Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

25 χρόνια πριν, το πρώτο καρναβάλι Άνδρου

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τις πιο σημαντικές μέρες για την ιστορία της Άνδρου. Τότε όλοι ήταν παρόντες. Τότε όλοι ελπίζαμε. Με το καρναβάλι αυτό έμπαινε το σύνθημα για την μετάβαση της Χώρας προς την τουριστική ανάπτυξη.
Σταμάτη Σκόρδο είσαι Αθάνατος. "Αγωνιστείτε όλοι με τη σημαία της Άνδρου" είπε. (Στο σημείο αυτό το βίντεο είναι κομμένο - αν γίνεται βάλτε όλη τη φράση.)
Στη συνέχεια του πρωτότυπου βίντεο, ο Ανέστης λέει να αγωνιστούμε όλοι για την ανάπτυξη της Άνδρου (ήταν από τους πρώτους που είπαν τέτοια λόγια).
Για να θυμόμαστε αυτούς που κάποτε στη ζωή τους έβαλαν ένα λιθαράκι και τώρα λείπουν : τον Πέτρο, το Γιώργη, το Γιάννη και όλους τους άλλους που είχαν βοηθήσει τότε.
Μάκη και Βαγγέλη δώστε στον κόσμο όλα αυτά τα ιστορικά μήπως και... ΧΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Αξεχαστες στιγμες τοτε,οσοι ημασταν τις θυμομαστε ακομα και τις αναπολουμε! Τοτε ο ηγετης ηταν ηγετης εννωνε την κοινωνια του νησιου και τις εδινε οραμα και ελπιδα!Οντως ειχε πει ολοι κατω απο την σημαια της ανδρου για ενα καλυτερο αυριο και με πολυ ψυχη!Και δυστυχως συγκρινουμε με τους τωρινους ηγετες τοπικους η" εθνικους και απογοητευομαστε. Ο αειμνηστος δημαρχος σκορδος θα μηνει παντοτε μεσα στις καρδιες μας!

Ανώνυμος είπε...

Αλλες εποχές, ρομαντικές... με αφθονια υλικών.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΑΣΤΑΓΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΦΩΤΟ ΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ!VANGLOUK ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ ΒLOG!

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο το καρναβάλι ήταν ένα και μοναδικό. Η προσπάθεια και ο αγώνας σε όλα τα μέτωπα εκείνης της Δημοτικής αρχής ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Αλλά σταθήκαμε άτυχοι. Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε που είναι όλα κόντρα.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο λείπουν σήμερα από την ζωή μας αυτοί οι άνθρωποι που τότε τους θεωρήσαμε δεδομένους (και συχνά "λίγους"). Είχαν φωνή που έβγαινε από την ψυχή τους (...και όχι από την τσέπη τους ή τις φιλοδοξίες για πολιτική καριέρα). Για τον Σκόρδο που "έσκασε" κυριολεκτικά από τον αγώνα που έδινε για την Άνδρο, ας θυμηθούμε στα 25χρονα από τον θάνατό του να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τότε ήμουν 12ετών δεν γνωρίζω τους περισσότερους αλλά είδα πολλα αγαπημένα πρόσωπα που κάποιοι από αυτούς έχουν φύγει μεταξύ αυτών και ο παππούς μου πρίν απο 6 χρόνια.Ευχαριστώ τον Μάκη και τον Βαγγέλη για το υπέροχο αυτό αρχειακό υλικό που μας δείχνει το πόσο καλύτερες ήταν τότε οι εποχές σε σχέση με το παρόν της αβεβαιότητος και της ανασφάλειας,αλλά και το ο,τι με λιγότερα μέσα σε σχέση με σήμερα εκείνο το γλέντι ξεπερνάει κατά πολύ τα σημερινά.( Ι.Σ.Κόρθι)

Ανώνυμος είπε...

το καλυτερο καρναβαλι που εγινε ποτε στην Ανδρο

Ανώνυμος είπε...

να ανεβασετε και το καρναβαλι του 1988

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ!!! ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ VIDEO ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ.