέψη μέσω του πιάνου ανά τους αιώνες. Ξεκινώντας από τα πρώιμα μουσικά στύλ πληκτροφόρων όπως του τσέμπαλου, φτάνει να ανιχνεύσει τις άγνωστες ηχητικές προεκτάσεις του πιάνου με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής μουσικής τεχνολογίας.
Σκοπός της συναυλίας πέρα από την καθαρά μουσική απόλαυση είναι επίσης να εκφράσει στους ακροατές την άποψη, πώς η μουσική που ονομάζουμε "κλασσική", πέρα από την εκάστοτε εποχιακή της αμφίεση, μπορεί να διατηρεί ουσιαστικά μια άρρηκτη σύνδεση με τις βαθειές και αναλλοίωτες ανθρώπινες ανάγκες όπως, το λαϊκό τραγούδι, ο χορός και ακόμα το χιούμορ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: