Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου αρχίζουν οι προβολές της Λέσχης

Πρώτη ταινία διαλέξαμε την «ΜΑΥΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ»  του μεγάλου Γαλλοτυνήσιου δημιουργού ΑΜΠΝΤΕΛΑΤΙΦ  ΚΕΣΙΣ που  εγκωμιάστηκε από τα διεθνή μέσα στην  Μόστρα της Βενετίαςτο 2010, όπου συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό.
 Βραβευμένος ήδη με Χρυσό Λέοντα ο ΚΕΣΙΣ είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από την καλλιτεχνική επιτυχία «ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΨΑΡΙ», που τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο σημαντικούς Γάλλους σκηνοθέτες της νέας γενιάς.
 Η κάμερα του παρακολουθεί με ευαισθησία και σεβασμό την αληθινή ιστορία της ΣΑΑΡΤΖΙ ΜΠΑΡΤΜΑΝ, μιας νοτιοαφρικανής που βρέθηκε με τη βία στην Ευρώπη από τον λευκό «αφέντη» της και που, επειδή γεννήθηκε με ιδιαίτερες και ασυνήθιστες σωματικές αναλογίες, έγινε διάσημη ως θέαμα ως άλλος «άνθρωπος ελέφαντας» στην καλή κοινωνία του 19ου αιώνα στο Παρίσι. Η ταινία καταγράφει με ρεαλιστικά χρώματα και συγκλονιστική λεπτομέρεια τους εξευτελισμούς στους οποίους υπόκειται η Σάαρτζι, καθώς και τον διαρκή πόνο από την αρρώστια και το ποτό που αρχίζουν να σημαδεύουν ανεξίτηλα το πρόσωπό και το σώμα της. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την ερμηνεία της πρωτοεμφανιζόμενης ΓΙΑΧΙΜΑ ΤΟΡΕΣ, που είναι πραγματική αποκάλυψη ως «Μαύρη Αφροδίτη».

ΜΑΥΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ - Επίσημο trailer by FeelgoodEntertainment

Δημοτικό Κινηματοθέατρο Άνδρου
Σάββατο 29 Οκτωβρίου & Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 8:15μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: