Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Εθελοντικοί καθαρισμοί μονοπατιών

Το πρώτο φετινό πρόγραμμα καθαρισμού μονοπατιών στην Άνδρο, από διεθνείς εθελοντές της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΕΛΙΞ πλησιάζει στην ολοκλήρωση του, καθώς κλείνει το ερχόμενο Σάββατο. Οι 8 εθελοντές που απάρτισαν την πρώτη αυτή ομάδα, εξακολουθούν να καθαρίζουν τμήμα της διαδρομής 2, που εκτείνεται από τα Αποίκια μέσω Υψηλού στο Νημπορειό. Το μονοπάτι αυτό παρουσίασε σημαντική δυσκολία στον καθαρισμό του, εξαιτίας του γεγονότος πως μπαζώθηκε από φερτά υλικά κατά την κατασκευή του δρόμου που κατευθύνεται προς τη Μονή Αγ. Μαρίνας και τις Εβρουσσιές.
Την προσπάθεια των εθελοντών αγκάλιασε η τοπική κοινωνία της Άνδρου, καθώς ποικίλες ήταν οι προσφορές από φορείς και άτομα. Πέραν της δημοτικής αρχής η οποία εξασφάλισε το χώρο διαμονής των εθελοντών και τη μεταφορά τους προς και από το χώρο εργασίας τους, ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου παραχώρησε τα απαραίτητα εργαλεία για τον καθαρισμό των μονοπατιών, ενώ προέβη σε ενημέρωση των εθελοντών για τη χλωρίδα, την πανίδα και τις παραδοσιακές κατασκευές της υπαίθρου της Άνδρου. Ο Σύλλογος των Κυνηγών Άνδρου παρείχε στους εθελοντές καθημερινά κολατσιό και αναψυκτικά, οι εκπρόσωποι των Αρχαιολογικών Μουσείων Άνδρου παρείχαν αντίστοιχα ελεύθερη είσοδο στους εθελοντές σε αυτά, ο Σύλλογος Νέων Άνδρου δέχθηκε τους εθελοντές στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού του, ενώ ο Σύλλογος Μεσσαριάς θα προσφέρει αύριο παραδοσιακό γεύμα. Τέλος, ο Νίκος Θεολόγου παρείχε στους εθελοντές κεράσματα στο ξενοδοχείο Αίολος, ενώ αύριο ο Νίκος Βασιλόπουλος θα τους ξεναγήσει στην περιοχή του Κάτω Κάστρου.
Θυμίζουμε πως άλλα 3 προγράμματα εθελοντικής εργασίας θα πραγματοποιηθούν ακόμη στην Άνδρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

2 σχόλια:

eirini vlastari είπε...

Ωραία εμπειρία για νέους ανθρώπους. Αισιόδοξο μήνυμα οι δράσεις της συνεργασίας Ανδριωτών....

Ανώνυμος είπε...

mpravo paidia!geia sta xeria sas!ama perimename apta megala kefalia ..."imouna nios kai gerasa"