Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκπαιδευτικές προβολές


Οι "μεγάλες" τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Χώρας
 Ικανοποίηση έδωσαν σε όλους μας οι εκπαιδευτικές προβολές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Άνδρου, συνεργασία ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΔΡΟΥ.
Τόσο τα μικρά παιδιά των δημοτικών σχολείων Χώρας και Μεσσαριάς όσο και η ομάδα των παιδιών του Λυκείου Χώρας απήλαυσαν την προβολή των ταινιών και τη συζήτηση που ακολούθησε.
Ιδιαίτερα σημαντική και γεμάτη έμπνευση υπήρξε και η προβολή της ταινίας "Σκασιαρχείο", αφιερωμένη στο έργο του εκπαιδευτικού, προβολή που προγραμματίστηκε ειδικά για τους εκπαιδευτικούς της Άνδρου. Η ταινία συγκίνησε βαθιά και αφύπνισε τις συνειδήσεις όλων όσων την παρακολούθησαν και σαφώς εντυπωσίασε με τον επίκαιρο χαρακτήρα της, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη πως διαδραματίζεται την εποχή του μεσοπολέμου και γυρίστηκε το 1949. Η συζήτηση που ακολούθησε φώτισε μερικές από τις σύγχρονες προβληματικές στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και τις ποικίλες οπτικές των εκπαιδευτικών του νησιού.

Θυμίζουμε σε όσους πιθανόν δεν το γνωρίζουν πως η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου πραγματοποιεί μαθητικές προβολές για τα παιδιά της Άνδρου σταθερά 1-3 φορές το χρόνο εδώ και 15 χρόνια.

Το Ενιαίο Λύκειο Χώρας
Ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον, με τη βοήθεια των τοπικών φορέων (Δήμος, Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων, ΚΤΕΛ Άνδρου) να ξεπεραστεί το πάγιο πρόβλημα των μετακινήσεων των παιδιών των σχολείων και των πιο απομακρυσμένων από τη Χώρα περιοχών του νησιού, ώστε να καταστεί εφικτό όλοι οι μαθητές του νησιού να παρακολουθήσουν τις επόμενες μαθητικές προβολές, απολαμβάνοντας μια πραγματική κινηματογραφική εμπειρία. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό δυστυχώς μόνο στο Κινηματοθέατρο Χώρας, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, καθώς τόσο ο χώρος, όσο και ο οπτικοακουστικός εξοπλισμός της Κινηματογραφικής  Λέσχης μπορούν να δώσουν το κατάλληλο αποτέλεσμα και την εμπειρία αυτή στα παιδιά. Ελπίζουμε στη βοήθεια και συνεργασία όλων σας και είμαστε ανοικτοί σε ιδέες, προτάσεις και δράσεις σχετικά. Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς σε στενότερη συνεργασία με τη Λέσχη ώστε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε μελλοντικές διοργανώσεις. Ήδη βρίσκεται στα σκαριά, πρωτοβουλία μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Χώρας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, η δημιουργία παιδικού σινεμά σε εξωσχολικές ώρες (μηνιαίες προβολές), δράση που ελπίζουμε πως οι συνθήκες θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε.

Το νηπιαγωγείο  και οι πρώτες τάξεις του Δημοτικού Χώρας

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Κορρέ εκ μέρους του Νεανικού Πλάνου για την παρουσία του, την εκπαιδευτικό Σοφία Χατζοπούλου για την άριστη επιλογή της ταινίας για τους εκπαιδευτικούς, τον Θεατρικό Όμιλο Άνδρου για την αναβολή της προγραμματισμένης πρόβας του την Παρασκευή στο Κινηματοθέατρο ώστε να πραγματοποιηθεί η έκτακτη προβολή μας και τέλος όλους όσους βοήθησαν με την οργάνωση, την προσφορά και παροχή φαγητών και ποτών στο bar.
Και σε άλλα με υγεία και δημιουργικότητα...!

1 σχόλιο:

eirini vlastari είπε...

ΥΠΕΡΟΧΑ!!!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.
ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ ΜΟΥ.