Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Με τον Νίκο Βασιλόπουλο στον Πύργο Μουβελά -Μπίστη

11 σχόλια:

gyristroula2 είπε...

Κ. Βασιλόπουλε, Βαγγέλη,
Ευχαριστούμε πολύ!

Ελένη Σ. είπε...

Συγχαρητήρια Βαγγέλη γιά τήν ευαισθησία σου, -ακόμη καί η μουσική επένδυση είναι εξαιρετική!
Συγχαρητήρια Νίκο!
Σάς εύχομαι καλό κουράγιο γιά καλή συνέχεια!
Η Άνδρος σάς χρειάζεται έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Καλο βιντεο. Το 2008 με λιγα λεφτα για στεγανοποιηση για να μην περασουν τα νερα μεσα ο πυργος δεν θα παθαινε αυτα τα αισχη. Μονιμη ζημια απο βαρια αμελια του δημαρχου που φευγει.

Ανώνυμος είπε...

Καταστροφή και πλιάτσικο στο πύργο. Ωραία προστασία.

efi είπε...

εξαιρετικη δουλεια, απ τα καλυτερα φιλμακια σου Βαγγελη. Η μουσικη ταιρειαστη και οπως αρμοζει σ ενα τετοιο πυργο, υποβλητικη και μελαγχολικη. Το τοπιο μεσα απο τα ερειπωμενα παραθυρα φαινετε θαυμασιο, η εκκλησια η καινουργιο-επισκευασμενη καθως και η παραδιπλα βιλλα μετα πισινας ερχετε σε αντιθεση με την παλαιοτητα του πυργου σχολιαζοντας διχως λογια την κατασταση. Ο κς Βασιλοπουλος μιλησε με σαφη και σωστο λογο, ευχαριστουμε, ενα μπραβο και στους δυο.
Ας ελπισουμε οτι ανθρωποι ειτε ιδιωτες ειτε απο τις αρχες του τοπου θα δειξουν διαθεση για να επισκευαστει σωστα και να ειναι ενα σημαντικο μουσειο/μνημειο απ την ιστορια του τοπου

Ανώνυμος είπε...

O TEMPORA, O MORES, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΜΕΣΑ. ΚΑΙ Ο ΜΑΛΕΡ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΤΑΙΡΙΑΣΤΟ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ, ΓΕΝΙΚΩΣ, ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Το πιο σημαντικό είναι η ανάρτηση της διαθήκης. Ενα τέτοιο μνημείο στην ιδιοκτησία του Δήμου και να καταστρέφεται. Βέβαια, κάλιο αργά παρά ποτέ. Πάντως μπράβο σας Βαγγέλη και Νίκο για την προβολή του προβλήματος γιατί είναι ντροπή για το νησί αυτή η κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η κατάσταση του Πύργου είναι μη αναστρέψιμη. Δε μπορεί πλέον να επισκευαστεί ώστε να λειτουργήσει ως μουσείο. Απλά είναι δυνατό με κατάλληλες παρεμβάσεις να καθυστερήσει λίγο η αναπόφευκτη κατάρρευσή του. Δυστυχώς η αδυναμία συντήρησής του κυρίως από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες, αλλά από το 2005 και από το Δήμο Άνδρου, έχουν οδηγήσει αυτό το «μουσείο» στη κατάρρευση. Κρίμα…

Ανώνυμος είπε...

Η αποψη σας και αν στηριζεται σε κτιριακες γνωσεις αποκτα ιδιαιτερη σημασια. Ο κυριος Βασιλοπουλος τι αποψη εχει επ'αυτου; Το κτιριο μπορει να γινει επισκεψιμο;

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχει πλεον σωτηρια για τον πυργο, οι τειχοι θα μηνουν. Δυστυχος και η μονη Αγιας Μαρινας παει, προσφατα ορμηξαν και στα υπογεια τις χωρις να γινει πρωτα ερευνα.

Θεανώ είπε...

Συγχαρητήρια για την παρουσίαση. Ελπίζω ότι από την στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς που ενδιαφέρονται πραγματικά θα καταφέρουμε να περισώσουμε ότι έχει απομείνει από εκείνες τις εποχές.