Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Στην ημερίδα "Θεραπεύοντας τον καρκίνο με τη γνώση"



Το Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου, πραγματοποιήθηκε η σημαντική ημερίδα: <<Θεραπεύοντας με τη γνώση>> με κεντρικό άξονα την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Άνδρου και η ΜΚΟ: <<Μείνε Δυνατός>>.

Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους διακεκριμένοι επιστήμονες από την Αθήνα και την Άνδρο, οι οποίοι παρά το φόρτο εργασίας τους, απεδέχθησαν με χαρά την πρόσκληση να μας αναπτύξουν τα ζητήματα πρόληψης, συμπτωμάτων, θεραπευτικών μέσων και ψυχολογίας.
Συγκεκριμένα:

Πάρις Κοσμίδης.
 Παθολόγος – Ογκολόγος. Διευθυντής Β’ Παθολογικού – Ογκολογικού τμήματος ΔΘΚΑ <<ΥΓΕΙΑ>>.
Πρόληψη του καρκίνου. Είναι εφικτή;

Αλέξανδρος Αρδαβάνης. 
Παθολόγος – Ογκολόγος. Διευθυντής Α’ Παθολογικού – Ογκολογικού τμήματος ΑΟΝΑ <<Άγιος Σάββας>>. Καινοτόμες θεραπείες στον καρκίνο. Μύθοι και αλήθειες.

Ευάγγελος Μπαντής.
 Χειρουργός – Ουρολόγος. Τ. Επιμελητής Α’, Ουρολογικού τμήματος Γ.Ν. Τρικάλων.
Καρκίνος του ουροποιητικού. Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση στον καρκίνο του προστάτη.

Δανάη Χορομίδου. 
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής. Ειδική συνεργάτης ΜΚΟ: <<Μείνε Δυνατός>>.
Το στίγμα του καρκίνου. Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις.

Ο κύριος Παναγιώτης Μιχαήλ, ιδρυτής της οργάνωσης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από την Κύπρο λογω των ιδιαίτερων καταστάσεων. Ωστόσο, χαιρετισμό εκ μέρους του απηύθυνε η κυρία Χορομίδου.

Το ακροατήριο παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των εκλεκτών επιστημόνων. Προς το τέλος της εκδήλωσης υπήρξαν απορίες από το κοινό. Εύστοχα παρατηρήθηκε ότι οι κενές θέσεις είναι αντιπροσωπευτικές του φόβου με τον οποίο η κοινωνία αντιμετωπίζει ένα σοβαρό ζήτημα υγείας. Ενώ, η πραγματοποίηση της ημερίδας στόχο είχε να περάσει το αισιόδοξο μήνυμα πως η επιστήμη διαθέτει τα μέσα είτε αυτά είναι προληπτικά είτε θεραπευτικά, αρκεί εμείς να ενημερωνόμαστε.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος Κοσμίδης έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο Άνδρου, κύριο Θεοδόση Σουσούδη αναπτύσσοντας μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα τον εθελοντισμό της Άνδρου στο κομμάτι της υγείας.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε:

Προς τον Δήμο Άνδρου, ιδιαιτέρως προς τον Δήμαρχο Άνδρου, κύριο Θεοδόση Σουσούδη για τη διοργάνωση της ημερίδας.

Προς την οργάνωση: <<Μείνε Δυνατός>> και στον κύριο Παναγιώτη Μιχαήλ,  για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και την υποστήριξή του.

Προς τους ομιλητές μας:
Κύριο Πάρι Κοσμίδη, κύριο Αλέξανδρο Αρδαβάνη, κύριο Ευάγγελο Μπαντή, κυρία Δανάη Χορομίδου, για τη συμμετοχή τους στην ημερίδα. (Οι ομιλητές επέστρεψαν στην Αθήνα, έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από την ομορφιά του νησιού, την ανδριώτικη φιλοξενία, την έκδηλη αγάπη του κόσμου καθώς και για την οργάνωση της εκδήλωσης).

Προς την Ειρήνη Κιαγιά, για την επιμέλεια και τον συντονισμό της ημερίδας.

Προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία Fast Ferries και τον πλοιοκτήτη Θεολόγο Παναγιωτάκη, για την ευγενική χορηγία, ειδικά, σε μια κρίσιμη περίοδο.


Προς τις κυρίες και τους κυρίους, οι οποίοι μας τίμησαν με το ενδιαφέρον τους. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφτα ολλη στα νησιά πρεπη να το γνωρίζουν πως Εχεις κατι τρέχα στους ειδικούς στην ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΕΣ ΖΩΕΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΘΖ ΝΥ