Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ο βασιλιάς του Νειμποριού

Βάλθηκε να μας νοικοκυρέψει ο Γιάννης ο Λαρίος με το αζημίωτο στο Νειμποριό.

 Όποτε περάσεις όλο και κάτι ταράζει, πότε μέσα στ’ αλμυρίκια να κλαδεύει ,να καίει , να καθαρίζει ,πότε να μαζεύει  πεταμένα σιδερικά  και να τα  ντανιάζει στη πλατεία μαζί με  χαλασμένα αυτοκίνητα για να τα πουλήσει σε γύφτους και πότε πάνω στο παλιό νεκροταφείο να κόβει σπασμένα λάϊνα  και μετά να τα πουλά για τα τζάκια .
Τίποτα δεν πετά, όλα τα μαζεύει στο παραθαλάσσιο κτήμα που κρατά .

Στο πνεύμα της ανακύκλωσης και τα μουλάρια του που τρώνε  όπου μπορούν τα καλοζωϊσμένα φέτος χόρτα και τα πρόβατα που ξεχορταριάζουν τους τάφους .
Μόνο οι περαστικοί  αγανακτούν   με το όλο θέαμα  που καταστρέφει το ίματζ της πιο κοσμικής  μας παραλίας αλλά καλμάρουν προς στιγμή και θυμώνουν αμέσως μόλις σκεφτούν το για χρόνια άλυτο αλλά καλά κρυμμένο μυστικό  πρόβλημα  της περιοχής. 

9 σχόλια:

καψοραχη είπε...

το μυστικο προβλημα???εννοεις την μολυνση της θαλασσας και τους βοθρους που χυνονται εκει? γιατι μυστικο δεν ειναι...και το μυριζεις και το γευεσαι (αν βαζεις το κεφαλι σου στο νερο) αλλα ....και το βλεπεις καποιες μερες!!!! ξερεις τι φαγανε καποιοι εκει γυρω!!!!

Ανώνυμος είπε...

vageli exeis katantisi
deyteri elsa!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι φάγανε Καψοράχη, ακαθαρσίες??? Δυστυχώς τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά μάλλον ο κόσμος της Άνδρου έχει συνηθίσει και τα ανέχεται ή δεν τα καταλαβαίνει.....

καψοραχη είπε...

Ανωνυμε ειναι ευκολο να αποδωσουμε υπερβολικο συμβιβασμο η βλακεια στον Αντριωτη....εγω δεν πιστευω οτι τα εχει!
μεχρι τους γονεις μας το μονο που εβλεπα ηταν συντηριτισμος και φοβος..θυμαμαι παπουδες να λενε οτι δεν μπορουν να τα βαλουν με τους εφοπλισταδες γιατι δεν θα τους επαιρναν στα βαπορια! τωρα αυτα μαλλον ειναι παρελθον...αν εξαιρεσουμε καποιους βολεμενους οικονομικα που δεν θελουν να "ταραχτει" τιποτα βλεπω τα νεα παιδια που βγαζουν το μεροκαματο με ζορι να προβληματιζονται....και να σηκωνουν κεφαλι...και να φροντιζουν τον τοπο οπως μπορουν(πχ εθελοντες πυροσβεστες!)...παλι εμεις οι γονεις ειμαστε το προβλημα...που ακομα φοβομαστε το "τι θα πει ο κοσμος!ο δικος μου γιος ταραξιας και επαναστατης?"
ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!!!και υποκρισιες! για μενα προσωπικα ειναι ΤΙΜΗ ο γιος μου να ειναι ενεργος πολιτης και να αμφισβητει και να επαναστατει και να φωναζει!

θελω να ελπιζω σε καλυτερες μερες απο την νεολαια και μονο!

Ανώνυμος είπε...

SIGHARITIRIA VAGGELI.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη που γράφω ως "ανώνυμος" αλλά δεν θέλω κι εγώ να γράψω τα πράγματα με το όνομά τους και όπως ακριβώς έχουν - μερικές φορές πρόκειται για ειδικές περιπτώσεις. Διάβασα το άρθρο και τα πέντε σχόλια - κυρίως αυτό το επαναστατικό και ρωτάω: Αγαπητέ Βαγγέλη μήπως δεν έπρεπε καν να γραφτεί το σχόλιο αυτό; Μήπως εάν δεν είναι σκόπιμο για χ ψ λόγους να γράφομε όλη την αλήθεια καλύτερα να σωπαίνομε;
Μήπως μπορεί ο φίλος να δικαιολογήσει τα "συγχαρητήρια";

Ανώνυμος είπε...

Να διευκρινήσω κάτι στο προηγούμενο σχόλιό μου που δεν έγραψα σωστά. Εννοούσα να μην γράφονταν καθόλου το άρθρο δηλ. το ρεπορτάζ και όχι τα σχόλια που το ακολούθησαν , άσχετα αν δεν κατανόησα κάποια από αυτά.
Ευχαριστώ , ο Ανώνυμος μόνον γι αυτή την περίπτωση.

Vangelis Loukisas είπε...

Πιο συγκεκριμένος ,ανώνυμε, μπορείς να γίνεις; Είμαι χοντροκέφαλος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη θα σου πω από κοντά όταν σε δώ στην Αγορά. Δεν θέλω να γράψω δημοσίως. Ο Ανώνυμος και για την ακρίβεια Χ.Δ.Ανύσης