Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η Άνδρος στο 6ο Φεστιβάλ γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές" στην Σίφνο

Το 6ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» έγινε και φέτος στη Σίφνο ,με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με τη τη συμμετοχή των Κυκλαδιτών που εκπροσωπησαν τον ιδιαίτερο τόπο τους.

Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τη Σύρο, την Αμοργό, τη Μήλο, την Ίο, την Κύθνο, την Άνδρο, τη Σέριφο, την Ανάφη, τη Νάξο, τη Φολέγανδρο, την Κέα, τη Σίκινο, την Κίμωλο, τη Μύκονο, την Πάρο, τη Σαντορίνη , την Ικαρία και τις Μικρές Κυκλάδες…..



Επέδειξαν τις μαγειρικές τους ικανότητες, αλλά κυρίως μεταφέραν στοιχεία της ιδιαίτερης γαστρονομικής τους παράδοσης, προβάλλοντάς τα σε επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η συνάντηση αυτή, πέραν της γαστριμαργικής ευδαιμονίας, μας έδωσε επίσης την ευκαιρία για μια γνωριμία με την πολιτιστική, λαογραφική και μουσικοχορευτική παράδοση των φιλοξενούμενων νησιών μέσα από ένα ευρύ φάσμα ποικίλων δράσεων, με παρουσιάσεις παραδοσιακών τεχνών και εθίμων, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, μαγειρέματα για παιδιά, διαδραστικές δραστηριότητες από το Ίδρυμα Ευγενίδου και παρουσιάσεις εδεσμάτων από σεφ ή …επίδοξους σεφ.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεκινούσε κάθε μέρα στις 18:30 στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα με την επίδειξη παρασκευής φαγητών και γλυκισμάτων σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, «μαγειρικά παιχνίδια» από παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, παρουσίαση παραδοσιακών εθίμων και τεχνών, όπως είναι η αγγειοπλαστική, η υφαντική, η ψαθοπλεκτική κ.ά.

Από τις 21:00 και μετά, συνεχίζόνταν στον ίδιο χώρο με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις (παραδοσιακά τακίμια, κυκλαδίτικους χορούς, συναυλίες με ελληνική έντεχνη και λαϊκή μουσική.





Το νησί μας εκπροσωπήθηκε από την κ. Κορκοδείλου , ως εκπρόσωπο του΄Ν.ΠΔ.Δ Πολιτισμού & Αθλητισμού και την κ. Μ. Τατάκη από το Σύλλογο Γυναικών Κορθίου.Το παρών έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Κορθίου κ. Τηνιακός , ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην παρασκευή τηςπαραδοσιακής φουρτάλιας.

8 σχόλια:

Birdflu είπε...

Καλα άλλους αντιπροσωπους δεν εχει το Νησι μας; Εκτος απο το δημοτικο διαμερισμα Κορθιου δεν υπαρχει υπολοιπη Ανδρος, και Aνδριωτες να βοηθησουν;μονο απο το Κορθι και τα συνηθη προσωπα.............;

Ανώνυμος είπε...

περυσι ειχε παει ο συλ.γυναικων χωρας,φετος πηγε το κορθι!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=KGOdkB6-ZJg&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

Eiste oloi asxetoi.....Oi Korthianoi einai makran oi kalhteroi se olh thn Andro!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στους κορθιανους!!!οι μονοι που αντιπροσωπευουν το νησι μας αξιοπρεπως οπου κ οποτε χρειαστει!!!!πολλα συγχαρητηρια!

Ανώνυμος είπε...

' Ολα τα είχαμε, τα τοπικιστικά μας μαράνανε!

Ανώνυμος είπε...

Τράτζικ..............................