Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Βαρβαρότητες στο νησί των κύκνων



H φύση αυτού του νησιού έχει εμπνεύσει διαχρονικά δεκάδες καλλιτέχνες απ’ όλο το φάσμα των τεχνών, ώστε να απευθύνουν ύμνους και να αφιερώσουν έργα τους στην Άνδρο μας.
 Έχει εμπνεύσει επίσης και απλούς καθημερινούς ανθρώπους έτσι ώστε την έμπνευση που εισπράττουν να την εκδηλώνουν με πράξεις, που ίσως ακούγονται μικρές και ασήμαντες, στην πραγματικότητα όμως είναι μεγάλες και ιδιαίτερα σημαντικές, γιατί συντελούν ώστε να ομορφαίνουν την πεζή καθημερινότητά μας.
 Μια τέτοια δραστηριότητα αναπτύσσουν και αυτοί που από δική τους πρωτοβουλία, μεράκι και με δικές τους προσωπικές δαπάνες, φροντίζουν τους κύκνους του Νειμποργιού και του Παραπορτιού. Αυτά τα πανέμορφα πλάσματα που συμπληρώνουν την ειδυλλιακή εικόνα των παραλιών της Χώρας.  Όμως δυστυχώς φίλοι και πατριώτες, αυτή την ομορφιά δεν την άντεξαν κάποια ανθρωπόμορφα τέρατα, που για λόγους που μόνο η μαύρη ψυχή και ύπαρξή τους γνωρίζει, δολοφόνησαν τον έναν από τους κύκνους στο Νειμποργιό.
Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τη βρωμερή, ύπουλη και άνανδρη αυτή ενέργεια. Γνωρίζουμε όμως τι θα πράξουμε, αν μάθουμε τον, ή τους δράστες. Επειδή οι κύκνοι, όπως και οι περισσότερες ομορφιές στον κόσμο αυτόν, αντιμετωπίζουν δυστυχώς απροστάτευτοι την επέλαση της ασχήμιας, παρακαλούμε βοηθήστε τους.
 Και αν δεν μπορείτε να αποτρέψετε μόνοι σας την όποια επιβουλή εναντίον τους, θυμηθείτε. Κάποιοι είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στον αγώνα
 Έναν αγώνα που πρέπει να είναι κοινός για όλους.
Για την παραπάνω δολοφονική πράξη έχει γίνει καταγγελία στις αρμόδιες αρχές.
 Οι έρευνες σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν προχωρήσει και εστιάζονται σε δύο υπόπτους. Ωστόσο απόλυτη βεβαιότητα θα υπάρξει, μόλις ολοκληρωθεί η βαλλιστική έρευνα, που διενεργείται από την αρμόδια ειδική υπηρεσία στην Αθήνα. Αυτή θα οδηγήσει και στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Μέχρι τότε οποιαδήποτε βάσιμη πληροφορία και με οποιονδήποτε τρόπο και μορφή μπορεί να δοθεί προς το Α.Τ. Άνδρου, θα βοηθήσει, ώστε να μην απειληθούν ξανά να πανέμορφα αυτά πλάσματα.
Αυτοί που φροντίζουν να μην εδραιωθεί η βαρβαρότητα.  




11 σχόλια:

Unknown είπε...

Τι κρίμα…να μη μπορούν οι άνθρωποι να αντέξουν την ομορφιά…
Ζέφη

athina_0@otenet.gr είπε...

Απιστευτο στο που φθανει ο ανθρωπος!

Unknown είπε...

«Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει. Και η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, αν συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά. Από την ώρα που ο Φρανκενστάιν γίνεται στόλισμα νεανικού δωματίου, ο κόσμος προχωράει μαθηματικά στην εκμηδένισή του. Γιατί δεν είναι που σταμάτησε να φοβάται, αλλά γιατί συνήθισε να φοβάται.

Unknown είπε...

«Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει. Και η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, αν συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά. Από την ώρα που ο Φρανκενστάιν γίνεται στόλισμα νεανικού δωματίου, ο κόσμος προχωράει μαθηματικά στην εκμηδένισή του. Γιατί δεν είναι που σταμάτησε να φοβάται, αλλά γιατί συνήθισε να φοβάται. Του Μάνου Χατζιδάκη...

ΚΑΙΤΗ ΓΔΥΣΗ είπε...

Αίσχος!!!!Μακάρι να βρεθεί ο παλιάνθρωπος που το έκανε.

ΑΛΛΟΔΑΠΗ είπε...

Ευχομαι να βρεθει γρηγορα αυτος που το εκανε και να μαθουμε το ονομα του!!!!

καψοραχη είπε...

αυτος που το εκανε ευχαριστως θα πυροβολουσε και κανα παιδακι αλλα εκει φοβαται τις συνεπειες!ειναι δεδομενο οτι αυτος που κακοποιει και σκοτωνει ζωα ειναι ΕΤΟΙΜΟΣ ψυχολογικα να μεταφερει την βιαιοτητα του χαρακτηρα του σε ανθρωπο!ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΝ!!ευχομαι αυτη την φορα να μην λειτουργησει αυτος ο αρχαιος νομος του νησιου "μη μπερδευεσαι,να τα εχεις καλα με ολους!"

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς ορισμένοι γνωρίζουν το οι τα άτομα που εκαναν αφτων τον φόνο .για να δείξουν την δύναμη τους.ασφαλος για μια πλάκα..ΚΡΙΜΑΣ ..ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι γνωρίζουν ποιος σκότωσε τον κύκνο και δεν μιλούν, κάποιοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι ζωοκλέφτες που έχουν ρημάξει τα αρνοκάτσικα και πού καταλήγουν τα κλεμμένα ζώα και δεν μιλούν, κάποιοι γνωρίζουν ποιοι άνοιξαν και κατάκλεψαν τα σπίτια των γειτόνων και δεν μιλούν....ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ??? να χτυπήσει το κακό τη δική τους πόρτα (πόσο θα τους αρέσει όταν τότε κάποιο άλλοι δεν θα μιλήσουν) ή να αποθρασυνθούν οι δράστες και να φτάσουν σε οποιαδήποτε πράξη εναντίον ανθρώπων πια...........(θεωρώντας δεδομένη πια την ατιμωρησία). Η σιωπή εκτός από συγκάλυψη είναι και συνενοχή, ας το θυμόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στο στόμα σου..ΦΟΒΟΥΝΤΕ και τον ίσκιο τους .τουλαγιστον ΙΠΑΡΧΟΥΝ μερική σαν και μας. ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω ντροπή ..θα ειναι λίγο !ποσο κότες είστε και τα βιάζεται με ανυπεράσπιστα πλάσματα !ο άνθρωπος φτιάχτηκε με περισσότερο μυαλό και το μόνο που καθημερινά αποδεικνύεται ειναι πόσο καθίκι ειναι !τα ζώα στη φύση που ειναι δολοφόνοι το κάνουν απο ένστικτο ..τι να πω..τους εύχομαι τι ίδιο συνειδητά με την πράξη τους τα χειρότερα !!!