Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Διήμερο μαθητικών προβολών

Με συνεργασία Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου & Νεανικού Πλάνου (εταιρεία διανομής που ειδικεύεται σε ταινίες για παιδιά), θα πραγματοποιηθούν στο ανακαινισμένο Κινηματοθέατρο της Χώρας 4 πρωϊνές προβολές για τα παιδιά των σχολείων της Άνδρου. Πιο συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες :
- «Ο Κιρικού και η Μάγισσα» πολυβραβευμένη ταινία του Michel Ocelot, για τα μικρότερα παιδιά των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων : - Ο μικρός Κιρικού γεννήθηκε σ’ ένα χωριό της Αφρικής στο οποίο μια μάγισσα που την λένε Καράμπα έριξε ένα τρομερό ξόρκι: η πηγή αποξηράνθηκε, οι χωρικοί εκβιάζονται, οι άντρες του χωριού είτε έχουν πέσει θύματα απαγωγής είτε έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.
Όμως μόλις ο Κιρικού απελευθερώθηκε από την κοιλιά της μάνας του, θέλησε να απλλάξει το χωριό από την κατάρα της Καράμπα και να καταλάβει την αιτία της μοχθηρίας της.
Μ’ ένα εμπνευσμένο σκίτσο και τα τραγούδια του διάσημου Σενεγαλέζου τραγουδιστή Γιουσού ν’ Ντουρ, ο σκηνοθέτης εικονογραφεί με πανέμορφες εικόνες έναν μύθο της δυτικής Αφρικής. Μια αλλιώτικη πρόταση για το κινούμενο σχέδιο.




- η δανέζικη ταινία «Fighter» της Natasha Arthy, για τα παιδιά του Λυκείου. Μια ταινία που σε μαθαίνει πώς να ακολουθείς τα όνειρά σου, πώς να ζεις ανάμεσα σε δύο κόσμους και πώς να ζητάς από τη ζωή χωρίς να χάσεις αυτούς που αγαπάς:

Η Αϊσά είναι 17 χρονών και πηγαίνει στην τελευταία τάξη του λυκείου. Ζει στην Κοπεγχάγη με τους Τούρκους γονείς της και τ’ αδέλφια της. Σύμφωνα με τον πατέρα της, θα γίνει γιατρός. Εκείνη, όμως, λατρεύει τις πολεμικές τέχνες και προπονείται με τη γυναικεία ομάδα μετά το σχολείο. Αργότερα γίνεται δεκτή σε μία επαγγελματική ομάδα Κουνγκ-Φου. Ξεκινά να κάνει μαθήματα με τον Εμίλ, ο οποίος την προετοιμάζει για να ενταχθεί στην αντρική ομάδα. Φυσικά, οι γονείς της αντιδρούν. Εκείνη συνεχίζει να προπονείται κρυφά και ερωτεύεται τον Εμίλ. Αλλά οι διαφορετικοί κόσμοι από τους οποίους προέρχονται σύντομα δημιουργούν προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: