Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Συνάντηση συλλόγων Άνδρου για την ανακύκλωση και κομποστοποίηση




Την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 στις 18.00΄, ύστερα από πρωτοβουλία της Ομάδας Εργασίας για την Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση, πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Παρέα», συνάντηση Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Χώρας Άνδρου, με στόχο τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Άνδρου για το ζήτημα των απορριμμάτων και την ενίσχυση των καλών πρακτικών της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Η ανταπόκριση των Συλλόγων υπήρξε...
αξιοσημείωτη, δεδομένου πως παρέστησαν στη συνάντηση εκπρόσωποι από 20 Συλλόγους και πιο συγκεκριμένα (με αλφαβητική σειρά) του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Φαλλίκων "Μονή Παναχράντου", του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βραχνού "Αγ. Δημήτριος", του Θεατρικού Ομίλου Άνδρου, της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου, του Κυνηγετικού Συλλόγου Άνδρου, της Λαϊκής Σκηνής Άνδρου, του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγους Πιτροφού, του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου, του Πανανδριακού Συλλόγου Ναυτικών, του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγους Μενήτων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδίων "Αγ. Κωνσταντίνος", του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσσαριάς-Κουμανής "Αγ. Ταξιάρχης", του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Στενιών "η Πεντάβρυση", του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου, του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, του Συλλόγου Εμπόρων Χώρας Άνδρου, του Συλλόγου Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου, του Σωματείου Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Χώρας Άνδρου, καθώς και του Φιλοπρόοδου Πολιτιστικού Συλλόγου πρώην κοινότητας Λαμύρων "Ο Μελίτης".

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων δεσμεύτηκαν να διανείμουν ενημερωτικό υλικό στα μέλη τους και στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται καθώς και να οργανώσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους ανακύκλωσης και κομποστοποίησης απορριμμάτων. Σε κάποιες περιπτώσεις διαφάνηκε η δυνατότητα διοργάνωσης ενημέρωσης πόρτα πόρτα από εθελοντές που θα υποδειχθούν από τους Συλλόγους, κάτι που σαφώς κρίνεται ως αποτελεσματικότερο όλων των υπολοίπων μεθόδων ενημέρωσης.

Τα μέλη της ομάδας εργασίας ύστερα από συνεννοήσεις με τον Δήμο αλλά και τη βοήθεια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους Συλλόγους εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Επίσης διαμόρφωσαν ηχητικό σποτ, με τη βοήθεια των Σταύρου Κωτάκη και τις φωνές των Μοσχοβίδη Κατερίνα και του 7χρονου Περικλή Καραγιάννη, το οποίο συμφωνήθηκε με τις ναυτιλιακές εταιρείες των πλοίων Superferry και Θεολόγος (από το Πηνελόπη αναμένεται απάντηση)να εκπέμπεται σε κάθε ταξίδι για την Άνδρο, παροτρύνοντας τους επισκέπτες και κατοίκους να συμμετέχουν στις προσπάθειες της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Αντίστοιχες συναντήσεις Συλλόγων θα επιδιωχθούν και στις περιοχές Υδρούσας και Κορθίου το επόμενο διάστημα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή προσπάθεια, μπράβο. Καιρός είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας. Μακάρι αυτή η προσπάθεια να αποδώσει καρπούς όταν μπουν όλοι στο πνεύμα.