Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η Άνδρος καλωσορίζει το Ανοικτό της Θέατρο τη Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015


Την Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015  και ώρα 20.00, το Ανοικτό Θέατρο Άνδρου, προσφορά του Ανδριώτη ευεργέτη Αλκιβιάδη Τάττου, για πρώτη φορά  ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται όλους τους Ανδριώτες για την  γιορτή   των εγκαινίων του με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων και την  επιμέλεια του  Παντελή Βούλγαρη.
Πρόκειται για ένα έργο – κόσμημα, που φέρει την υπογραφή των αρχιτεκτόνων Κυριακής Κονδυλάτου και του Κωνσταντίνου Λούκου και δίνει νέα ώθηση στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος από 1η έως 30 Αυγούστου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη.

Οι εργασίες για την κατασκευή του υπερσύγχρονου θεάτρου ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου 2014 και ολοκληρώθηκαν πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος. Το θέατρο έχει χωρητικότητα 900 θεατών και χτίστηκε επάνω στη φυσική κλίση του εδάφους, δημιουργώντας ένα πέταλο 40 μέτρων. Η ανοικτή σκηνή είναι ένα έργο που σέβεται απόλυτα το φυσικό τοπίο, παραπέμπει στον κανόνα των κλασικών σκηνών και συνιστά μία από τις πιο τολμηρές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο της Άνδρου μεταπολεμικά. Διαθέτει τέσσερα διαζώματα, έντεκα σειρές κερκίδων, δύο εισόδους, τέσσερις εξόδους και σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, με καμαρίνια και βοηθητικούς χώρους για το κοινό. Η νέα σκηνή διαθέτει κυλικείο, πρόσβαση για ΑΜΕΑ και γειτνιάζει με τα δυο κεντρικά parking του οικισμού. 








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενα εξερετικο εργω .Και ΠΙΣΤΕΒΟ πως ΟΛΛΑ θα πανε καλλα καλες επιτυχίες σε ολους και ενα μπραβο τον Γιάννη ψαρο που έφερε ως πέραν ΑΦΤΩ το εργο.και ασφαλώς δεν ΙΠΑΡΧΟΥΝ λόγια για τον εφχαριστιας στον Άνθρωπο που έκανε αφτη την γενεά δωρεάν .θζ ΝΥ