Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen στην Χώρα της Άνδρου

 Με την ανατολή σήμερα κατέπλευσε το Orient Queen  των Louis Cruises στην Χώρα με...
...Κύπριους επιβάτες  που άλλοι αποβιβάστηκαν το λιμάνι και με 5 πούλμαν πήγαν για προσκύνημα  στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας και άλλοι βγήκαν στην Αγία Θαλασσινή και ανέβηκαν στην Χώρα
το πλοίο δεμένο στην έξω μπίντα του λιμανιού

αποβίβαση και με το "Rania" των  Stef Lines

κάτι θυμίζει...

Στην Αγία Θαλασσινή

Ωραία θάτανε...

13 σχόλια:

ΑΛΛΟΔΑΠΗ είπε...

ΤΗ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑ,ΕΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.ΜΑΚΑΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ???

Γ. Ξανθός είπε...

Aυτή τη φωτογραφία να την κρατήσομε και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΜΕ να γίνει καθημερινότητα, τουλάχιστον με τις ήπιες καιρικές συνθήκες που επικρατούν συνήθως έξι μήνες το χρόνο. Το πρώτο λιμάνι της Χώρας της ' Ανδρου στο οποίο κάποτε ναυλοχούσε και ο στόλος , κατάντησε φάντασμα.
Δεν είναι τίποτα ακατόρθωτο, αρκεί να προεκταθεί και να εκβανθυνθεί ο μώλος της Αγίας Θαλασσινής και να καλλωπισθεί ο περιβάλλων χώρος.
Αν θέλομε να μιλάμε για οικονομική ανάπτυξη και προοπτική για τον τόπο, τουλάχιστον τα κρουαζιερόπλοια μπορούν να δένουν στο λιμάνι. Την πολιτιστική υποδομή (Μουσεία, Μοναστήρια, περιβάλλον κλπ.) την διαθέτομε. Αρκεί να βοηθήσομε τον επισκέπτη να φθάσει ως εδώ για να την ανακαλύψει.
Η σημερινή επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου , μακάρι να γίνει η αφετηρία για διεκδίκηση του αυτονόητου.

ΜΑΡΙΑ Β είπε...

Για τους κακοχολους που βρισκαν παντα εμποδια,,

Ανώνυμος είπε...

Η επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου ήταν μια καλή αφετηρία για να έρθουν οι ιθύνοντες του νησιού σε επαφή με την εταιρεία Louis ουτως ώστε να συμπεριληφθεί και η Ανδρος στα προγράμματα κρουαζιέρας. Η Χώρα σαν προορισμός και αν δεν το επιτρέπει ο καιρός να υπάρχει σαν ενναλακτική το Μπατσί.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, ο κανόνας λέει πως όλα τα καλά πράγματα στην Άνδρο κρατάνε λίγο, ευκαιρία λοιπόν να τον διαψεύσουμε και να πούμε πως τα καλά θα κρατάνε πολύ από εδώ και εμπρός. Για όσους γνωρίζουν και για όσους δεν θέλουν να γνωρίζουν να σας πω πως τέτοια καράβια υπάρχουν πολλά που προσεγγίζουν τα κοντινά νησιά. Καλή συνέχεια λοιπόν, στο χέρι μας είναι!!!!!!!
Ένας Ανδριώτης.

anna asinanoglou είπε...

ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΙΚΟΝΑ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΗ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχες φωτογραφίες Βαγγέλη!!
Ευχόμαστε να έρχονται συχνότερα.
Το νησί μας το αξίζει!

καψοραχη είπε...

ομορφη εικονα!μακαρι να γινοταν συχνοτερα!αλλα θελει υποδομες...εδω χανεται μια χωρα..λιμανια θα φτιαξουν?

KOULOURITSA είπε...

EYOMAI KALH ARXH ME TA KROUAZEROPLIA,GIATI DHLADH MONO H MYKONOS KAI H SANTORINH EINAI OMORFA NHSIA? H ANDROS MAS EXEI PARA POLES OMORFIES,MOUSEIA,MONASTIRIA KAI HSTORIA POY PREPEI NA THN GNORISOUN OI KSENOI,EYXOMAI ME THN KARDIA MOU NA AKOLOUTHISOUN KAI POLLA-POLLA ALLA VAPORIA THA ENAI KALO GIA OLO TO NHSI,KALH SYNEXEIA.............

PANTOS AYTH H FOTO MOY THIMISE TA PALIA XRONIA POU ERXOTAN TO-MOSXANTHI- KAI EVGENE O KOSMOS ME TIS VARKES EIXAI KAI AYTO THN OMORFIA TOU.

Ανώνυμος είπε...

DEN NOMIZETE PREPI NA GINI KATI STO NIBORGIO KANA PEZODROMIONA BALOUN ENA FRAXTI BROSTA STA SKOUPIDIA NA NA TH Z ny

Boul_boul είπε...

Πω, πω ένα μεγάλο βαπόρι
(εξαιρετικές οι φωτογραφίες)

Ανώνυμος είπε...

Να θυμισω οτι πριν απο 1-2 χρονια ειχε γινει συναντηση φορεων στο "ΝΙΚΗ" για το θεμα της προσεγγισης στο λιμανι της χωρας τετοιων κρουαζιεροπλοιων (και μικροτερων ) και ειχε συσταθει μια ομαδα εργασιας.....Απο τοτε ουτε φωνη ουτε ακροαση και ω του θαυματος εμφανιστηκε το ORIENT QUEEN και μας εβαλε στην πριζα για 2-3 ωρες. Τι εγινε, εκτος του καιρου, ξαφνικα ολα τα αλλα προσκοματα λυθηκαν και μπορει να προσεγγιση τετοιο πλοιο την Χωρα; Η μηπως ειναι προφασεις των εταιριων και δεν ερχονται; Απλη απορια εχω γιατι αν συμβαινει αυτο (να ειναι προφασεις) και τοσα χρονια παει χαμενη αλλη μια πηγη τονωσης της κουτσουρεμενης οικονομικης περιοδου της περιοχης μας τοτε ας κρατησουμε την φωτογραφια σε μεγενθυση για τις επομενες γενιες.

Ανώνυμος είπε...

Aυτό για να δεί η Ανδρος ότι ο προσκυνηματικός τουρισμός-εκτός των άλλων ειδών τουρισμού- είναι ένας τομέας που μπορεί να αναπτυχθεί και να γίνει προσοδοφόρος για το νησί.

Μεγάλη η χάρη της Αγίας Μαρίνας που έγινε όπως το είχε πεί στον γέροντα Κυπριανό: κοσμοσυρροή στο μοναστήρι της που κάποτε ήταν στάνη για αγελάδες και πρόβατα (ντροπή)