Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοχρονιά 2014 στο Γιαννισαίο ΆνδρουΚρατάει και στο Γιαννισαίο ακόμα η πρωτοχρονιάτικη χαιρετούρα από σπίτι σε σπίτι και η παρέα πρώτα να λέει τα κάλαντα και μετά να περνάει στο τραπέζι για κέρασμα.

Φέτος τα ανοικτά σπίτια ήταν επτά, η χαιρετούρα άρχισε στα δύο σπίτια στο κάτω χωριό και τελείωσε στο απάνω. Ο Θανάσης Καρπούζης έπαιζε γκάϊντα,
ο Γιώργος Γιαννίσης, ο Ζαρίας  τουμπί
και ο Δημήτρης Καρπούζης βιολί

 στο σπίτι του Σταύρου και της Ειρήνης Πολίτη

Μετά το σπίτι τουΛεωνίδα και της Βιολέτας Στρατή ή Ζάουλα.

πριν το κάλεσμα ποδαρικό στο σπίτι έκανε ο Λαμπριάτης από τον ξυλόφουρνο                          μετά στο πάνω χωριό στο σπίτι του Δημήτρη και της Ζέφης  Βασιλικού

μαζί με τον παραδοσιακό Άη Βασίλη του Γιαννισαίου παίχτηκαν και παλιοί αντριώτικοι σκοποί.

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλή χρονιά!
Υπέροχοι "Ανθρωποι!!!!" που κρατούν ζωντανά τα ήθη και εθυμα του τόπου και κρατούν "Θερμοπύλες". Νάστε όλοι καλά και του χρόνου!

Γ.ΞΑΝΘΟΣ είπε...

"Ας κρατήσουν οι χοροί" και τα έθιμα του τόπου μας γιατί με αυτά διατηρούμε την παράδοσή μας, μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από την αδιάφορη ομοιομορφία και κυρίως περνάμε καλά. Καλή Χρονιά σε όλους τους συμμμετέχοντες της χαιρετούρας.

eirini vlastari είπε...

ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΧΩΡΙΑ!!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά σε όλους τους Γιαννισαιώτες, και στον μικρό τυμπανιστή τα καλλίτερα.Δεν γίνεται να ακούσουμε και μεις τα κάλαντα με την γκάιντα?

Δημήτρης Σπυρόπουλος είπε...

Πολύ αξιολόγες φωτό. Και του Χρόνου!!!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΘΙΜΑ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!