Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζουμε την ενημέρωση για τις ανεμογεννήτριες

Δημοτικό Κινηματοθέατρο Άνδρου 
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 ,17:00-20:00
Οι ανεμογεννήτριες όλο και πλησιάζουν στην Άνδρο
Από νομοθετικής πλευράς όλα τα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί και ο δρόμος είναι ανοιχτός για την υλοποίηση εξελίξεων στην Άνδρο για τις οποίες δεν είμαστε ενήμεροι.  
Για μια φορά ακόμη η Κινηματογραφική Λέσχη φιλοξενεί μια εκδήλωση ενημέρωσης για το ζήτημα της εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών εγκαταστάσεων στο νησί.

Ελάτε να ενημερωθείτε και να συζητήσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Άνδρο και άλλα νησιά.

η Αφίσα για την εκδήλωση στην Τήνο





36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανεμογεννήτριες εινε για την ανδρο εχομε μεγάλες περιοχές για ααφτη την δουλια δεν βλερο που εινε. Το πρόβλημα ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΦΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΦΤΙΝΟ ΡΕΦΜΑ. Γραφτως με υπογραφές .όχι λόγια.κε μίζες.θΖNY

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Σαν να το βλέπω, σε δύο μέρες αυτό το θέμα θα φιλοξενεί πάνω από 15 σχόλια που ο καθένας μας, θα λέει το μακρύ και το κοντό του! Ευτυχώς που τουλάχιστον η λέσχη έχει αναλάβει να μας ενημερώσει. Νομίζω ότι πρέπει κάποια στιγμή να ειπωθούν αλήθειες και όπως λέει η αφίσα της Τήνου,να μάθουμε τι κερδίζει και τι χάνει το νησί.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω ο Αλέξανδρος να μιλήσει και για το Περιφερειακό Πάρκο.Φοβερά πράγματα συμβαίνουν στο νησί μας, και είναι απαράδεκτο να εκχωρούν τις αρμοδιότητες του Δήμου σε μια κοινοπραξία όπως το δίκτυο ΔΑΦΝΗ. Ξέρει κανείς ποιος προεδρεύει στη ΔΑΦΝΗ;Μα πως λέγαν στην κατοχή αυτούς που συνεργάζονταν με τους Γερμανούς;Θυμάται κανείς;Εδώ το χω.Που θα μου πάει θα το θυμηθώ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ Η ΠΑΤΕΡΆΔΕΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣΑΝ 6- 8- 10 παιδια με Άφτα τα βουνά. Τα εσπερναν με σιταργια μιγαδια βρομη και ΠΟΛΛΑ αλλα εβοσκαν τα κοπάδια τους..εφοδιαζεν ολλη την ανδρο. Με ΟΛΛΑ τα αγαθά τους. ΤΟΡΑ ΕΡΧΟΥΝΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΠΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΟΥΝ..ΜΑΛΟΝΘΑ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΒΆΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΕΣ ΝΤΑΒΕΛΕΣ ΣΤΗΣ. ΠΛΑΓΕΣ ΠΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΝ ΚΕ ΔΕΝ ΤΑΚΑΝΑΝ ΠΛΑΚΆΚΙΑ ΓΙΑΤΊ ΑΝ ΤΟ ΓΝΟΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΗΤΑ ΑΦΤΟ ΕΙΝΕ ΤΟΥ ΤΆΔΕ ΚΕ ΣΙΝΟΡΕΒΗ ΜΕ ΤΟΥ ΤΑΔΕ

Ανώνυμος είπε...

το αιολικο παρκο στο καλλιβαρι εχει προκαλεσει ολες αυτες τις ζημιες που λετε? για ρωτηστε τους χωριανους που ζουν 100 μετρα απο αυτο και μετα καταδικαζετε! μην ειμαστε πια ζαβαντριωτες, ντρεπομαι! και μη περιμενετε να ενημερωθειτε για οποιοδηποτε θεμα ακουγοντας μονο τη μια πλευρα...ελεος ξυπνατε!

Ανώνυμος είπε...

το αιολικό πάρκο στο Καλλιβάρι είναι μια μινιατούρα σε σχέση με τα σχεδιαζόμενα πάρκα. ντροπή ανώνυμε θα πρέπει να αισθάνεσαι γιατί όπως φαίνεται ανήκεις σε κείνους που προσπαθούν να παραμυθιάσουν τους Ανδριώτες για τα απίστευτα ωφέλη των αιολικών πάρκων. οικονομικά ωφέλη δεν θα υπάρξουν για τον τόπο, θέσεις εργασίας δεν θα ανοίξουν, το ρεύμα θα είναι ακριβότερο γιατί το στήσιμο των αιολικών πάρκων είναι ακριβή μπίζνα και περιβαλλοντικά να μιλήσουμε για την διάνοιξη τεράστιων δρόμων , για τους εκατοντάδες τόνους μπετού, για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά την κατασκευή και μεταφορά των ανεμογεννητριών ή την απαραίτητη υποστήριξή τους από άλλου τύπου μονάδα παραγωγής ενέργειας; ΑΝ υλοποιηθεί το Φαραωνικού τύπου εγχείρημα, απλά αποχαιρετείστε την Άνδρο που γνωρίζατε και όσοι έχετε περιουσίες στις εν λόγω περιοχές τις χάσατε με διαδικασίες fast track. το κουτόχορτο λοιπόν κράτα το για προσωπική σου κατανάλωση!

Ανώνυμος είπε...

Εάν μας δουσουν 50 της 100 στο λογαργιασμο γιατί όχι .μακριά ΑΠΟ τα χοργια μακριά ΑΠΟ κεντρικούς δρόμους .εχομε αρκετά βουνά για αφτο το εργοτάξιο. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΟΘΟΥΝ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΣΕ ΑΦΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΙΚΟΥΝ .όχι ΑΦΤΗ ΠΟΥ ΤΑΚΛΕΨΑΝ. ΚΑΙ ΞΕΡΟΜΕ ΠΩΣ. ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΜΑΣ δουσουν ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΘΒ 000

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα νέα αιολικά πάρκα ενώ στην Γερμανία κλείνουν
Η ...ΣΚΟΤΕΙΝΗ υπόθεση της «πράσινης ανάπτυξης» -- με αιχμή τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) -- στη χώρα μας, οφείλει να έρθει στο φως τουλάχιστον μέσω της Βουλής για να διαλευκανθεί αυτή η χρονική περίοδος. Στην οποία και πολλά λεφτά δαπανήθηκαν τη στιγμή που η χώρα έχει ξεμείνει από ρευστό, αλλά και φρούδες ελπίδες αποδείχθηκε το όλο εγχείρημα στην αγορά εργασίας.Το παράδειγμα της Ισπανίας στις ΑΠΕ είναι κολοσσιαίο, για να αποδειχθεί το μέγεθος της «φούσκας» στον τομέα αυτόν. Είναι απίστευτο πάντως το γεγονός ότι η Ελλάδα ενώ έπρεπε να καλύψει τις ανάγκες της από ΑΠΕ έως το 2020, έφθασε μόνο μια πρωθυπουργική θητεία του κ. Παπανδρέου για να καλυφθεί σχεδόν ολόκληρο το ποσοστό των ΑΠΕ.
Αναμφίβολα η κυβέρνηση είχε επιδείξει πρωτοφανή ζήλο για τις Ανανεώσιμες Πηγές. Με βάση τα ως τώρα στοιχεία, μάλλον προς αποτυχία βαίνει το μεγαλεπήβολο σχέδιο της τότε κυβέρνησης. Αλλά αυτό θα το εξετάσουμε χωριστά σε κάποιο άλλο άρθρο μας.
Ωστόσο, ειδικά για το θέμα των αιολικών πάρκων, το Γερμανικό περιοδικό Spiegel σκιαγραφεί με τα πιο μελανά χρώματα το παρόν και το μέλλον,αναφορικά με τις αποδόσεις στους επενδυτές αλλά και εν γένει ως παραγωγή ενέργειας. Στο θέμα των αποδόσεων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό, «υπάρχει μαύρη μελαγχολία στους επενδυτές» ιδιώτες που είχαν επενδύσει σε αιολικά πάρκα. Τώρα ζητούν τις υποσχεθείσες αποδόσεις αλλά δυστυχώς δεν παίρνουν θετική απάντηση. Και αρχίζουν να αποσύρουν τις επενδύσεις. Έπεα πτερόεντα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Εδώ βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του.Όπως αναφέρει το περιοδικό, την περασμένη εβδομάδα, σε μια πανγερμανική συνέντευξη Τύπου, το κορυφαίο στέλεχος και διευθύνων της εταιρίας Prokon (από τις μεγαλύτερες εταιρίες αιολικών πάρκων στην Γερμανία) έλεγε με στόμφο ότι η εταιρία του μπήκε σε τροχιά σημαντικής ανάπτυξης. Ωστόσο οι επενδυτές οι οποίοι είχαν επενδύσει 1,4 δις ευρώ (!) δεν πείστηκαν και του έθεσαν το δίλημμα: Είτε τις αποδόσεις του 6% που τους είχαν υποσχεθεί είτε τα λεφτά τους πίσω. Και η εταιρία κήρυξε πτώχευση! Μετά από αυτή τη σοβαρή εξέλιξη υπάρχει διάχυτη ανησυχία στην αγορά της Γερμανίας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες χρεοκοπίες, με ότι αυτό συνεπάγεται.Ειδικά στην Γερμανία υπήρχε μεγάλη σε χρονική διάρκεια προπαγάνδα, για την «πράσινη ενέργεια» και ειδικά στα αιολικά πάρκα, τα οποία θεωρούσαν ως το επιχειρηματικό μοντέλο που θα αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένο, με πολύ καλές αποδόσεις και βέβαια «θα σώσει και το περιβάλλον». Αυτό ακρι΄βως που έλεγαν και στη χώρα μας στη διάρκεια της κυβέρνησης Παπανδρέου. «Σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο», έλεγαν τα διαφημιστικά που έπεφταν βροχή!
Παρά τις δυσμενείς για τις ΑΠΕ εξελίξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στην Ελλάδα εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι την «πράσινη ενέργεια»
Πρέπει να προσέξουμε το γεγονός ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει χαρακτηρίσει ως ελάχιστης αξιοπιστίας τα αιολικά πάρκα (για 10% κάνει λόγο), για τα οποία είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει γεμίσει ΑΠΕ μέχρι το 2020, ρεύμα όμως θα συνεχίσει να εισάγει!τώρα όμως που ο ΑΔΜΗΕ «φεύγει από την μέση» μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της «πράσινης ανάπτυξης». Δια του λόγου το αληθές: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε στις 6 Δεκεμβρίου 2013: 7 αιολικά πάρκα 204,2 MW, στις 20 Δεκεμβρίου 2013: 9 πάρκα 218,5 MW, στις 8 Ιανουαρίου 2014: 7 πάρκα 465 MW. Δηλαδή, σε διάστημα τριάντα ημερών υπέγραψε συνολικά 23 πάρκα με 878 MW.Αν κάνουμε την απλή αριθμητική πράξη για να δούμε την πραγματική ενέργεια που θα έχει παραχθεί από το σύνολο των αιολικών πάρκων, σύμφωνα με όσα λέει ο ΑΔΜΗΕ έχουμε 878MW x 10% = 88MW. Κάτι δηλαδή σαν την πρώτη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα του ΑΗΣ Κοζάνης που έκλεισε η κ. Μπιρμπίλη το 2010.Και, προσθέτω εγώ, τα 878 αιολικά MW δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν ούτε ένα περίπτερο (αφού δεν φυσάει πάντα), ενώ θα μάς κοστίσουν τουλάχιστον 1-1,5 δις ευρώ που θα αποπληρώνουμε από φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, χωρίς όμως να ηλεκτροδοτούμαστε από αυτά.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=TWfxK37_5xU#t=282

Ανώνυμος είπε...

Βάσει της μελέτης, η ισχύς των ανεμογεννητριών που θα εγκατασταθούν στο νησί θα είναι της τάξης των 180 MW σε μονάδες των 2,3 MW περίπου η κάθε μία. Αν διαιρέσουμε το 180 με το 2,3 έχουμε 80 και πλέον ανεμογεννήτριες. Όσο για το μέγεθος της κάθε μιας, συγκρίνεται με τις υπάρχουσες στο Καλιβάρι που είναι 225 KW η κάθε μία, δέκα φορές περισσότερη ισχύ εκάστη νέα. Όσο κι αν εξελίσσεται η τεχνολογία και να μικραίνει το μέγεθος, σίγουρα θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Όσον αφορά τα πλάνα τους, σχεδιάζουν να είναι έτοιμες το 2016. Η μελέτη της εγκατάστασης του νέου υποβρυχίου καλωδίου για τη μεταφορά της ενέργειας είναι έτοιμη, από το Λούτσα έως το Καμινάκι, όχι να υπάρχει κόμβος για να μην μείνει το νησί χωρίς ρεύμα, αλλά για να μη χάνουν σε χρήμα, σε περίπτωση βλάβης του υπάρχοντος.
ΟΧΙ στην αι-ΟΛΙΚΗ καταστροφή της Άνδρου.
Ναι στις ήπιες μορφές ενέργειες, όσο μπορεί να σηκώσει ο τόπος όπως λέμε κατά την λαϊκή ρήση, όχι τόπος έρμαιος στα οικονομικά συμφέροντα στο όνομα της όποιας άναρχης ανάπτυξης.

Ανώνυμος είπε...

Η ...ΣΚΟΤΕΙΝΗ υπόθεση της «πράσινης ανάπτυξης» -- με αιχμή τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) -- στη χώρα μας, οφείλει να έρθει στο φως τουλάχιστον μέσω της Βουλής για να διαλευκανθεί αυτή η χρονική περίοδος. Στην οποία και πολλά λεφτά δαπανήθηκαν τη στιγμή που η χώρα έχει ξεμείνει από ρευστό, αλλά και φρούδες ελπίδες αποδείχθηκε το όλο εγχείρημα στην αγορά εργασίας.

Το παράδειγμα της Ισπανίας στις ΑΠΕ είναι κολοσσιαίο, για να αποδειχθεί το μέγεθος της «φούσκας» στον τομέα αυτόν. Είναι απίστευτο πάντως το γεγονός ότι η Ελλάδα ενώ έπρεπε να καλύψει τις ανάγκες της από ΑΠΕ έως το 2020, έφθασε μόνο μια πρωθυπουργική θητεία του κ. Παπανδρέου για να καλυφθεί σχεδόν ολόκληρο το ποσοστό των ΑΠΕ.

Αναμφίβολα η κυβέρνηση είχε επιδείξει πρωτοφανή ζήλο για τις Ανανεώσιμες Πηγές. Με βάση τα ως τώρα στοιχεία, μάλλον προς αποτυχία βαίνει το μεγαλεπήβολο σχέδιο της τότε κυβέρνησης. Αλλά αυτό θα το εξετάσουμε χωριστά σε κάποιο άλλο άρθρο μας.

Ωστόσο, ειδικά για το θέμα των αιολικών πάρκων, το Γερμανικό περιοδικό Spiegel σκιαγραφεί με τα πιο μελανά χρώματα το παρόν και το μέλλον,αναφορικά με τις αποδόσεις στους επενδυτές αλλά και εν γένει ως παραγωγή ενέργειας. Στο θέμα των αποδόσεων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό, «υπάρχει μαύρη μελαγχολία στους επενδυτές» ιδιώτες που είχαν επενδύσει σε αιολικά πάρκα. Τώρα ζητούν τις υποσχεθείσες αποδόσεις αλλά δυστυχώς δεν παίρνουν θετική απάντηση. Και αρχίζουν να αποσύρουν τις επενδύσεις. Έπεα πτερόεντα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Εδώ βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, την περασμένη εβδομάδα, σε μια πανγερμανική συνέντευξη Τύπου, το κορυφαίο στέλεχος και διευθύνων της εταιρίας Prokon (από τις μεγαλύτερες εταιρίες αιολικών πάρκων στην Γερμανία) έλεγε με στόμφο ότι η εταιρία του μπήκε σε τροχιά σημαντικής ανάπτυξης. Ωστόσο οι επενδυτές οι οποίοι είχαν επενδύσει 1,4 δις ευρώ (!) δεν πείστηκαν και του έθεσαν το δίλημμα: Είτε τις αποδόσεις του 6% που τους είχαν υποσχεθεί είτε τα λεφτά τους πίσω. Και η εταιρία κήρυξε πτώχευση! Μετά από αυτή τη σοβαρή εξέλιξη υπάρχει διάχυτη ανησυχία στην αγορά της Γερμανίας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες χρεοκοπίες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ειδικά στην Γερμανία υπήρχε μεγάλη σε χρονική διάρκεια προπαγάνδα, για την «πράσινη ενέργεια» και ειδικά στα αιολικά πάρκα, τα οποία θεωρούσαν ως το επιχειρηματικό μοντέλο που θα αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένο, με πολύ καλές αποδόσεις και βέβαια «θα σώσει και το περιβάλλον». Αυτό ακρι΄βως που έλεγαν και στη χώρα μας στη διάρκεια της κυβέρνησης Παπανδρέου. «Σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο», έλεγαν τα διαφημιστικά που έπεφταν βροχή!

Παρά τις δυσμενείς για τις ΑΠΕ εξελίξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στην Ελλάδα εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι την «πράσινη ενέργεια»

Πρέπει να προσέξουμε το γεγονός ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει χαρακτηρίσει ως ελάχιστης αξιοπιστίας τα αιολικά πάρκα (για 10% κάνει λόγο), για τα οποία είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει γεμίσει ΑΠΕ μέχρι το 2020, ρεύμα όμως θα συνεχίσει να εισάγει!

Τώρα όμως που ο ΑΔΜΗΕ «φεύγει από την μέση» μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της «πράσινης ανάπτυξης». Δια του λόγου το αληθές: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε στις 6 Δεκεμβρίου 2013: 7 αιολικά πάρκα 204,2 MW, στις 20 Δεκεμβρίου 2013: 9 πάρκα 218,5 MW, στις 8 Ιανουαρίου 2014: 7 πάρκα 465 MW. Δηλαδή, σε διάστημα τριάντα ημερών υπέγραψε συνολικά 23 πάρκα με 878 MW.

Αν κάνουμε την απλή αριθμητική πράξη για να δούμε την πραγματική ενέργεια που θα έχει παραχθεί από το σύνολο των αιολικών πάρκων, σύμφωνα με όσα λέει ο ΑΔΜΗΕ έχουμε 878MW x 10% = 88MW. Κάτι δηλαδή σαν την πρώτη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα του ΑΗΣ Κοζάνης που έκλεισε η κ. Μπιρμπίλη το 2010.
ΡΑΦ

Και, προσθέτω εγώ, τα 878 αιολικά MW δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν ούτε ένα περίπτερο (αφού δεν φυσάει πάντα), ενώ θα μάς κοστίσουν τουλάχιστον 1-1,5 δις ευρώ που θα αποπληρώνουμε από φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, χωρίς όμως να ηλεκτροδοτούμαστε από αυτά.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2AeJ4aybArw

Ανώνυμος είπε...

Εγω ξερο πως τα ΠΟΛΛΑ λόγια εινε φτώχια.τα πιο ΠΟΛΛΑ σχόλια.εινε πολιτικού χαρακτήρα .εγω όπως ξερο κοπάδια απο ζωα ζούνε απο κατο όπως αγελάδες άλογα κε κε. Κανουν .ΈΝΑ φλαπ φλαπ όταν πας κοντά τίποτα άλλο .ΟΛΛΑ ΕΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΦΤΟΣ ΚΕ ΌΧΙ ΕΓΩ..ΟΣΕΣ ΣΕΛΊΔΕΣ ΚΕ ΝΑ ΓΡΆΨΕΤΕ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΕΙΝΕ ΤΟ ΊΔΙΟ...ΘΖNY
.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΖΝΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ;;ΓΙΑΤΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΑ! ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ;;ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ...ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...Η ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ;;;ΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΥΡΙΕ ΘΖΝΥ.ΔΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ!/www.youtube.com/watch?v=TWfxK37_5xU#t=282 ΚΑΙ http://www.youtube.com/watch?v=2AeJ4aybArw

Ανώνυμος είπε...

Απολογισμός της Αιολικής Πράσινης Ενέργειας στην Ελλάδα
Περιμένατε να δείτε πόσους τόνους λιγνίτη εξοικονόμησαν;
Μήπως θέσεις εργασίας; (πλην των εαυτών τους;)
Μήπως πόσο φτήνυνε το ρεύμα από τα 30 την MWhr στα ...100 την MWhr;
Ή μήπως περιμένατε να δείτε πόσους καρκίνους θεράπευσαν;
Ή πόσο τους αγαπάει η βιομηχανία;
Ή πόσο βοηθάνε τον καταναλωτή με αιολικές εκπτώσεις;
ΛΑΘΟΣ! Το μόνο που τους νοιάζει είναι πόσα αιολικά πούλησαν και ποιός εισπράττει από τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ χωρίς να έχει ηλεκτροδοτήσει απολύτως τίποτα.

Οι παρακάτω εικόνες είναι (χωρίς τα ...σχόλια) από πρες ρηλής και παρουσίαση της ΕΛΕΤΑΕΝ, που μου έστειλαν φίλοι. Οι εικόνες μεγαλώνουν με κλικ.




Οι αιολικοί ζουν από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, από τα τέλη υπέρ ΑΠΕ (που βαφτίστηκαν ΕΤΜΕΑΡ) και από άλλες επιδοτήσεις όπως διασυνδέσεις, διανοίξεις ...αγροτικών δρόμων, ΕΣΠΑ, φοροεπιδοτήσεις κλπ. Τα λεφτά τα εισπράττουν οι διάφορες EDF, Iberdrola, ENEL και λοιποί φτωχοί, Μπόμπολας-Καλλιτσάντσης (αυτοί κι αν σέβονται το περιβάλλον!), ο τέως "Πρόεδρος" της ΕΛΕΤΑΕΝ κλπ. Οι Μεγάλοι είναι οι μεγάλοι, οι λοιποί είναι τα τσικό με ποσοστά (αλλά φαίνονται, φωνάζουν, κάνουν εκδηλώσεις, ξέρουν από ...ΜΜΕ και ντόπιους πολιτικούς). Αλλά ο νούμερο ένα είναι η EDF... O εκατομμυριούχος της Πράσινης Ανάπτυξης. Για την Iberdrola, δεν είμαι σίγουρος αν έχουν μόνο ένα μπάρμπα στην Κορώνη, και για την ENEL ξέρουμε. Και για την ΤΕΡΝΑ...



Και οι εισπράκτορες EDF και Σία, αγοράζουν αιολικά από τους 3-4 κατασκευαστές αιολικών... Να γιατί οι Δανοί σέβονται και αυτοί τόσο πολύ το περιβάλλον... Η Βέστας, εκτός από δείπνα σε Πασόκους, μοιράζει γλειφιτζούρια σε σχήμα αιολικών και άλλα αιολικά σουβενίρ σε νηπιαγωγεία και μικρές τάξεις του Δημοτικού...



Η διαδρομή του χρήματος είναι σχετικά απλή. Η πηγή είναι οι καταναλωτές ρεύματος. Εμείς και οι βιομηχανία. Λίγα ευρώ ο καθένας, είναι πολλά λεφτά. Αυτά συντηρούν (α) τους κατασκευαστές αιολικών, (β) αυτούς που τα λειτουργούν που είναι συνήθως θυγατρικές των κατά τόπους "ΔΕΗ", (γ) μικρά ντόπια τσικό που μπαίνουν για τοπικοί συνεταίροι και διευκολυντές (μιλάνε καλά τα Ελληνικά), (δ) τις πάσης φύσεως "δημόσιες σχέσεις", (ε) τις ΜΚΟ και τα ΜΜΕ και (στ) τους νομοθέτες είτε της "ΕΕ" είτε τους ντόπιους, που ως δια μαγείας στηρίζουν το εγχείρημα με νόμους για ορδές ηλιθίων. Τόσο απλό.

Η αλητεία είναι ότι όλοι αυτοί πληρώνονται για κάτι που δεν παράγουν: Ηλεκτροδότηση δικτύων. Εγχέουν. Δεν ηλεκτροδοτούν. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, να στείλει τα παιδιά του σε αιολικό οδοντογιατρό, ή αιολικό χειρουργείο. Και μην ακούσω ότι εγώ θίγω κανένα... 1) Βοά ο τόπος, εγώ απλώς τα ...μαζεύω. 2) Έχουμε ήδη 1.800 (διακοσμητικά) αιολικά μεγαβάτ... Πόσο άλλο ...τσάμπα ρεύμα από το ανεξάντλητο αιολικό δυναμικό αντέχετε; 3) Ο ίδιος ο ΑΔΜΗΕ τα χαρακτήρισε ως βασικά άχρηστα και προβληματικά.
Posted by archaeopteryx at 8:17 π.μ.

ΚΩΝ/ΝΟΣ Δ. ΛΟΥΚΡΕΖΗΣ είπε...

Φαίνεται πως κάποιοι έχουν εντυπωσιαστεί απο τους "εξωτικής" ομορφιάς πυλώνες της ΔΕΗ, που διασχίζουν το νησί μας!!!
Αλήθεια πότε διαμαρτυρηθήκαμε γι αυτό το αίσχος???
Φαίνεται ότι οι "απολίτιστοι" λαοί της Ευρώπης είναι πολλά χρόνια πίσω στην έρευνα και ανάπτυξη και έτσι αφέθηκαν να γεμίσουν οι χώρες τους αιολικά και ηλιακά πάρκα!!!
Αλήθεια γιατί δεν ασκήσαμε κριτική και για τα ηλιακά???
Μήπως γιατί οι μεγάλες μονάδες δόθηκαν μόνο σε κάποιους επώνυμους ή διαπλεκόμενους συντοπίτες μας???
Φαίνεται ότι εμείς οι Έλληνες προτιμάμε το "κάρβουνο" απο τις νέες τεχνολογίες!!!
Μάλλον και τον καρκίνο.....
Αλλά αυτός είναι "ευτυχώς" μακρυά. Στην Κοζάνη και την Μεγαλούπολη...Ας μην μας απασχολεί αυτό εμάς στα νησιά!!!
Πρόταση (για να μην επικαλεσθεί κανείς ότι ασκούμε μόνο κριτική στην κριτική χωρίς προτάσεις).
Να τρέξουν οι αναρμοαρμόδιοινα περιφράξουν τούς χώρους που έχουν οριοθετηθεί για τα αιολικά πάρκα για να υλοποιηθεί εκεί ο "σκουπιδότοπος" που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί το νησί και τους κατοίκους του.
Έτσι θα έχουμε βρεί λύση και για τα δύο προβλήματα!!!
Δεν θα γίνει κανένα απο τα δύο!!!
Με Εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Δ. Λουκρέζης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλάβενο εάν εινε ανδριοτης θάναι ΟΛΛΑ καλλα.δεν νομίζω .και εάν διαβάσατε καλλα το ΓΡΆΦΩ καθαρά. Τα ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ πρέπει να ΠΛΗΡΟΘΟΥΝ τορα εάν κάπιος πλουτιση για τη όχι Μακαρη να είστε εσης . ΘΖ NY

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ``ΟΙ ΕΞΩΤΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΥΛΩΝΕΣ `` ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΡΩΤΗΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ! ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ! ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΠΥΛΩΝΕΣ;;ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ..ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ!ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αποκλείσετε όλη να να τα βρούμε με αφτο έινε φυσικό .αφτα τα βουνά ήταν χρήσιμα.τα παλιά χρονιά .εκτος να τα νοικιάσουμε. Γιατί έχω μερικά.με 200 άλλους κληρονόμους θζny

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Όπως είχα προβλέψει δύο μέρες μετα,20 σχόλια απλά με προσωπικές απόψεις και τσακωμούς...

Ανώνυμος είπε...

Σημερινό από τo Real.gr
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=295955&catID=5

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο,δεν είναι προσωπικές σκέψεις απλά.Εάν διαβάσεις τη μελέτη θα διαμορφώσεις και εσύ άποψη.Το νησί παραδίδεται στα χέρια κάποιων συγκεκριμένων και κανείς δε σε ενημερώνει.Δε σου κάνει εντύπωση που οι διοικούντες δεν ενημερώνουν καθόλου και για τίποτα.Διάβασα λοιπόν κι εσύ τη μελέτη και θα περιμένουμε το σχόλιο σου.ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Διστιχος περάσαμε τα 20 σχόλια ΑΛΛΑ.εγω με το φτωχό μιαλομου βλέπω πως καπος κάπου καποται. Οι δουλια θα γοινι όπως πάντα.τώρα εξαρτάται πόσο θα αντισταθούμε και τι θα κερδισομε.ΕΑΝ. Τα ειποληπα .εινε σχόλια.και δεν φέρνουν ΚΑΝΈΝΑ αποτέλεσμα. ΘΖ NY

Ανώνυμος είπε...

pedia min to pedevetai polli - polli molis stamatisoun h epixorigiseis kai ta lefta gia erevnes oute aiolika parka tha ginoun oute kanenas tha asxolithei me to thema xana.
to idio tha gini me to life tous sporous tous milous ta paradosiaka monopatia kai ena soro alla pragmata pou pros timin tou o glynos exei frontisi na ferei sto nisi(grafeia enoikia ypalilous autokinita varkes simvoulia ekdiloseis fagita) kai oti allo xriazetai gia na litourgisoun h na min litourgisoun ta programata kai na kanei merokamato kamposos kosmakis (allos ligotero allos perisotero).pantou ston kosmo ta idia ginontai.kalo h kako etsei einai.akoma kai an ta parka mporousan apo mona tous na efodiasoun ton kosmo me reuma pali den tha ginotan mesa se mia nikta. gia ton aplo logo oti to petreleo kia o lignitis taizei krati oloklira kai sintiri eikonomies me ekatomiria ergates den tous koveis to psomi etsi aplla apla se mia nixta. poso mallon ean piso apo to olo skiniko einai akrivos I idioi anthropoid pou kanoun xrimata simera apo tis petrelaikes BP EXXON etc...

Ανώνυμος είπε...

Οι ανεμογεννήτριες δεν πρέπει σε καμμιά περίπτωση να τοποθετηθούν στην Ανδρο, για τον απλούστατο λόγο οτι οι επενδυτές, αφού πάρουν τις επιδοτήσεις ( πολλά εκατομμύρια), οταν αργότερα δουν οτι η επένδυση αυτή δεν αποδίδει τα αναμενόμενα θα τις εγκαταλείψουν , θα σκουριάσουμ , θα σαπ[ίσουν και θα μείνουν αιώνια σκουπίδια στα βουνά της Ανδρου. Κάθε ανεμογεννήτρια λένε οτι χρειάζεται 550 τόννους μπετόν για τη θεμελίωσή της και συνολικά τόννου πολλούς από παλιοσίδερα ολες οι ανεμογεννήτριες. Κανένας δεν έχει δικαίωμα για το χρήμα, να αλλοιώσει το άφθαστου κάλλους φυσικό τοπίο της Ανδρου. Αντισταθείτε με κέθε νόμμο τρόπο. Οχι για εσάς, αλλά για τους απογόνους σας. Ολοι μας πρέπει να αντισταθούμε όσο είναι καιρός. Μην αφήσομε τα γεράκια και τους αετούς της παγκοσμιοποίησης να καταστρέψουν το νησί μας. Οι μελλοντικοί κάτοικοι Ανδριώτες δεν θα μας τοι συγχωρήσουν ποτέ αυτό το έγκλημα κατά της Ανδρου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρόεδρος του δικτύου Δάφνη είναι ο Ανδριώτης Δήμαρχος κ. Γλυνός.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρόεδρος του δικτύου Δάφνη είναι ο Ανδριώτης Δήμαρχος κ. Γλυνός.

Ανώνυμος είπε...

Οι εκλογες ερχονται ειδου η ροδος ειδου και το πηδημα! Τι τσαμπουνατε για αντισταση και αλλα τετοια γραφικα επαναστατικα και εφανταστα , δεν φημιζονται οι ανδριωτες για αντισταση και αγωνες, το αντιθετο μαλιστα , πολλα εχουν γινει εις βαρος τους στο παρελθον και πολλα δεν εχουν γινει προς οφελος τους και ομως κανεις δεν μιλαει και δεν κανει τιποτα, μονο την παρτυ μας κοιταζουμε, απο που να πιασω και που να τελειωσω ακομα και το πιο απλο , οταν βλεπουμε ιδιοκτητες συμπαθων κατα τα αλλα τετραποδων , να μην μαζευουν τις ακαθαρσιες των ζωντανων τους και κανενας δεν τους λεει τιποτα, για να γινουν ολα αυτα σε κανενα αλλο μερος να δειτε τι εχει να γινει , οποτε, αρες μαρες κουκουναρες , σε λογια να βρισκομαστε, και χαβαλες να γινεται , ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ, αν οχι τοτε ολοι θα ειμαστε τσαμπα μαγκες και ψευτοεπαναστατες του καφενειου και της ΑΓΟΡΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εάν διαβασομε ΟΛΛΑ τα σχόλια .βλεπωμαι.ο ένας γραφή για τσιμέντα άλλος για χωράφια.άλλος θα πλουτίση κάπιος.κε ΠΟΛΛΑ αλλα.θα γεμίσουν τβουνά βρομια κε τσιμέντο..δεν χριαζουντε να γεμίσουν τα βουνά με σκουπιδια εινε γεμάτα κιόλας μπάζα σκουπιδια έπιπλα αφτοκινιτα λεωφορια κε ΠΟΛΛΑ αλλα. ΑΛΛΑ ΣΧΌΛΙΑ ΚΑΝΟΜΕ...ΚΑΛΟ ΚΕ ΑΦΤΟ...Θέλω
Να ΔΩ το τέλος κε σε αφτο το θέμα.








Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ναι δημοψηφισμα , σωστα!!!θα το κανουν ομως δεν τους συμφερει, γιατι αν τεθει το θεμα στην πραγματικη του διασταση θα παθουν πανωλεθρια!!!


Ανώνυμος είπε...

ναι δημοψηφισμα , σωστα!!!θα το κανουν ομως δεν τους συμφερει, γιατι αν τεθει το θεμα στην πραγματικη του διασταση θα παθουν πανωλεθρια!!!


Ανώνυμος είπε...

KAI H FAGOMARA SINEXHZETE. METAXI MEN KAI DEN. th z ny

Ανώνυμος είπε...

Μην γελιόμαστε. Η αντισταση τελειώνει μέσα απο το facebook και τα blogs. Το θέαμα του Σαββάτου 8/2/2014 στην συγκεντρωση για τις ανεμογεννήτριες στον χειμερινο κινηματογραφο λεει πολλά (μόλις 15-20 ατομα). ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ εκ μερους των Ανδριωτών για ενα τοσο σημαντικό θέμα την στιγμή που τα υπόλοιπα νησια (ΤΗΝΟΣ, ΠΑΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ) εχουν κινήσει γη και ουρανό για να σταματήσουν αυτη την λαίλαπα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ , ΟΙ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!