Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Κάλαντα στην εκκλησία των Ταξιαρχών στα Υψηλού





Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε το Σάββατο 3 Ιανουαρίου  τον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Υψηλού Άνδρου, συμπαραστατούμενος από τους Ηγουμένους των Ι. Μονών Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδόκιμου, και Αγίας Μαρίνης, Αρχιμ. Κυπριανού, και Εφημερίους της περιοχής Χώρας, παρουσία του Δημάρχου Άνδρου κ. Σουσούδη, Δημοτικών Συμβούλων, της πολιτευτού κας Αικ. Μονογιού και κατοίκων της από τη Χώρα και τη γύρω περιοχή, και ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα για τους Ιερείς και τους συνεργάτες της Ι. Μητροπόλεως περιοχής Χώρας Άνδρου.
Μετά το τέλος του εσπερινού η μαθήτρια Μοσχούλα Μανσόλα απήγγειλε ποίημά της, ο καπετάνιος και Ιεροψάλτης κ. Κωνσταντίνος Στρατής σε ομιλία του εξέφρασε επίκαιρες σκέψεις και απόψεις, ενώ παραδοσιακοί οργανοπαίκτες, ο κ. Κωνστ. Μουστάκας και ο Ιωάννης Ζαγοραίος  απέδωσαν τοπικά κάλαντα. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ευχετήρια προσλαλιά του, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους, ομίλησε για το χρόνο και τη σωστή αξιοποίησή του, με έργα αγάπης και φιλανθρωπίας  και ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα, την οποία  και έκοψε.
φωτογραφίες : εδώ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και Του χρονου και ο ΘΕΟΣ να μας φωτίσει να κανομε της σωστές εκλογές για την οικογενιας μας Και την πατρίδα μας ΘΖ ΝΥ.

Ανώνυμος είπε...

και του χρονου με υγεια , και ο θεος να ειναι κοντα σε ολο τον κοσμο! πολυ ωραια εκδηλωση , και ετσι πρεπει ολοι να ειναι εννωμενοι και μονιασμενοι για το καλο του τοπου!

MARIA G είπε...

ωραια τα μπουζούκια μεσα στην εκλησια δεν το ειχα ξαναδει

Γ. ΞΑΝΘΟΣ είπε...

Ψαλμοί του προφήτου και Βασιλέως Δαυίδ

091 - 100


Ψαλμός 91

Αγαθόν το εξομολογείσθαι τω Κυρίω και ψάλλειν τω ονόματι σου, Ύψιστε. Του αναγγέλλειν το πρωί το έλεος σου και την αλήθειαν σου κατά νύκτα, εν δεκαχόρδω ψαλτηρίω μετ΄ ωδής εν κιθάρα.

Γ.ΞΑΝΘΟΣ είπε...

Λαούτο και βιολί ήταν.