Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

«Βγαίνουμε έξω κάθε …..και στην Άνδρο;»


Σε κάθε προσπάθεια συλλογικής συμμετοχής σε μια προωθητική εκπτωτική δράση που σκοπό έχει να προσφέρει την δυνατότητα στον καταναλωτή να αποκτήσει αγαθά ή να «απολαύσει» υπηρεσίες σε τιμές διαφορετικές από τις συνηθισμένες και να τονώσει την αγορά ,υπάρχουν συγκρουόμενες απόψεις για την ωφελιμότητα του εγχειρήματος.

   Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξα διαβάζοντας τα σχετικά ρεπορτάζ στα Μ.Μ. Ενημέρωσης για την δράση «Κάθε Τρίτη βγαίνουμε…» (συμπληρώστε ανάλογα Αθήνα, Αλιμο, Χανιά ,Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Δυτική Μακεδονία, Μοσχάτο, Βόλο) με την υποστήριξη των αντιστοίχων Δήμων και Επαγγελματικών Φορέων ,αλλά και από συζητήσεις που έκανα με επαγγελματίες της Χώρας για την εφαρμογή μιας τέτοιας προσπάθειας και εδώ.

 Σημειώνω επίσης ότι υπέβαλλα σχετικό ερώτημα προς τον Δήμο Άνδρου και περιμένω την απάντηση του. Θα ήθελα λοιπόν από τους αναγνώστες του blog να καταθέσουν την άποψη τους , αν μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να «δοκιμαστεί» και στο νησί μας και αν θα είχε ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό και οφέλη για αμφότερους .
Σας παραθέτω το κείμενο που συνόδευε την έναρξη αυτής της προσπάθειας στα Χανιά.
 « Μετά την επιτυχημένη πρωτοβουλία "Βγαίνουμε Αθήνα" του Δήμου Αθηναίων για να κρατήσει ζωντανό το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας, ο Δήμος Χανίων υιοθετεί το σύνθημα "Κάθε Τρίτη βγαίνουμε Χανιά"!
 Πενήντα δύο επιχειρήσεις εστίασης που ανήκουν στον δήμο Χανίων συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, η υλοποίηση της οποίας άρχισε χθες και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Απριλίου 2013. Στόχος της προσπάθειας που γίνεται με συνεργασία του δήμου και του συλλόγου καταστημάτων εστίασης, είναι η τόνωση του κλάδου της εστίασης και η στήριξη της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες των Χανίων να απολαμβάνουν κάθε Τρίτη ποιοτικές υπηρεσίες, γευστικά μενού και πρωτότυπες συνταγές σε προσιτές τιμές.

 Η έκπτωση αφορά πλήρες μενού με 10 ευρώ, ποτό με 5 ευρώ, καφέ με 2 ευρώ και φιάλη κρασί με 10 ευρώ.
 "Επιθυμία μας είναι να καθιερωθεί αυτή η δράση με τη συμμετοχή και άλλων κλάδων της οικονομικής μας δραστηριότητας όπως έμποροι, ξενοδόχοι", επισήμανε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης καλώντας όλες τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν.
 Κάθε επιχείρηση που συμμετέχει στο πρόγραμμα, φέρει ειδική πληροφοριακή - προωθητική αφίσα στην είσοδό της ενώ ο κατάλογος με τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις βρίσκεται διαθέσιμος ηλεκτρονικά στο διαδικτυακό τόπο του δήμου Χανίων
www.chania.gr
 στη σελίδα του δήμου Χανίων στο facebook
 www.facebook.com/Chania.city
και τη σελίδα του Συλλόγου Εστίασης Ν. Χανίων στο facebook
 www.facebook.com/estiasichania.
 Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου καταστημάτων εστίασης Μιχάλη Μπουρδαντωνάκη "μέσα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους τα οφέλη από τη δράση αυτή είναι σημαντικά. Και οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες εστίασης σε χαμηλές τιμές και η πόλη θα παραμένει ζωντανή", τόνισε χαρακτηριστικά.»
 Γιώργος Κοντομάρκος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύωραία πρόταση.Αν μάλιστα η μέρα του βγαίνουμε φτηνά είναι την Τετάρτη που λειτουργεί και η κινηματογραφική λέσχη,πιστεύω ότι θα έχει επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Τις ημερες που εχει προβολες η κινηματογραφικη λεσχη θα μπορουσε να γινει κατι αναλογο με αυτο που εφαρμοζεται στην Αθηνα για οσους κινουνται με τα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ , οπου προσκομιζοντας το εισιτηριο στις συμβεβλημμενες επιχειρησεις εχουν εκπτωση επι των ειδων που αγοραζουν η των υπηρεσιων που λαμβανουν. Ετσι και εδω οσες επιχειρησεις θελησουν να "δικτυωθουν" με την ΚΛΑΚ , οι θεατες με την επιδειξη του αποκομματος του δελτιου εισοδου θα μπορουν να τυγχανουν την συμφωνηθεισα εκπτωτικη "ανταμοιβη". Η δραση αυτη θα μπορουσε να "τρεξει" παραλληλα ή ανεξαρτητα απο το "βγαινουμε εξω καθε...".
Γιωργος Κοντομαρκος.

Νικολας είπε...

...και τις αλλες ημερες τι????στα αλλα καταστηματα ρουχων -παπουτσιων, τι γινεται ??? δεν θυμαμαι καλα απο ποτε εχω να ψωνισω ρουχισμο ....ΟΛΟΙ
ας ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ το συμφερον και τις αναγκες του αλλου