Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ένας χρήσιμος οδηγός για τα μονοπάτια της Άνδρου


Στα πλαίσια των δράσεων του προγράμματος Andros routes του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου για την ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών της Άνδρου, σε λίγες εβδομάδες θα εκδοθεί  ένας χρήσιμος οδηγός που συντάχθηκε με τη βοήθεια αρκετών φίλων και συνεργατών του φορέα. Θα κυκλοφορήσει αρχικά σε αγγλικά και ολλανδικά και λίγο αργότερα στα ελληνικά.
 Ο οδηγός αποτέλεσε προϊόν πολύμηνης συνεργασίας με την Ολλανδή ταξιδιωτική συγγραφέα Anneke Kamerling που μόλις πέρσι κυκλοφόρησε γενικό τουριστικό οδηγό στα ολλανδικά για την Άνδρο.

 Ο οδηγός περιλαμβάνει λεπτομερείς περιγραφές για 22 πεζοπορικές διαδρομές της Άνδρου και πλαισιώνεται με ενδιαφέροντα κείμενα για ποικίλα πεδία της Άνδρου.
Tα κείμενα ευγενικά διέθεσαν οι κ.κ. Αγγελοπούλου Νατάσα (αρχαιολόγος), Βασιλόπουλος Νίκος (αρχιτέκτων-ερευνητής), Μαβής Αλέξανδρος (περιβαλλοντολόγος), Μπέλας Σπύρος (γεωλόγος), Νομικός Στέφανος (αρχιτέκτων-μυλολόγος), Πολέμης Ηλίας (μυκητολόγος), Σπέης Γιώργος (λαογράφος-κοινωνικός ανθρωπολόγος) και Τριδήμας Γιάννης (δρομέας βουνού μεγάλων αποστάσεων).
 Τα εκ μέρους μας έσοδα του οδηγού θα διατεθούν στη συντήρηση και ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών της Άνδρου.
 Θα ενημερωθείτε με νέα ανάρτηση για τα σημεία διάθεσης του οδηγού που
 θα διατίθεται και ως e-book και σε κανονική έντυπη μορφή κατά παραγγελία καθώς έτσι θα μπορεί όποιες αλλαγές γίνονται στα μονοπάτι να αλλάζουν και στο βιβλίο

Δεν υπάρχουν σχόλια: