Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Λογοτεχνικά βραβεία "Νίκος Θέμελης" 2012

12 σχόλια:

Στοβάτο είπε...

Πολύ όμορφο, μπράβο σας
Μήπως έχει καταγραφεί και η συναυλία (έστω ένα μέρος της) να την δούμε και μεις που δεν μπορέσαμε να βρεθούμε σ'αυτή την ωραία βραδυά?
Ευχαριστώ

καψοραχη είπε...

αναρωτιεμαι ποιος ειχε την ιδεα να προσκαλεσει τον αρχιερεα της διαφθορας και να του δωσει την "τιμη"να απονειμει και βραβειο, μιλωντας και μαλωνοντας καποιους που αποδοκιμασαν, και αναρωτιεμαι επισης και αν αυτο εχει γινει πουθενα στην Ελλαδα τον τελευταιο χρονο!ειλκρινα δεν το εχω δει!και λυπαμαιπου το ειδα!κατα τα αλλα αισθανομαι περηφανη που ο τοπος μου τιμαει ετσι εναν λογοτεχνη του υψους του Νικου Θεμελη.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΘΕΜΕΛΗΣ, ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή μας! Όχι μόνο τον καλέσαμε να μιλήσει (ενώ του αξίζει μονο λιντσάρισμα) αλλά ανεχθήκαμε και τις "υποδείξεις" του.....πρέπει να ντρεπόμαστε τα παιδιά και τα εγγόνια μας για το περιστατικό............

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι γιατί τον χειροκρότησαν? Γι αυτό πήρε θάρρος ο κινέζος και πούλησε πνεύμα. Αίσχος!!!

Γ. Ξανθός είπε...

Σε μία δημοκρατία , όλα επιτρέπονται, όταν κινούνται σε κόσμια και επιτρεπτά πλαίσια. Και οι κλακαδόροι χειροκροτητές και οι διαφωνούντες αποδοκιμάζοντες, και μάλιστα στην ανοιχτή "Εκκλησία του Δήμου" , στο προαύλιο της Θεοσκέπαστης.
Ο καθείς κρίνεται με τις πράξεις του και όταν είναι και πολιτικός, τον κρίνει και η Ιστορία.
Αυτό που βγήκε από την εκδήλωση και την θεωρούμενη συντηρητική και ανεκτική κοινωνία της ' Ανδρου, απέπνευσε υγεία και τιμή στα βραβευθέντα νιάτα μας .
Και κάτι ακόμα. Καιρός να καθιερώσομε - Ο Δήμος ή άλλος φορέας - σε τακτική χρονική βάση, εκδηλώσεις και μαθητικό διαγωνισμό στην μνήμη του μεγάλου Ανδρίώτη υπερρεαλιστή μας ποιητή ΑΝΔΡΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Παραλλαγή του γνωστού ανέκδοτου. Ο κύριος δίπλα στον παπα -Γιάννη , ποιός ήταν;

Γ. Ξανθός είπε...

Συγχαρητήρια και πάλι , στην Αδαμαντία, στην Φραγκούλα και σε όλα τα παιδιά που βραβεύθηκαν και συμμετείχαν. Για να μην επισκιάζομε την αθωότητα , το πνεύμα και το ήθος των παδιών, με τα παραπολιτικά.

καψοραχη είπε...

κ Ξανθε!βλεπω το θεμα εντελως απο την αντιθετη πλευρα και με ολο τον σεβασμο θα σας ελεγα οτι μαλλον υποτιμηθηκαν τα παιδια και τα νειατα μας οταν ενας τετοιος ανθρωπος προσκαλειτε να τους απονειμει βραβειο!καιρος ειναι τα πραγματα να μπαινουν στις σωστες διαστασεις τους και να τιμωνται οι αξιοι!δεν μπορει να τιμας τα νειατα με αυτον τον τροπο και μαλιστα χωρις να τα ρωτας!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί σε μια γιορτή που τιμούνται τα παιδιά μας (ασχέτως της ατυχούς επιλογής του "λογοτέχνη") να καλείς, να ακούς και να χειροκροτείς έναν εκ των βασικών εγκληματιών και υπευθύνων της σημερινής κατάστασης που βιώνουν τα παιδιά μας και του ζοφερού μέλλοντος που προβλέπεται για αυτά! Μαύρη στιγμή της σημερινής μας κοινωνίας!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Δήμο Άνδρου να οργανώσει τα λογοτεχνικά βραβεία στο νησί και να γίνει θεσμός και κύτταρο πολιτισμού.
Ατυχέστατη ή επιλογή των υπευθύνων να καλέσουν τον Σημίτη να δώσει τα βραβεία. Φαίνεται τελικά ότι στην Άνδρο το ΠΑΣΟΚ της διαφθοράς και της χρεωκοπίας καλά κρατεί,το λέω αυτό γιατί ο Σημίτης αυτό εκπροσωπεί.

Ανώνυμος είπε...

Την ώρα που όλη η Ελλάδα κυνηγάει αυτά τα λαμόγια να τα σκίσει, εμείς φιλοξενούμε και χειροκροτούμε το κορυφαίο του είδους; Τι είδους έμπνευση ήταν αυτή; Ποιος ανέδειξε τον κολλητό του Κινέζου σε "τεράστιο λογοτέχνη" και μας τον επέβαλλε ως τέτοιο κι εμείς τσιμπήσαμε σαν χάνοι; Ο μακαρίτης ήταν απλά ο εκ των απορρήτων, άρα και παρατρεχάμενος και συνδαιτημόνας!
ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ; ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ....ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ!