Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Μεγάλη Εβδομάδα στο Μοναστήρι της Παναχράντου

Φωτογραφία δεκαετίας '60
Κάτω Αριστερά: Δημήτριος Κεφαλάς εκ Καρύστου, Υπάλληλος Ι.Μ Παναχράντου.
Μέσο από αριστερά: Μεγαλουσιάνα Βαρθολομαίου σύζυγος Λευτέρη Βαρθολομαίου, Ιεροδιάκονος Λεόντιος Μαρκόπουλος (Μετέπειτα επίσκοπος Κερνίτσης), Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Συγγρός, ο Σωτήριος Γδύσης.
Πάνω από αριστερά: δόκιμος Μοναχός Χριστόδουλος Γιακουμόπουλος, Πατήρ Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βασιλικός, Λευτέρης Βαρθολομαίος.
Οι πύλες του Μοναστηριού θα είναι ανοικτές καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης εβδομάδας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται παρακάτω, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν είναι ευπρόσδεκτοι.

Υπενθυμίζεται ότι η ...


συμμετοχή στις Ακολουθίες του Μοναστηρίου πρέπει να γίνεται πνευματικά, με προσευχή και συμμετοχή στα Ιερά γεγονότα που ενθυμούμεθα.

Όσοι επιθυμούν να εορτάσουν, θα πανηγυρίσουν κι εφέτος την Ανάσταση του Χρίστού μέσα στην ασφάλεια του Μοναστηρίου, με τον χαρμόσυνο ήχο της καμπάνας, ακούγοντας και ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη» χωρίς τα κοσμικά πυροτεχνήματα, τα οποία
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ.

Είθε, όλοι και εφέτος να ζήσουμε και να εορτάσουμε την Μεγάλη εβδομάδα, την Ανάσταση του Χριστού με πνευματικό και ορθόδοξο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: