Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Άτονα ,ανώνυμα και από δω και από εκεί (σχόλιο ανώνυμου)


Αφου ειμαστε βολεμενοι με το συστημα και εξαντλουμε (μαζι και εγω ετσι) την οποια αντιδραση μας απο την καρεκλα του καφενειου, του υπολογιστη κλπ μην περιμενεις τιποτε να αλλαξει σε αυτο τον ΤΟΠΟ.

 Αυτοι που ασχολουνται με τα κοινα ειναι επαγγελματιες της καρεκλας(εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων).
 Ο ΤΟΠΟΣ μας ειναι ευλογημενος αλλα στηριξε την ευμαρια του και την ανοδο του επιπεδου του σε ψευδεπιγραφες κατευθυνσεις. Πολιστιστικο νησι, νησι του ΣΑββατοκυριακου, των καπετανεων και των εφοπλιστων γραφει η ταυτοτητα του . Παραλληλα δοθηκε εμφαση την τελευταια εικοσαετια στην οικοδομη και ηθελημενα παραμεληθηκαν αλλοι κλαδοι αναπτυξης οπως ο πρωτογενης τομεας, η μεταποιηση.(δεν φτανουν επ αυτο μονο τα τυροκομεια) και δεν εγιναν εργα υποδομης. Οποιες δε κινησεις εγιναν στον τουρισμο και στην παροχη υπηρεσιων ηταν σπασμωδικες χωρις προγραμματισμο, οραμα και διαθεση συνεργασιας.

Παραδειγμα η μετατροπη της κεντρικης αγορας σε ενα απεραντο υπαιθριο κεντρο παροχης εδεσματων,ποτων με την συνοδεια μπιτατης μουσικης. Αν οι φορεις και οι επαγγελματιες και οι δημοτες εβρισκαν μια κοινη συνισταμενη για το ιστορικο κεντρο θα ειχαμε μια λυση οπως στο Ναυπλιο ας πουμε. Και οχι δημοτες να καταγγελουν επαγγελματιες , οι αρμοδιοι να κανουν τους ποντιους πιλατους , τα ρουσφετια να πεφτουν συννεφο, οι νεοι να διαμαρτυρονται , οι πιο μεγαλοι να γκρινιαζουν και συναφελφοι μεταξυ τους να κοιταζονται με μισο ματι αν ο ενας εβγαλε περισσοτερες καρκλες απο τον αλλον και ο Νιμποριος να βιωνει ενα αθεμιτο ανταγωνισμο , αφου οι παραπανω καρεκλες στην αγορα στερουν δυνητικους πελατες απο την κατω πιατσα. Ακομα οταν ειχαμε τουριστες στο νησι μονοι μας τους διωξαμε και ενω μιλαμε για ανοδο των αφιξεων στην ΕΛΛΑΔΑ η ΑΝΔΡΟΣ μαλλον ανηκει σε αλλη χωρα δεν εχει καταλαβει τιποτα απο αυτα τα νουμερα που ακουγονται.(φιλος πηγε σε αλλο κυκλαδονησι και μου ειπε το βουλιαζει απο ξενους και οτι η σαιζον εκει αρχιζει το πασχα και κρατα ως τα μεσα Νοεμβριου).
ΑΥΤΑ και ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ επρεπε ηδη να ειχαν λυθει και να μην αναλογιζομαστε τωρα οτι φταιει το μηνμονιοα και η αγορα θυμιζει χειμωνα. Φταιει μεν για εμας τους Ελληνες , οι ξενοι ομως δεν εχουν μνημονια.... Συγχωρεστε με αν τα παραπανω δεν αρεσουν σε καποιος η αν η γραφη μου ειναι απο δω και απο εκει, αλλα ουφ εχω κουραστει πια καθε χρονο τα ιδια και χειροτερα....

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι να γινει η αγορα Ναύπλιο ας κατεβει απο τον Δημο ο Δημαρχος και ολο το Δημοτικο Συμβουλιο στο Νειμποριο με τα ποδια και να μην εχετε ψευδαισθησεις οτι οι καρεκλες της αγορας φταινε γιατι εχει αποδυναμωθει το Νειμποριο.
Δεν υπαρχει οπως ξερετε μισο μετρο πεζοδρομιο απο την πλατεια και μεχρι το λιμανι. Δεν υπαρχει η βουληση να στειλουμε τα αυτοκινητα στο λιμανι στην πλατεια στο ποταμι.
Αντι αυτου αυξηθηκαν οι καδοι ανακυκλωσης στο ποιο κεντρικο σημειο του Νειμποριου στερωντας 4 θεσεις συτοκινητων λες και μεχρι εκει πανε με τα ποδια και το λιμανι μας πεφτει μακρια, αλλα και γεμιζει σκουπιδια και ανακυκλωσιμα υλικα μια μεγαλη εκταση γυρω απο αυτους.
Γνωριζετε βεβαια για τον φωτισμο σε ολη αυτη τη διαδρομη ,με λουσερνες θα κυκλοφορουμε σε λιγο.Ειναι τραγικο να πηγαινεις για μπανιο το μεσημερι στο Νειμποριο με τα ποδια.
Κανενας απο τους μελετητες η τους επιβλεποντες του εργου του λιμανιου δεν σκεφτηκε οτι αντι να κουβαλανε μπαζα απο αλλου ,να κατεβασουν τον δρομο απο τον Ομιλο μεχρι το λιμανι στο υψος της νεας προκυμαιας μια που ανεβαινει και κατεβαινει σε εκεινο το σημειο ο δρομος και να μεγαλωσει κι αλλο η πλατεια ωστε να παρκαρουν και τα αυτοκινητα του Ομιλου για να μην δημιουργουν το καθημερινο μποτιλιαρισμα μαζι με τα αυτοκινητα και τα σκαφη που μετακινουνται με τρειλερ προς το λιμανι ;
Απαραιτητο εργο ο καθαρισμος των αρμυρικιων ομως δεν εμποδιζονται καποιοι περιοικοι να πετανε τα λυματα με κουβαδες και να μην μπορεις να αναπνευσεις περνωντας απο εκει .Μην πειτε για τα μεγαλεπιβολα σχεδια της πεζογεφυρας ξερομε ολοι οτι εαν γινει θα εχει πολυ μικρο χρονο ζωης.Αυτα και πολλα αλλα φταινε για το Νειμποριο. Αλλωστε οι ψηφοφοροι στην αγορα κινουνται περισσοτερο ,εκεινων τα ματια και τα αυτια πρεπει χαιδευουμε.

Γ.ΞΑΝΘΟΣ είπε...

Βαγγέλη , συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου. Ως νοοτροπία Ανδριωτών-θες λόγω των ναυτικού επαγγέλματος , θες λόγω εσωτερικής μετανάστευσης στην Αθήνα και απουσίας ικανών προσώπων, λόγω ιδιοσυγκρασίας κλπ- έχουμε περίσσεια συντηρητισμού που εκδηλώνεται και εκλογικά, μη ενεργητικότητας περί τα κοινά, έλλειμμα πολιτικών και παρεμβάσεων. Ευλογημένος τόπος, αλλά ο Ανδριώτης θέλει , αν όχι "τον Γερμανό του", τουλάχιστον τον "Ναξιώτη του " .

Ανώνυμος είπε...

Γεγονός είναι οτι η αλλαγή στην Αγορά φάνηκε αισθητά. Ο κόσμος τέλος Αυγούστου αναχώρησε για την Αθήνα, λες και εκεί είναι η γη της επαγγελίας, ανεργος στην Αθήνα, άνεργος και στην Ανδρο, αλλά η διαφορά είναι οτι στη μεν Αθήνα δεν φαίνεσαι ενώ στη Ανδρο σε βλέπουν όλοι. Εκλεισε ένα μαγαζί το Art Cafe λόγω του υπέρογκου ενοικίου για τα δεδομένα της εποχής και της Ανδρου και να τα αποτελέσματα. Θα πει βέβαια κάποιος, ένα μαγαζί κάνει την διαφορά? Αυτό προστέθηκε στα χιλιάδες προβλήματα που ταλαιπωρούν το νησί που δεν έχει καταλήξει ύστερα απο τόσα χρόνια τι υπηρεσίες θέλει να προσφέρει. Ενα νησί τόσο κοντά στην Αθήνα με τόσες φυσικές ομορφιές και να είναι απο τους τελευταίους προορισμούς στην Ελλάδα. Πάντως με αφορμή αυτή την κατάσταση ας προβληματιστούμε όλοι για το μέλλον της Ανδρου. Ας εκμεταλλευτούμε την προβολή της ταινίας "Μικρά Αγγλία" γιατί είναι το μόναδικό όπλο που μας έμεινε, και ας ετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά. Βέβαια με λόγια δεν λύνονται τα προβλήματα...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια πρώτον για την φωτογραφία του Νειμποριού / μάλλον η πρώτη φωτογραφία που βλέπω να δείχνει ακριβώς τι είναι Νειμποριός και δεύτερον για το άρθρο σου. ΧΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Αχ ανωνυμε μου που γραφεις για το κλεισιμο του καφε στην αγορα δεν ξερεις τι φταιει;
παροτι καταναλωνουμε το μεγαλυτερο ποσοστο ψυχοφαρμακων αναλογικα με την εκταση και τους κατοικους μας , μαλλον τα ληγμενα μας στελνουν αφου δεν ηρεμουμε και μας πειραζουν ολα.

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι μονο ο νημποριος που εχει τοσα προβληματα και οι αναρμοδιοι κανουν τους κουφους , και μεσα στην αγορα και ειδικα στην παλια πολη υπαρχουν προβληματα και για τους κατοικους και για τους καταστηματαρχες βλεπε σκουπιδια και ελλιπεστατο φωτισμο για αυτο αλλωστε και οι προσφατες κλεψιες ,και σαν κατοικοι εχουμε παει παρα πολλες φορες στον δημο για αυτα τα θεματα αλλα δεν βλεπουμε καμια λυση παρα μονο ως συνηθως λογια και υποσχεσεις!Οσο για την ταινια αν ειναι να προβληθει μονο στην ελλαδα τοτε μια απο τα ιδια , οι ελληνες θα ερθουν τον ενα μηνα και μετα μην τους ειδατε , πρεπει λοιπον να γινει προβολη της στο εξωτερικο, οπως και διαφημιση σοβαρη και οργανωμενη στο εξωτερικο για ολο το νησι , τις φυσικες του ομορφιες τον εναλλακτικο τουρισμο τον πολιτισμο του την ιστορια του την αρχιτεκτονικη του, ετσι μονο θα αυξησουμε τον τουρισμο και την τουριστικη περιοδο και δεν θα ειναι η ανδρος νεκρη οπως τωρα. Επισης ολοι κατοικοι και επαγγελματιες θα πρεπει να αγαπησουμε πραγματικα τον τοπο μας να τον διατηρουμε καθαρο να τον προσεχουμε και να τον διαφημιζουμε και να μην λειτουργουμε με την μεθοδο της αρπαχτης σε ολα τα επιπεδα , πολλα μπορουν να γραφουν , αλλα ενα ειναι θεμελιωδες , πρεπει παση θυσια να αλλαξουμε μυαλα και νοοτροπια , αλλιως θα βουλιαζουμε χρονο με τον χρονο και καθε φορα θα λεμε τα ιδια και τα ιδια , ουφ και εγω κουραστικα , ολα τα ιδια αλλαζουνε και ολα τα ιδια μενουν!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για ένα κενουργιο νημποριο καταδαφιση σε όλα τα κτίρια.δρόμος απο την πεισο μέργια μαγαζιά τραπέζια παραλία μόνο τότε μπορη κατη να γοινι .ΘΖ ny

Ανώνυμος είπε...

εάν οι ιδέες για την ανάπλαση είναι τόσο καλές όσο η ορθογραφία σας,(ΘΖ ny) τότε πραγματικά ζήτω που σωθήκαμε...Κε Λουκίσσα το έχω ξαναγράψει, εντάξει για ενα δυο ορθογραφικά λάθη, αλλά κείμενα όπως το παραπάνω δεν πρέπει να αναρτούνται. Έλεος, δεν είναι στοιχείο πολιτισμού αυτό!!!ο μετριασμός σχόλιου πρέπει να ισχύει όχι μόνο για ύβρεις, αλλά και την ίδια την ύβρη απέναντι στην Ελληνική γλώσσα.

Ανώνυμος είπε...

ειναι αμερικανικα ελληνικα αυτα που μιλουν και γραφουν οι μπρουκλιδες

Ανώνυμος είπε...

Οσο υπήρχε το δανεικό χρήμα και έρρεε άφθονο, οι Έλληνες συμπεριφερόμασταν ως μεγιστάνες. Έτσι το νησί μας ζούσε μεγαλεία και δόξες το Πάσχα, τον Ιούλιο και Αυγουστο , τις επίσημες Αργίες καθώς και τα ΣΑββατοκύριακα. Οσοι δε ερχόμασταν σε επαφή (επαγγελματική) με τους μεγιστάνες είχαμε βρει την φόρμουλα επιβίωσης και κάποιοι από εμάς πλουτισμού.. Τότε δεν μας ενοχλούσαν και πολύ τα έργα που δεν έχουν γίνει, τα ακριβά ενοίκια, το αν δουλεύει ο Νιμποριος ή η Αγορά, αν γίνεται διαφήμιση αν αν αν. Τώρα που κόπηκαν τα δανεικά φαίνεται η πραγματική αγοραστική δύναμη των μεγιστάνων καθώς και όσων είχαν πάντα(αυτούς που αποκαλούμε γερολαδάδες ) και μας φταίει ακόμα και η ανάσα μας. Αναζητάμε χαμένες ατλαντίδες της οποίες αν ποτέ τις βρούμε εγώ θα βλέπω τα ραδίκια ανάποδα...

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη κρατα τις φωτογραφιες, θα μας χρειαστουν και του χρονου να κανουμε συγκριση, γιατι θα ειναι χειροτερα.
Με ποια πολιτικη θα παρατεινουμε την τουριστικη περιοδο;
Ποσες διαμαρτυριες γινανε απο τους επαγγελματιες του τουρισμου ,τον Δημο,την τουριστικη επιτροπη ,τους συλλογους αλλα και τους κατοικους ,για τα κλειστα Μουσεια και τους Αρχαιολογικούς χωρους;
Ποιοι φορεις και συλλογοι αναζητησαν εθελοντες προκειμενου να λειτουργησουν τα Μουσεια και αρχαιολογικοι χωροι, η ποσοι απο αυτους αναζητησαν χρηματα απο χορηγους της Ανδρου που παντα εχουν το χερι ανοιχτο για να προσληφθουν 5 ανθρωποι οπως κανει η Σαντορινη.
Μεχρι ποτε θα κανουμε οτι δεν βλεπουμε τον Αρχαιολογικο χωρο του Στροφιλα που θα ηταν ο σοβαροτερος πολος ελξης για τους ξενους ολες τις εποχες λογου της σπουδαιοτητας του.
Μεχρι ποτε θα τον αντιμετωπιζουμε σαν προικα καποιων γιατι θιγονται ευρυτερα συμφεροντα ολιγων.
Μεχρι ποτε ο δρομος για τον Αρχαιολογικο χωρο και τις ανασκαφες
θα ειναι κλειστος και δεν θα
παρεμβαινει κανενας.
Η φραγη του δρομου στερησε απο την Ανδρο την ενταξη του Στροφιλα στο ΕΣΠΑ για την αναδειξη του.
Αυτο σημαινει περα του οτι δεν αναδειχθει ποτε ο χωρος ,οτι ενα μεγαλο ποσο απο το ΕΣΠΑ το στερηθηκε η Ανδρος .
Το εργο της αναδειξης του Αρχαιολογικου χωρου της Υψηλης απο το 3ο Κ.Π.Σ. αφησε στην Ανδρο σε διαφορες κατηγοριες επαγγελματιων πανω απο 250.000 ευρω,που αυτη τη στιγμη τα ειχαμε μεγαλυτερη αναγκη.
Οι ξενοι δεν ενδιαφερονται για αυτα που ενδιαφερουν τον Ελληνα.
Αλλα μονον με τουριστες εκτος Ελλαδας παρατεινετε η τουριστικη περιοδος.
Τι προβαλουμε απο την Ανδρο του Πασχα ,του Μαιου, του Σεπτεμβριου, του Οκτωβριου.
Αραγε τι περιμενουμε;
Μαρια Κορρε

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ο ανωνυμος είπε για τα γραφωμενα μου πως δεν του αρέσουν και μαι πολλα λάθη . ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΔΈΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΦΤΟ ΠΟΥ ΈΓΡΑΨΑ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΆΒΑΣΕ ΒΛΕΠΟ ΧΟΡΗΣ ΔΙΣΚΟΛΙΑ. ΣΤΗΝ ΒΟΥΡΚΟΤΙ ΔΕΝ ΕΊΧΑΜΕ ΔΑΣΚΆΛΟΥΣ. ΣΙΓΝΟΜΗ ΣΟΥ ΖΙΤΟ Θ Ζ NY

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Θ Ζ από Νέα Υόρκη σας παρακαλώ μη σταματήσετε να γράφετε και να ασχολείσθε με την πατρίδα που σας γέννησε. Σημασία έχει η ουσία , η συμμετοχή και όχι ο τύπος.
Σας εύχομαι μια μέρα να επιστρέψετε μόνιμα κι εσείς και όλοι οι ξενιτεμένοι. ΧΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Θ.Ζ. δεν έχω κάτι προσωπικό, ούτε σας ξέρω, ούτε έχω κάτι με το χωριό της Βουρκωτής, το οποίο εκτιμώ, εξ΄ άλλου και εγώ αντίστοιχα από ένα χωριό της Άνδρου είμαι....δεν ξέρω αν γράφεται ανορθόγραφα λόγω μη γνώσης,(πιστεύω το αντίθετο), αλλά επειδή οι περισσότεροι βαριούνται απλά να γράψουν σωστά...νομίζω ότι δεν είμαι υπερβολικός! όσον αφορά το θέμα της κατάντιας του νησιού, έχω να πω, πως για όσο το νησί θα έχει τόσο μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, οι ανάγκες είναι τελείως διαφορετικές! καλώς ή κακώς όταν τα νησιά αναπτύχθηκαν, ήταν όλοι στον ίδιο παρανομαστή. τώρα στο νησί υπάρχουν αυτοί που ακόμα έχουν κομπόδεμα και έχουν την νοοτροπία ότι πάντα θα έχουν όπως ανέφερε κάποιος παραπάνω, και σε ένα 30% νέων που προσπαθούν από το μηδέν να δημιουργήσουν σε ένα κλίμα πολύ δύσκολο πανελλαδικά αλλά και τοπικά. Φυσικά, για να μην παρεξηγηθώ, καλώς έχουν οι άνθρωποι τα χρήματα τους και να τα χαίρονται, όμως δυστυχώς οι ΄μεν΄ τρέχουν και οι άλλοι απλά αρκούνται στο να βλέπουν τους άλλους να ΄΄τρέχουν΄΄.

καψοραχη είπε...

αρχισαν τα οργανα....η κριση αγγιξε και τους Ανδριωτες,και οι κρισεις βγαζουν στην επιφανεια και τα κοιμισμενα παθη!οι "εχοντες"μεχρι τωρα δεν ειχαν αγχος,η καβαντζα του τραπεζικου λογ/μου τους ειχε σταθερα ηρεμους,και ηρθε η Κυπρος και το παθημα της και τους ταραξε,οσοι εχουν βεβαια ακομα τα λεφτα τους στην Ελλαδα(!!)...απο την αλλη οι
"μη εχοντες"αρχισαν να μιλουν,να θυμωνουν,να αντιδρουν,καλο αυτο αλλα προσοχη γιατι καμια φορα βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος οπως ο κυριος/α που ενοχληθηκε απο την ορθογραφια και επικαλεσθηκε λογοκρισια!
η ουσια ειναι μια...αγαπηστε τον τοπο σας.καταλαβετε επιτελους οτι ολα εχουν ημερομηνια ληξης πλεον,και ενα απο αυτα ειναι και η πλασματικη ευδαιμονια σας!η Ανδρος ειναι ενα πανεμορφο μεν αλλα μικρο κομματι μιας πτωχευμενης Ελλαδας!στο χερι μας ειναι ολα....και η ανασταση της επισης...
η συλλογικη ιδιωτικη πρωτοβουλια σωζει και τιποτα αλλο!να το καταλαβουμε....

Ανώνυμος είπε...

Να έρθω μόνιμα βαα ορεα οι ανδρομας αλλα δεν μας δίνη αφτο που θελομε διλαδη μεταφορά στα σπίτια μας στα χωριαφια και πολλα αλλα .να σκεφτις για 500 μέτρα δρομω για το στρσομε πολεμάμε 6 χρόνια και τίποτα ακόμα για τα χοραφια το ίδιο .στην ορηνι ναυπακτια περναη μια γιδα την ημέρα και ηνε άσφαλτο 5 χ μ 3 10 και βάλε άρα κατη δεν παη καλλα. αλλα πάλη την αγαπάμε. το περπάτημα κανη καλο γιαφτο οι διμαρχη μας δεν φιαχνουν τους δρόμους ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΑΠΟ ΝΥ ΘΖ