Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Πεζοπορία με τη Λέσχη Ανάγνωσης Άνδρου και το Νίκο Βασιλόπουλο


Ήταν μια ακόμη καταπληκτική βόλτα στις κρυμμένες ομορφιές της Άνδρου που μοναχά περπατώντας μπορεί κανείς να βιώσει.


Η πρωτοβουλία της Λέσχη Ανάγνωσης Άνδρου και ξεναγός μας στην εποχή της Λατινοκρατίας αλλά και της πρώτης εποχής της οθωμανικής κυριαρχίας ο ερευνητής Νίκος Βασιλόπουλος.

Στην Πανάχραντο μας περίμενε η ζεστή φιλοξενία του ηγούμενου Ευδόκιμου καθώς και των μοναχών, Αέτιου και Φιλάρετου. Επισκεφθήκαμε 4 από της εκκλησίες της Μονής, την κεντρική εκκλησία της Παναχράντου, τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, τον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς και το Φωτοδότη.

Ο ηγούμενος μας διηγήθηκε μοναδικές ιστορίες από τη ζωή του στο Μοναστήρι. Γευτήκαμε τη ζεστή μακαρονάδα με κοκκινιστό κατσικάκι κι άλλους μεζέδες στην τραπεζαρία της Μονής και μετά καφέ και γλυκό στο αρχονταρίκι.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, στους διοργανωτές, στους ανθρώπους της Μονής που μας ζέσταναν με την περιποίηση τους και ευχή να γνωρίσουν και να αγαπήσουν περισσότερο οι άνθρωποι του αυτό τον τόπο που διαθέτει μια φύση, ένα τοπίο και μια ιστορία μοναδική.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός τα μακαρόνια κε το κατσικακι που φάγατε αναψατε κανά κεράκι για αφτους πουμας αφίσας κε λίγο στάρι Κε αφτα τα λεο από την ζήλια μου ΘΖ ny