Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Φωνές συμπολιτών μας





Θα μπορούσε  κάποιος να μου εξηγήσει γιατί κάποιος αφήνει αυτά τα 11 μεγάλα πλαστικά μπουκάλια στο δρόμο, μόλις 500 μέτρα από τους κανονικούς κάδους για ανακύκλωση στην περιοχή Υψηλού… ; Ο αέρας δεν μπορεί να κατηγορηθεί αυτή τη φορά…!
Rosemary Magill-Verstrynge, κάτοικος Μεσαθουρίου
\

 

Έχω προσέξει σκύλους σαν κι αυτόν τα τελευταία 3-4 χρόνια στην περιοχή του Πιτροφού, σκύλους δεμένους που δεν ταϊζονται. Κάθε χρόνο βλέπω νέα σκυλιά που μάλλον σημαίνει πως τα προηγούμενα έχουν πεθάνει. Όταν βρίσκω σκυλιά σε αυτή την κατάσταση τα ταϊζω όσο καιρό παραμένουν δεμένα στην ίδια θέση. Όταν όμως οι ιδιοκτήτες τους με βλέπουν να τα ταϊζω την επόμενη μέρα τα μεταφέρουν αλλού. Είναι θλιβερό.
Sigrid Hein, κάτοικος Άνω Πιτροφού
 


12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο σκύλος ηνε ο καλιτερος φίλος εάν τον προσεχης τα βουκαλια Βαγγέλη ηνε το σινιθησμενο αστον άλλον να τα μαζεψη διστιχος αφτη ήμαστε. Αρχομντες. θΖ ny

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΦΗΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΩΝΙΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΓΙΑΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΖΩΑ!ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ!!Η ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ!

ΑΛΛΟΔΑΠΗ είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΥΝΑ!!!!ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!!

καψοραχη είπε...

η Ελλαδα ολη πασχει απο φιλοζωα αισθηματα!και οπως ειπε ο πιο πανω φιλος αυτο δειχνει τον πολιτισμο μας και την κουλτουρα μας!κατα τα αλλα μοστρα και χλιδα!και κατι αλλο που πρεπει να ξερουν αυτοι που φερονται ετσι σε ζωο!
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΙΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ!
προσεξτε γιατι αυτοι που σας βλεπουν δεν ειναι ολοι χωριανοι σας να μη θελουν μπλεξιματα!υπαρχουν και "οι ξενοι"!

οσο για τα σκουπιδια λιγα μετρα απο το καδο τι να πω?ξεμπροστιασμα θελει ο τυπος που το κανει!

Ανώνυμος είπε...

Επίσης η φιλόζωη Ευρώπη φημίζεται για την απανθρωπιά της.....ας μαζέψουν πρώτα τα του οίκου τους και μετά ας μας κουνήσουν το δάχτυλο (αυτό δεν σημαίνει ότι περηφανεύομαι για τις ανωτέρω εικόνες)!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως με τον τρόπο του απαιτεί κάδο Ανακύκλωσης πλαστικών;

Ανώνυμος είπε...

Mη βλέπομε το δέντρο και χάνομε το δάσος. Η πηγή του Μετοχιού που φαίνεται στην φωτογραφία και το τρεχούμενο νερό της , μπορεί να κινδυνεύσει ανεπανόρθωτα, όχι από την αισθητική επέμβαση του αναίσθητου που άφησε τα πλαστικά μπουκάλια δίπλα της , αλλά από την ανθρώπινη δραστηριότητα της γειτονικής οικοδομής και την δική μας απάθεια.

Ανώνυμος είπε...

Άλλοι αφήνουν τα ζώα και λιμοκτονούν και άλλοι τους φοβίζουν ότι τάχα θα πάνε φυλακή... χαχαχα εδώ δε βάζουν μέσα τους κλέφτες εκατομμυρίων ευρώ, ξέρετε να έχουν βάλει μέσα έστω έναν που να κακοποίησε ζώο???

καψοραχη είπε...

ναι...εχω δει(απαντηση στον ανωνυμο που ρωτα)προσφατα κιολας το εγραψαν και τα μεσα...οι κλεφτες εκατομμυριων ευρω δεν πανε φυλακη γιατι υπαρχουν συμφεροντα πολιτικα,οι ανθρωποι που καταγγελονται για κακοποιηση ζωων δικαζονται και πληρωνουν!φτανει να καταγγελθουν!

Ανώνυμος είπε...

"Mη βλέπομε το δέντρο και χάνομε το δάσος......και την δική μας απάθεια. "
Προσυπογράφω κι εγώ το σχόλιο. ΧΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Ας κοιτάξουμε τους ανθρώπους δίπλα μας αρχικά χωρίς φυσικά να κακοποιούμε και αδιαφορούμε για τα κακόμοιρα τα ζωάκια. Όσο για τα σκουπίδια αυτοί που τα πετάνε οπουδήποτε μάλλον θα πρέπει να αποκαλούνται'ζωντόβολα'.Στην Καππαριά τα μπάζια τα πέταξαν στην άκρη του δρόμου στο χαντάκι!!! ΛΧ

εκπαιδευτικός είπε...

Το καλοκαίρι προσπάθησα ,αλλά μάταια, λόγω ανάλογων εικόνων κακοποίησης ζώων που συνάντησαν επισκεπτόμενοι το νησί μέλη φιλοζωϊκών οργανώσεων στις οποίες συμμετέχω, να τους πείσω ότι υπάρχει και μια άλλη Άνδρος με κατοίκους που αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα(π.χ.κα Ευγενία στον Αη-Γιώργη κ.ά.)Εύχομαι να γίνει αντιληπτό, πόσο βλάπτει την εικόνα ενός νησιού που θέλει να συντηρεί το προφίλ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ προορισμού για τον τουρίστα, η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών και σύντομα να απομονωθούν από την ίδια την τοπική κοινωνία όσοι κακοποιούν με παρόμοιο και χειρότερο τρόπο ζώα.