Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου

Την Πέμπτη 11, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 λόγω των γυρισμάτων της "Μικράς Αγγλίας" στον κεντρικό δρόμο της Αγοράς της Χώρας , η αποκομιδή των απορριμάτων με τα αυτοκίνητα του Δήμου θα γίνεται από την  6:00πμ έως την 8:00 πμ.
παρακαλούνται οι περίοικοι και οι καταστηματάρχες να συνεργαστούν για την καθαριότητα του χώρου για διευκόλυνση του κινηματογραφικού συνεργείου.  

14 σχόλια:

Γ. ΞΑΝΘΟΣ είπε...

Με κέντρισμα από τις καλαίσθητες και ρετρό ταμπέλες των καταστημάτων της Αγοράς , εν όψει των γυρισμάτων της ταινίας της "Μικράς Αγγλίας" και επίσης την μεγάλης σημασίας αφαίρεση των στύλων, καλό είναι να ξαναδούμε την εικόνα που πρέπει να παρουσιάζουν τα καταστήματα της Αγοράς από πλευράς καλαισθησίας και ευταξίας. Δηλαδή σχετικά με τις βιτρίνες, τις επιγραφές (όχι πλαστικές) , τα φώτα (όχι από νέον), τις τέντες και τα στέγαστρα, την καθαριότητα, τα καθίσματα , την ηπιότητα των χρήσεων, να ξαναδούμε τι μορφής και τι είδους Αγορά θέλουμε. Στον τομέα αυτό θα πρέπει να συνερτασθούν οι εμπλεκόμενοι Σύλλογοι επαγγελματιών, ο Δήμος ' Ανδρου με την Αρχιτεκτονική του Επιτροπή κατά την χορήγηση των αδειών και την εκπόνηση σχετικής Αρχιτεκτονικής μελέτης που θα γίνεται σεβαστή , η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου ' Ανδρου . Γιατί σε τελική ανάλυση η καλή ποιότητα και η εικόνα της Αγοράς, θα αποτελέσει πόλο έλξης περισσότερων επισκεπτών και οικονομική ανταπόδοση στους επαγγελματίες.

Μαρία Ψαρρού είπε...

Εξαιρετική πρόταση κύριε Ξανθέ. Εύχομαι να λειτουργήσει εν γένει η ταινία ως αφορμή για ενδοσκόπηση και αναζήτηση της πολιτισμικής ταυτότητας αλλά και της προοπτικής του νησιού.

Ανώνυμος είπε...

πολυ ωραια ολα αυτα ,ολα να κοιταξουμε και τους δημοτες των χωριων και την καθαριοτητα αυτων ,σκουπιδια ,καθαρισμα παραδοσιακων μονοπατιων,φωτισμο,αλλαγη λαμπτηρων που οι μισες ειναι καμμενες, ενω εγκριναμε 15000ευρω για καμμενους λαμπτυρεςκαι 300000 για ρευμα σε πλατειες και δρομους...ελαιως.. στυλους ρευματος του δημου,πας βραδυ απο κατακοιλο,αρνη και βλεπεις σκοταδια φταινε και οι τοπικοι προεδοι αλλα και ο αρχηγος τους αφου αυτοι δεν ενδιαφερονται, τοτε αυτος πρεπει να βλεπει οχι μονο αυτα αλλα και αλλα .... οχι μονο μισθοι ολοι, και δουλεια λιγοι, αλλοι θαλλασοδερνονται για 1200 ευρω τον μηνα ,λιγο φιλοτιμο σε αυτους που μας εκλεξαν δεν βλαπτει...ΑΡΝΗ

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗ
ΧΔΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΚΥΡΙΕ ΞΑΝΘΕ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...!!!

Ανώνυμος είπε...

O kirios apo tin arni arise THN VOURKOTI EXO alla sostos se olla ala ta zitay pola as ginoun esto ke 2 ergs kale thane TO ALO INE POS TA THELOME OLLA STO TRAPEZI TO KATHARISMA MPOROUME NA PRESFEROME KAI EMIS ANTI NA PETAXOME TI SAKOULA STO DROMO NA TIN VALOME STO KABO NA XORIZOME TA NTENEKEDIA TA BOUKALIA NA GINETE MIA SOSTI ANAKIKLOSI TOLIPON DEN FTEY MONO I KORONA PIO POLLY FTEME EMIS. SKEFTITETO KALLA KALO BRADI APO NY Θ ΖΚ

Ανώνυμος είπε...

Εγω νομίζω πως ο κ.Ξανθος οτι θυμάται χαίρεται τέτοιες εποχές το τελευταίο που μας απασχολεί ειναι αυτό!

Νικολας είπε...

Γιαννη εχεις δικιο , αλλα για να θυμισω , ευτυχως υπαρχουν καποιες ταμπελες παλαιας αισθητικης που εγιναν απο εμενα με λιγα λεφτα απο την δεκαετια του 90 δηλαδη ..το καταστημα ρουχισμου της Μινας Νερη , το καφενειο κοντα στο Ταχυδρομειο επι Ουρανιας Στεφανου η διακοσμηση της καφετεριας και ξενοδοχειου ΝΙΚΗ και στο κατασημα εκκλησιαστικων ειδων της Μαριας Λιοπυρου και συνεχιζουμε βασει της καλης θελησης των Ανδριων καταστηματαρχων ...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΖΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Ο Γ ΞΑΝΘΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ . ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΑΝΗ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ,ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΟΙΧΙΣΜΕΝΕΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΜΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΙΩΝ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ . ΜΗΝ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ .ΠΑΝΤΟΥ Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ.
ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΤΟ //ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΚΟΣΤΟΣ// ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ποσο αισιοδοξα ειναι αυτα που βλεπω και διαβαζω για τον τοπο μας μηπως αυτοι που αντιδρουν ειναι οι βολεμενοι της Ανδρου .Εμεις που ειμαστε ανεργοι και θελουμε να μεινουμε στο νησι γιατι δεν βλεπουμε να αλλαζει κατι. Γιατι ολο το Δημοτικο Συμβουλιο ολων των παραταξεων δεν εχει τα βαριδια να επικυρωσει την γενναια αποφαση του τοπικου συμβουλιου της Χωρας να ρυθμιστει επιτελους ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΤΑΞΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ειναι πολυ ενδιαφερον να βλέπεις τους επαγγελματιες που θιγονται απο την κριση στον τουρισμο οπως οι ταξιτζηδες να μην θελουν να βερλτιωθει η εικονα της Πολης μας και και η ζωη ολων μας.
Στις αρχες του προηγουμενου αιωνα η οικογενεια ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΥ εστησε αυτο το σπουδαιο κτιριο το καμαρι μας το Εμπειρικειο Γηροκομείο μας. Τι σπουδαιοι ανθρωποι που τοποθετησαν την ποιο δυσκολη ηλικια στο κεντρο της Πολης οπως λεει και Μαριλενα Πολιτοπουλου .Στην μεγαλειωδη αυτη πρωτοβουλια ο τοτε Δημος παραχωρησε το μισο οικοπεδο. Σημερα οι δημοτικες αρχες δεν εχουν το σθενος να αποσυρουν μια αποφαση ενος Δημαρχου που ολα λειτουργουσαν στο δεν βαριεσαι.ΚΡΙΜΑ

Ανώνυμος είπε...

O MONADIKOS EVERGETIS ITAN TO EMPEIRIKEIKO POU MEXRI SIMERA ITAN XRISIMI GIA TO NISI POU GENITHIKAN ME POLA ERGA SE OLLIY TIN ANDROH DE IPOLIPI EINE MONO NA FERNOUN TA KOTERA TOU STIN XORA DIOTI DEN PLIRONOUN OUTE NERO ELETRIKO KE TA IPOLIPA.PIOS TA PLIRONI AFTA ARAGES .??? Ean Kano pathos grafteto apo ny θ Ζ

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΕΡΝΟΎΝ ΤΑ ΤΑΞΊ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΟΡΆ ΤΗΝ ΨΉΦΙΣΑΝ ΤΟΤΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΛΟΙ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΩΡΑ ΟΜΟΦΩΝΑ ΠΑΛΙ.

Ανώνυμος είπε...

καλες οι ενεργειες των οποιων αλλαγων που εγιναν για τα γυρισματα τις ταινιας,αλλα η αγανακτιση ειναι απο οτι βλεπω αλλου ,οι αλλες χωρες προβαλουν τα μνημεια τους ,αλλα εμεις στην ΑΝΔΡΟ που εχουμε πολλα τα εχουμε αφησει ανεκμεταλευτα, ΚΑΣΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣΠΙΤΑ-ΝΕΡΟΜΥΛΟΥΣ-ιδροβιοτοπους,με παραλιες που δεν εχουν καν δρομο,να γινει πολος ελκξης για συνεχη τουρισμο,θεσεις απασχολησεις κ,α.. να υπαρχει συγκοινωνεια εστω και αραιη γιατι, να παει ψωνισει η να παρει την συνταξη καποιος που δεν εχει οχημα θελει πολλα ευρω,ξερετε οτι τα ταξι στην ανδρο και ειδικα εαν πανε πιο ορεινα ειναι πανακριβα...ο τουριστας με τι θα παει ,ο τουρισμος παει και στα χωρια να δει σε παραλιες ησυχες ,γιαυτο υπαρχει γρηνια να κανουν και εργα με υποδομες στο νησι να υπαρχει επαγγελματικη δραση σε παραλιακες και ορεινες περιοχες,οι τοπικοι και δημοτικοι αρχοντες να ενδιαφερθουν καποτε εστω αργα, και με τις ημιορεινες περιοχες,οχι μονο εκει που υπηρχε αναπτυξη πριν απο αιωνες.

Ανώνυμος είπε...

AGAPITE OREA TA GRAFOMENA SOU TA PALIA XRONIA PERNOUSEME KALA ALI NAFTIKI ALI ME TA XORAFIA KTINOTROFIA XTISTES KE POLLA ALLA TORA TI EGINE OLY EFIGAN GIA ATHINA TA XORGIA ERIMOSAN ERGATES MONO XENI EAN BRIS KANENA DIKOMAS THELI NA PLOUTISI ME ENAMEROKAMATO DEN PAY NA EXI LEOFORIO KATHEMERA PIOS THA TA PLIROSI AFTA ESODA DEN EXI EAN VALI FORO FONAZOME I LISH INE NA VALI ENAS IDEOTIS NA EXI 10MIKRA NA GINI I DOULIA. ALA OXI AFTON POU EXOME SIMERA NOMIZI POS I ANDROS INE DIKIATOU APO NY ΘΖ