Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο Βασίλης Πομώνης : Γιατί και γιατί τώρα υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Κυκλάδων

ΕΚΛΟΓΈΣ 2010 ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, θα ήθελα να σας εκθέσω κάποιες σκέψεις, όσον αφορά τη συμμετοχή μου στις εκλογές της Κυριακής, σαν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κυκλάδων.
 Πριν απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα όργανα της παράταξης για την τιμή της πρόσκλησης στον αγώνα, τη δυσκολότερη ώρα, τόσο για την παράταξη, όσο και για την πατρίδα.
 Δεδομένο το οποίο θεωρώ ότι δέχονται όλοι χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση.
Οποιοσδήποτε αναμιγνύεται στα κοινά πρέπει, κατά την άποψή μου, να έχει ξεκαθαρίσει δύο θέματα:
 α) ΓΙΑΤΙ και β) ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ.

ΓΙΑΤΙ: Eπειδή κάθε άνθρωπος, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα πρέπει να προσπαθήσει κατά τη διάρκεια της εδώ παρουσίας του να φανεί χρήσιμος  εμπράκτως και για το κοινωνικό σύνολο, εφαρμόζοντας και αναδεικνύοντας όσα υποστηρίζει στον ιδιωτικό του βίο και στο στενότερο κύκλο των φίλων του. Αν κάποιος θεωρεί ότι έχει να προσφέρει έστω και το παραμικρό και δεν προσφερθεί να το κάνει, τότε έχει περάσει απ’ αυτή τη ζωή «τράνζιτ», όπως λένε οι Ανδριώτες ναυτικοί.

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ: Επειδή η ώρα είναι πραγματικά δύσκολη. Επειδή όσοι μείνουμε άπρακτοι και ουδέτεροι σ’ αυτή την καθοριστική συγκυρία, δεν θάχουμε τι απολογία να δώσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας, όταν θα κληθούμε. Και να είστε σίγουροι  ότι και θα κληθούμε και θα ερωτηθούμε. Αμείλικτο το ερώτημα: Προειδοποίησες για τις συνέπειες; Επεσήμανες τις ευθύνες;;
Φίλες και φίλοι. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να είμαστε ένα μόνο βήμα πριν από έναν ακόμη διχασμό. Η μια πλευρά ισχυρίζεται ότι έρχονται  τα τέρατα, η δε άλλη (λες και της αρέσει), κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει βάση στην επισήμανση αυτή. Διακηρύσσει ότι έρχεται σαν τιμωρός για να επιβάλει ποινές σε όσους είχαν διαφορετική πολιτική άποψη. Θεωρεί εκ προοιμίου εγκληματίες αυτούς που έκριναν διαφορετικά, χωρίς να αναγνωρίζει τίποτα ως θετικό. Όμως, με το (κάθε φορά) άκριτο ξεθεμελίωμα όσων έκαναν οι εκάστοτε προηγούμενοι, επειδή απλώς υπήρξαν και προηγούμενοι και δεν ξεκινά κάθε φορά η ιστορία από τους εκάστοτε «σωτήρες», δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να καταστρέφουμε την πατρίδα. Με την άρνηση να αποδεχθούμε έστω και το παραμικρό θετικό που έγινε, με τη γενικά μηδενιστική αντίληψη η πατρίδα δεν κάνει βήμα μπροστά. Και έστω και αν δεν κάνει βήματα πίσω, θα βρεθεί τελευταία, αφού οι άλλοι λαοί, έστω και αν έχουν και αυτοί τις διαφωνίες τους, προσθέτουν καθείς ένα λιθαράκι σε κάποιο απ’ αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι, κάνουν έστω μισό βήμα μπροστά. Δηλαδή μας ξεπερνούν γιατί δεν τρώνε τις σάρκες τους όπως εμείς!
Αυτή την επισήμανση, ότι δηλαδή από τη μια πλευρά κυριαρχεί ένας λόγος και μια νοοτροπία εντελώς μίζερη και από την άλλη έχει χαθεί παντελώς η αίσθηση του μέτρου, έρχεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ και όσοι το στηρίζουμε. Αυτόν τον λόγο ερχόμαστε να αρθρώσουμε στην Κυκλαδίτικη και την Ελληνική κοινωνία. Και το λόγο αυτόν της καταλλαγής, της σωφροσύνης και της μετριοπάθειας από μια παράταξη που έπαθε (όχι μόνο από δικά της λάθη) και έμαθε, πρέπει να τον ακούσει με προσοχή καθένας από μας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως εμείς που μετέχουμε στη διαδικασία και ζητάμε την ψήφο σας, εξηγώντας το «ΓΙΑΤΙ» και το «ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ», θα έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. 
                         Καλή ψήφο.
Άνδρος
18 Ιανουαρίου 2015                                     

 Βασίλης Πομόνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: