Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Πρόσκληση Γραφείου Δημόσιας Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου


 Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 και ώρα 17.30 σας καλούμε στο εξοχικό κέντρο ‘Παραπόρτι’ όλους τους επαγγελματίες του κλάδου καφεστίασης και εμπορίου τροφίμων & ποτών, με σκοπό την ενημέρωση...
στις αλλαγές της υγειονομικής νομοθεσίας, σε επίπεδο ίδρυσης, λειτουργίας και ελέγχου των καταστημάτων.
 Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από το Γραφείου Δημόσιας Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου
 Πληροφορίες κα. Μαυρίκου 6947729773

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όσοι είναι "χρήστες" του διαδικτύου ας δώσουν στην μηχανή αναζήτησης "νέα υγειονομική νομοθεσία" και θα βρουν αντικρουόμενες απόψεις για το αν οι αλλαγές που προκύπτουν είναι "εφικτές" για τις μικρές επιχειρήσεις και αν υπάρξει συστηματικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατά γράμμα τήρηση τους , πόσο δύσκολο θα είναι να παραμείνουν... ανοικτές. Πριν από πολλά χρόνια σε μια έκθεση του κλάδου μας ρώτησα έναν εκθέτη για το είδος των μηχανημάτων, συσκευών κλπ που ήταν στο "περίπτερο " του τα οποία ξέφευγαν από τα τετριμμένα (αποστειρωτες μαχαιριών, ταχυκαταψυκτες, ποδοκίνητες η φωτοκυταρικες βαλβίδες νερού, πλυντήρια λαχανικών, τεστ haccp, ηλεκτρονικά καταγραφικά θερμοκρασιών, προσπεκτους σεμιναρίων χειριστών τροφίμων, διαγράμματα ροής εργασιών κλπ), και μου είπε ότι αυτά τώρα είναι προαιρετικά σε λίγα χρόνια θα είναι υποχρεωτικά και προαπαιτούμενα ,μαζί με άλλα, για να κανείς την δουλειά σου και ότι τότε λίγες επιχειρήσεις θα αντέξουν γιατί ενώ είναι στην σωστή κατεύθυνση οι μικρές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν λογω χρόνου, κόστους και χώρων.
Την Δεύτερα λοιπόν έχουμε μια πρώτη ενημέρωση , ζωντανά, από την εδω αρμόδια υπηρεσία και ΠΡΕΠΕΙ να παραβρεθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι για να "μάθουμε" από πρώτο χέρι τι θα αλλάξει στον τρόπο λειτουργίας μας και γιατί όχι να επιδιώξουμε αυτές οι ενημερώσεις να γίνονται πιο συχνά κάτι σαν σεμινάρια ώστε να εμπεδώσουμε τι θα θέλουν από εμάς και να ζητήσουμε ένα διάστημα προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Παράλληλα νομίζω ότι για κάποιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει «επιείκεια» κατά τον έλεγχο ιδίως στο πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου χειριστών τροφίμων για όσους απασχολούνται εποχιακά ή πρόσκαιρα τους θερινούς μήνες στις επιχειρήσεις του κλάδου μας αφού ληφθει υπόψη ότι και η πρόσληψη εξειδικευμένου και «πιστοποιημένου» προσωπικού είναι κάτι πολύ δύσκολο , άλλα και η διεξαγωγή διαρκών σεμιναρίων στην Άνδρο για να καλυφτεί αυτό το κενό επίσης είναι πολύ δύσκολο (για όσους ξέρουν την διαδικασία προετοιμασίας τέτοιων σεμιναρίων). Αναμένω με ενδιαφέρων την ανταπόκριση στην πρόσκληση των επαγγελματιών που επηρεάζονται από τις αλλαγές.
Γιωργος Κοντομαρκος