Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η Άνδρος στο 7ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές" στην Σίφνο


Έκλεισε η αυλαία του 7ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας που έγινε με μεγάλη επιτυχία στον Αρτεμώνα στις 5,6 και 7 Σεπτεμβρίου. Φέτος έλαβαν μέρος 20  κυκλαδίτικα νησιά, επίσημη προσκεκλημένη ήταν η Σκιάθος και υπήρξε αντιπροσωπεία από την   Ικαρία.



Τα περισσότερα νησιά εκπροσωπήθηκαν από τους συλλόγους γυναικών τους και έξι με τα χορευτικά τους τμήματα και τους μουσικούς τους.
Η Άνδρος εκπροσωπήθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Άνδρου με την Ουρανία Χατζηγρηγορίου, την Μαρία Κορρέ και την Αργυρώ Ζώζουλα- Λαμπριάδη και στην τελετή λήξης παραβρέθηκε και η πρόεδρος Ρένα Σακελλάρη.


Οι ανδριώτισσες παρουσιάσαμε  τον Λαμπριάτη και  την πουτίγκα αμυγδάλου που έκανε και μεγάλη αίσθηση.
Παράλληλα με τις παρουσιάσεις των εδεσμάτων των νησιών λειτούργησε παζάρι παραδοσιακών προϊόντων από το κάθε νησί.
Στην γιγαντιαία, για τα δεδομένα ενός μικρού νησιού και   ζηλευτή διοργάνωση που στηρίχτηκε σε όλους τους επαγγελματίες αλλά και στον εθελοντισμό των κατοίκων αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.
Άμποτε να καταφέρουμε να κάνουμε τα μισά!                                                                                                                                                                   Μαρία Κορρέ
  

Με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου Μαρία Ναδάλη

fotos: avgerinos



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι κανουν και κατι το σεπτεμβρη εμεις εδω τι κανουμε, απολυτως τιποτα μια εγκαταληψη σε ολα τα επιπεδα!!Οι ανευθηνουπευθηνοι της αυτοδιοικησης ολες τις εκδηλωσεις τις κανουν τις 25 μερες του αυγουστου, οπως αλλωστε και ολα τα εργα, για να δειξουν προσωπο στους ψηφοφορους που ερχονται για τις διακοπες τους και μετα το απολυτο σκοταδι, στην κυριολεξια μας εχουν αφησει στα σκοταδια , και αποτελεσμα και της ελλειψης επαρκους φωτισμου και αστυνομευσης ειναι και οι χθεσινοβραδυνες κλεψιες σε καταστηματα της καμαρας στην ΧΩΡΑ. Συνχαρητηρια κυριοι και κυριες που υποτιθεται οτι ασχοληστε με τα κοινα , πατε τον τοπο μπροστα με την οπισθεν!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε(η) αφου ειμαστε βολεμενοι με το συστημα και εξαντλουμε (μαζι και εγω ετσι) την οποια αντιδραση μας απο την καρεκλα του καφενειου, του υπολογιστη κλπ μην περιμενεις τιποτε να αλλαξει σε αυτο τον ΤΟΠΟ. Αυτοι που ασχολουνται με τα κοινα ειναι επαγγελματιες της καρεκλας(εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων). Ο ΤΟΠΟΣ μας ειναι ευλογημενος αλλα στηριξε την ευμαρια του και την ανοδο του επιπεδου του σε ψευδεπιγραφες κατευθυνσεις. Πολιστιστικο νησι, νησι του ΣΑββατοκυριακου, των καπετανεων και των εφοπλιστων γραφει η ταυτοτητα του . Παραλληλα δοθηκε εμφαση την τελευταια εικοσαετια στην οικοδομη και ηθελημενα παραμεληθηκαν αλλοι κλαδοι αναπτυξης οπως ο πρωτογενης τομεας, η μεταποιηση.(δεν φτανουν επ αυτο μονο τα τυροκομεια) και δεν εγιναν εργα υποδομης. Οποιες δε κινησεις εγιναν στον τουρισμο και στην παροχη υπηρεσιων ηταν σπασμωδικες χωρις προγραμματισμο, οραμα και διαθεση συνεργασιας._Παραδειγμα η μετατροπη της κεντρικης αγορας σε ενα απεραντο υπαιθριο κεντρο παροχης εδεσματων,ποτων με την συνοδεια μπιτατης μουσικης. Αν οι φορεις και οι επαγγελματιες και οι δημοτες εβρισκαν μια κοινη συνισταμενη για το ιστορικο κεντρο θα ειχαμε μια λυση οπως στο Ναυπλιο ας πουμε. Και οχι δημοτες να καταγγελουν επαγγελματιες , οι αρμοδδιοι να κανουν τους ποντιους πιλατους , τα ρουσφετια να πεφτουν συννεφο, οι νεοι να διαμαρτυρονται , οι πιο μεγαλοι να γκρινιαζουν και συναφελφοι μεταξυ τους να κοιταζονται με μισο ματι αν ο ενας εβγαλε περισσοτερες καρκλες απο τον αλλον και ο Νιμποριος να βιωνει ενα αθεμιτο ανταγωνισμο , αφου οι παραπανω καρεκλες στην αγορα στερουν δυνητικους πελατες απο την κατω πιατσα. Ακομα οταν ειχαμε τουριστες στο νησι μονοι μας τους διωξαμε και ενω μιλαμε για ανοδο των αφιξεων στην ΕΛΛΑΔΑ η ΑΝΔΡΟΣ μαλλον ανηκει σε αλλη χωρα δεν εχει καταλαβει τιποτα απο αυτα τα νουμερα που ακουγονται.(φιλος πηγε σε αλλο κυκλαδονησι και μου ειπε το βουλιαζει απο ξενους και οτι η σαιζον εκει αρχιζει το πασχα και κρατα ως τα μεσα Νοεμβριου). ΑΥΤΑ και ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ επρεπε ηδη να ειχαν λυθει και να μην αναλογιζομαστε τωρα οτι φταιει το μηνμονιοα και η αγορα θυμιζει χειμωνα. Φταιει μεν για εμας τους Ελληνες , οι ξενοι ομως δεν εχουν μνημονια....
Συγχωρεστε με αν τα παραπανω δεν αρεσουν σε καποιος η αν η γραφη μου ειναι απο δω και απο εκει, αλλα ουφ εχω κουραστει πια καθε χρονο τα ιδια και χειροτερα....

Vangelis Loukisas είπε...

το σχόλιο απάντηση θα μπει σε κέντρικη ανάρτηση το βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα με οσα γραφεις παραπανω φιλε, και επαυξανω,ολοι εχουμε ευθηνη για αυτην την καταντια απο τον πιο μικρο μεχρι τον πιο μεγαλο,ο καθενας προσωπικα και κυριως οι αρμοδιοι αναρμοδιοι της αυτοδιοικησης φερουν την μεγαλυτερη ευθηνη γι αυτην την κατρακιλα του νησιου, μακαρι τα παθηματα μας να μας γινουνε μαθηματα και να συνετιστουμε ολοι και να προσπαθουμε για το πραγματικο καλο του τοπου μας και οχι για το θεαθηναι και προς χαριν των ψηφων!! Αλιως θα λεμε καθε περσυ και καλυτερα, θα βλεπουμε τους αλλους να τρεχουν με χιλια ενω εμεις θα πηγαινουμε ως συνηθως σαν την χελωνα , μπρος με την ΟΠΙΣΘΕΝ!!!!!!!!!!