Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η Δεύτερη Απάντηση του Ροίκου Θανόπουλου στα σχόλια για την προσπάθεια καταγραφής των σπόρων της Άνδρου


"Η εργασία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Life και γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Άνδρου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών...

Η εργασία περιλαμβάνει επισκέψεις και συνεντεύξεις (όπως αυτή που είδατε) σε 70 χωριά/οικισμούς και παράδοση στο Δήμο τόσο σπόρων που δίνουν οι Ανδριώτες όσο και όλων των ευρημάτων της έρευνας (ποιες ποικιλίες αμπέλου και οπωροφόρου αναφέρονται και σε ποια τοποθεσία).
Πρόθεση μας είναι με την ολοκλήρωση της έρευνας να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα δημόσια στις κωμοπόλεις της Άνδρου.
 Τα αποτελέσματα της έρευνας μέχρι τώρα δείχνουν ότι υπάρχουν πολλές τοπικές ποικιλίες προς αξιοποίηση. Για το που είναι κατάλληλες ή όχι είναι θέμα εξέτασης των ιδιοτήτων τους. Σίγουρο είναι πως οι τοπικές ποικιλίες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν όλες τις καλλιέργειες που γίνονται σήμερα. Όμως επίσης είναι σίγουρο ότι πολλές από αυτές μπορούν να αποκτήσουν μια καλή θέση τόσο στην τοπική αγορά (άλλωστε ήδη κάποια μαγαζιά πωλούν) όσο και εκτός Άνδρου προσφέροντας μοναδικά προϊόντα.
 Αγαπητέ φίλε και φίλοι θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και από κοντά όταν θα έρθουμε στην Άνδρο τον Φεβρουάριο.
Το τηλέφωνο μου στη δουλειά 2105294914."
                                                                     Με εκτίμηση Ροίκος Θανόπουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάπου διάβασα
Μετά από τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης - Στόχος των πολυεθνικών είναι η επιβολή μονοπωλίου στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά
.Τ ι λέει γιαυτό ο Θανόπουλος ??

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Κε Θανοπουλε μπραβο για την σπουδαία δουλειά που κάνετε. Μην προσπαθείτε να βγαλετε ακρη με ανθρώπους που ισως να μην εχουν καν φυτέψει σπόρο ούτε σε γλάστρα. Οσοι αναφέρονται στις πολυεθνικές, μαλλον δεν εχουν καταλαβει οτι ο μόνος τρόπος αντίδρασής μας, είναι η γνώση και το πείσμα μας εναντίον τους.

Ανώνυμος είπε...

Το μεταλλαγμένο καλαμπόκι 1507 ετοιμάζεται να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα και στη χώρα μας. Η ψηφοφορία για να δοθεί η έγκριση θα γίνει την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Εκεί, την Ελλάδα θα εκπροσωπεί ο Υπουργός Εξωτερικών, Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος θα είναι και ο προεδρεύων του Συμβουλίου.
Εδώ και 17 χρόνια κρατάμε τα μεταλλαγμένα μακριά από τη χώρα μας. Ας μην τους ανοίξουμε τώρα την πόρτα.
Υπογράψτε αυτή την επιστολή. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο το καλύτερο.
http://www.greenpeace.org/greece/solution_pledge/?utm_source=fb&utm_medium=04feb2014&utm_campaign=prom_01_plekto