Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Βιβής Παλαιοκρασσά "Εγχειρίδιον Ανδριώτικης Κουζίνας"


Σε μια εποχή που έχουμε πάρει φόρα και προσπαθούμε ν' αλλάξουμε τις διατροφικές συνήθειές μας η ανδριώτισα Βιβή Παλαιοκρασσά  με γευστικές μνήμες περασμένων δεκαετιών βάλθηκε να συγκεντρώσει παλιές συνταγές της Άνδρου.
Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής έρευνας είναι το βιβλίο "Εγχειρίδιον ανδριώτικης κουζίνας" που περιλαμβάνει 80 συνταγές που χαρακτηρίζουν τις διατροφικές συνήθειες του νησιού.
Η έκδοση περιλαμβάνει την εισαγωγή με τα υλικά και τα εργαλεία της ανδριώτικης κουζίνας και το κυρίως μέρος όπου η κάθε συνταγή πλαισιώνεται με στοιχεία για τα υλικά της, τοπικές συνήθειες και αναμνήσεις.
 Τέλος υπάρχει το γλωσσάρι της ανδριώτικης κουζίνας και αναδημοσιεύεται ένα κείμενο του Αχιλλέα Λογοθέτη για τα χοιροσφάγια.

Οι φωτογραφίες είναι του Άλκη Καλούδη και η επιμέλεια της έκδοσης της Κατερίνας Λογοθέτη

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to thelw to thelw to thelw!!!

Ανώνυμος είπε...

το θέλω τωρα!ξέρει κανενας πόσο κάνει?

efi είπε...

Και παλι 'πρωτεια' ο βανγκλουκ! μας φερνει φρεσκο-φρεσκο το νεο της εκδοσης του βιβλιου! σε αναζητηση ημερομηνειας κυκλοφορειας-τιμης (για να απαντησω στον ανωνυμο) κτλ η ιστοσελιδα του εκδοτικου οικου Μελισσα ειναι σε νηπιακη κατασταση, στην αναζητηση δηλωσε αγνοια. Στο google μονη αναφορα του βιβλιου ειναι απο το androsfilm blog του Βαγγελη.
Ευχαριστουμε λοιπον που ενημερωνομαστε πρωτοι και καλη επιτυχια στην αγαπητη Βιβη. Το βιβλιο δειχνει θαυμασιο, πειτε μας ποτε θα κυκλοφορησει να το αγορασουμε

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ έφη

efi είπε...

ευχαριστω ανωνυμε

Ανώνυμος είπε...

Το βιβλίο κυκλοφόρησε και τιμάται 60 ευρώ

Βαγγέλης Μ. Χ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΒΙΒΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΜΑΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΦΙΛΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΡΕ