Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Από την Ουκρανία με αγάπη.


Ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Ιωάννης Γλυνός και η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Βασιλοπούλου υποδέχθηκαν την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στο Δημαρχείο Χώρας Άνδρου αντιπροσωπεία tour operators και δημοσιογράφων από την Ουκρανία.

 Πρόκειται για μία προσπάθεια ανοίγματος προς την Ουκρανική αγορά, αφού είναι διαπιστωμένο και αποδεικνύεται στατιστικά από το καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργείο το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ουκρανών τουριστών για την Ελλάδα και δη τα νησιά των Κυκλάδων.
 Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο κ. Γιάννης Βιδάλης μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Τήνου, που ήδη ως νησί έχουν συνεργασία με τουριστικά γραφεία της Ουκρανίας και η κ. Μαρία Κορρέ μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Άνδρου. Το ενδιαφέρον των Ουκρανών εστιάζεται στον θρησκευτικό τουρισμό ενώ παράλληλα τους ενδιαφέρουν ιστορικά στοιχεία και η γνωριμία της κουλτούρας κάθε περιοχής.
 Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η ξενάγηση στο νησί μας. Ξεκινώντας από τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Υψηλής, της Ζαγοράς και Στρόφιλας, πέρασαν από τον ιερό Ναό του Ταξιάρχη στη Μεσσαριά, τον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη στη Μελίδα, στη συνέχεια έκαναν βόλτα στον πεζόδρομο της Χώρας, επισκέφθηκαν την Καϊρειο Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τον Ιερό Ναό Παναγίας Θεοσκέπαστης, ακολούθως πήγαν στην εκκλησία της Παλατιανής, στο Κάστρο της Χώρας και στον ποταμό των Λειβαδίων. Η επιστροφή στο Μπατσί όπου και διέμεναν έγινε από το δρόμο Βουρκωτή, Άρνη, Κατάκοιλο, με σταθμό τη Μονή Αγίου Νικολάου, απ΄όπου έφυγαν με τις καλύτερες αναμνήσεις και την υπόσχεση της έναρξης συνεργασίας με τουριστικά γραφεία της Ουκρανίας. Οι Ουκρανές tour operators συναντήθηκαν με εκπροσώπους των συλλόγων ενοικιαζομένων δωματίων και εστίασης.
 Ο Δήμος Άνδρου άλλωστε το 2011 είχε κάνει το πρώτο βήμα προσέγγισης της Ρώσικης και Ουκρανικής αγοράς με την παρουσία του ίδιου του Δημάρχου κ. Γλυνού στην Έκθεση στη Μόσχα και την διάθεση από το ελληνικό περίπτερο DVD με τα μοναστήρια της Άνδρου σε σκηνοθεσία του Γεώργιου Δάμπαση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα έρθει και η Σβετλάνα με το στριγκάκι??

καψοραχη είπε...

......ειπε ενας ακομη Ελληναρας!

Ανώνυμος είπε...

Το στριγκακι της Σβετλάνας σε πείραξε? Το ότι φτάσαμε στο σημείο να επιζητούμε τουρισμό από την Ουκρανία για να σταθούμε στα πόδια μας οικονομικά εδώ που φτάσαμε δεν σε ενοχλεί?

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο για το στριγκάκι ήταν εξυπνάδα? Μικρότητα θα έλεγα πως ήταν.
Τι σας πειράζει η Ουκρανία? Ας κοιτάξουμε πρώτα την δικιά μας καμπούρα και μετά μιλάμε για τους άλλους. Μετά ενοχλήστε που συμπεριφέροντε άσχημα στους Έλληνες του εξωτερικού...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 200ΕΥΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 1,5 ΜΗΝΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ,ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ