Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Γόμμορα


Γόμορα:
Βιβλική πόλη στο νότιο άκρο της Νεκράς θάλασσας ,γνωστή από τη αιφνίδια καταστροφή της λόγω του έκλυτου βίου των κατοίκων της..Πρόκειται για την Γόμορα και όχι τα Γόμορα που λανθασμένα πολλοί την αποκαλούν .
Καμόρρα:
Εγκληματική οργάνωση από την Νάπολη με εντυπωσιακές διακλαδώσεις και οικονομικά συμφέροντα σ’όλο τον πλανήτη Η Καμόρρα σε αντίθεση με την Cosa Nostra, τη μαφία της Σικελίας , αποτελείται από περισσότερους μικρούς πυρήνες, ή φαμίλιες, οι οποίοι πολλές φορές συγκρούονται μεταξύ τους. Το γεγονός αυτό την καθιστά λιγότερο επιρρεπή σε περιπτώσεις σύλληψης αρχηγών της από την αστυνομία.
Το 2004-5 δύο από τις σημαντικότερες φαμίλιες της Καμόρρα άνοιξαν μεταξύ τους μία ιδιαίτερα αιματηρή βεντέτα, η οποία έμεινε γνωστή ως η βεντέτα της Σκάμπια , που είναι προάστιο της Νάπολης, με τραγικό απολογισμό περισσότερα από 100 θύματα. Από τότε και μέχρι σήμερα η κατάσταση παραμένει έκρυθμη και τα θύματα εξακολουθούν να ξεπερνούν τα 100 ανά έτος. Αυτός είναι και ο "πόλεμος" που αναφέρεται συχνά στην ταινία Γόμορρα του Ματέο Γκαρόνε και η Σκάμπια είναι η περιοχή όπου διαδραματίζονται οι περισσότερες ιστορίες της.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/3 & ΤΕΤΑΡΤΗ 1/4
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ 8:30μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: