Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα Leonardo da Vinci στην Άνδρο


Πραγματοποιήθηκε στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου η πρώτη συνάντηση- εργαστήριο εκπαιδευτικών και Διευθυντών σχολείων της Άνδρου στα πλαίσια
του ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος Leonardo Da Vinci - Δια βίου μάθηση  που αφορά την εμπλοκή,ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών πάνω σε θέματα περιβαλλοντολογικά και ειδικότερα πάνω στην ενεργειακή απόδοση  των σχολικών κτιρίων.
Στο project teach 2” του προγράμματος συμμετέχει  η Ιταλία ,η Αγγλία, η Λετονία και η Ελλάδα.
 Φορέας υλοποίησης του στην Ελλάδα είναι το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων που έχει έδρα την Σύρο και παραρτήματα στην Άνδρο και Νάξο.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η σύμβουλος επιχειρήσεων Ντορίνα Αμωράτη, τις εισηγήσεις  των Άγγλων ειδικών  Michael Brain και Mark Steat   μετέφραζε η  Άντα Βασιλοπούλου και  οι συμμετέχοντες κλήθηκαν στο τέλος ν’ απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο που θα βοηθήσει στην δημιουργία ενός εργαλείου για την  επίτευξη ενεργειακού ισοζύγιου  των σχολικών κτιρίων. Στις επόμενες συναντήσεις, το φθινόπωρο, θα συμμετέχουν και μαθητές μιας και η  εμπλοκή τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση του προγράμματος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: