Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Έναρξη προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας στην Άνδρο

Ξεκίνησαν τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας της ΕΛΙΞ σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου. Πιο συγκεκριμένα :

- στα πλαίσια του 1ου προγράμματος ξεκίνησε σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου, την Παρασκευή 5/8, ο καθαρισμός, η μερική αναστήλωση και σήμανση του αγγειοπλαστείου Κοζανίτη στον Αμμόλοχο, με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου Ειρήνης Γαβριλάκη και του λαογράφου-ερευνητή Γιώργου Σπέη, σε συνέχεια της ερευνητικής εργασίας του τελευταίου, που εκδόθηκε πέρυσι από την Καϊρειο Βιβλιοθήκη με τίτλο "Οι Σιφνιοί της Άνδρου". 17 νέοι και νέες από Ελλάδα, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία, Φιλανδία, Ρωσία, Κορέα, διαμένουν στο Γυμνάσιο του Γαυρίου, φιλοξενούμενοι του Δήμου Άνδρου και θα εργάζονται καθημερινά από τις 8.30 μέχρι τις 14.30, εκτός Σαββατοκύριακων μέχρι την 19η Αυγούστου.
Η ρεματιά και η παραλία Άχλας

- στα πλαίσια του 2ου προγράμματος ξεκινά τη Δευτέρα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την καθοδήγηση του Τάσσου Αναστασίου, ο καθαρισμός των μονοπατιών :
α. Αποίκια-Απατούρια-Στενιές και
β. Ρεματιά Άχλα-παραλία Άχλα.
15 νέοι και νέες από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Κένυα, Ρωσία, Αμερική, Κίνα και Καναδά, διαμένουν στο Δημοτικό της Χώρας, φιλοξενούμενοι του Δήμου Άνδρου και θα εργάζονται καθημερινά από τις 8.30 μέχρι τις 14.30, εκτός Σαββατοκύριακού μέχρι την 22η Αυγούστου. Σε περίπτωση που οι παραπάνω εργασίες ολοκληρωθούν οι εθελοντές της 2ης αυτής ομάδας θα καθαρίσουν και πρόσθετες διαδρομές.

Τον ελεύθερο τους χρόνο οι εθελοντές θα περιηγηθούν στο νησί επιδιώκοντας γνωριμία με τον τόπο και τους κατοίκους της Άνδρου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την υποστήριξη τους στη διεξαγωγή των προγραμμάτων στους :

- Αντιδήμαρχο Υδρούσας, Κατερίνα Τζουάνου,
- Δημοτική Σύμβουλο Χώρας, Μαργαρίτα Κορκοδείλου,
- Τάσσο Βούρλα, ξενοδοχείο Holiday Andros,
- Σύλλογο Εθελοντών δασοπυροσβεστών Άνδρου (για την παροχή των εργαλείων στη 2η εθελοντική ομάδα.)

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο τους νεαρούς εθελοντές (πχ. συμμετοχή στην εθελοντική εργασία, κέρασμα στους εθελοντές, πρόσκληση σε τοπική εκδήλωση, κλπ.) μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 6977-334334- Όλγα Καραγιάννη. Ας καλοσωρίσουμε τους νεαρούς εθελοντές από τα διαφορετικά σημεία του κόσμου στην Άνδρο πραγματοποιώντας έστω και μία συμβολική κίνηση !

Δεν υπάρχουν σχόλια: