Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Άρχισαν τα γυρίσματα της "Μικράς Αγγλίας" και ο Παντελής Βούλγαρης καλωσορίζει τους συνεργάτες του:

Μεσσαριά 1-3-2013

"Η πρώτη μέρα γυρίσματος μιας ταινίας για μένα είναι μεγάλη μέρα.
 Είναι γιορτή και ευλογία.

Σημαίνει ότι ο μόχθος της προετοιμασίας έπιασε τόπο.
Το τονίζω αυτό γιατί στη ζωή μου πολλές φορές έγραψα σενάρια, κυνήγησα χρηματοδότηση, προχώρησα σε προεργασία με καλλιτεχνικούς συντελεστές, έδωσα χρόνο, έβαλα χρήμα, ονειρεύτηκα σκηνές, χωρίς ευτυχή έκβαση.
Βόρη 1-3-2013

 Στα ράφια και στα συρτάρια μου υπάρχουν κάμποσα ντοσιέ με σχέδια που ματαιώθηκαν. Σήμερα, 1η Μαρτίου 2013, ξεκινάει η 12η μεγάλου μήκους ταινία μου και νιώθω ευγνωμοσύνη γι’ αυτούς που ανέλαβαν το κόστος και τον μπελά της παραγωγής και για την τύχη, στα 72 μου, να έχω μπροστά μου μια ακόμη σοβαρή καλλιτεχνική πρόκληση.
 Αγαπώ το μυθιστόρημα, αγαπώ τους ναυτικούς και τις ιστορίες τους, αγαπώ την Άνδρο, αγαπώ το σινεμά, αγαπώ τους ανθρώπους του κιν/φου σε όλα τα πόστα.
Η συγκυρία για τον τόπο και τους πολίτες της χώρας μας είναι δύσκολη. Οτιδήποτε ποιοτικό προκύψει από τη συνέπεια και τη δουλειά ανθρώπων στην Ελλάδα της πολύπλευρης κρίσης και απαξίωσης είναι ενθαρρυντικό, ανάσα και νίκη στα σύγχρονα πέτρινα χρόνια.
Επισκοπειό 2-3-2013
Έχουμε υποχρέωση να φτιάξουμε μια όμορφη και ουσιαστική ταινία, μια ‘’Μικρά Αγγλία’’ της διαχρονικής ανθρώπινης περιπέτειας, των αισθημάτων που είναι σωθικά της ύπαρξης. Νιώθω μεγάλη ευθύνη.
Υπόσχομαι να βάλω τα δυνατά μου, γιατί έχω δίψα για υπέροχες εικόνες και υπέροχες ερμηνείες. Ξέρω ότι έχω καλό πλήρωμα για το ταξίδι της ταινίας. Σας εμπιστεύομαι έναν προς έναν. Και υπολογίζω στο ταλέντο, στις γνώσεις, στις ιδέες, στη διάθεσή σας να πετύχουμε όλοι μαζί τον στόχο μας. Εύχομαι να πάνε καλά όλα για όλους μας και η Άνδρος να μείνει στη σκέψη μας σαν μια πανέμορφη, ανεπανάληπτη και αλησμόνητη κινηματογραφική εμπειρία.
Καλό μήνα, φίλοι μου, και πάμε για το πρώτο πλάνο!
 Παντελής Βούλγαρης 1/3/2013
Συνετί 2-3-2013

4 σχόλια:

καψοραχη είπε...

καλα γυρισματα να εχετε,καλη ταινια ΣΙΓΟΥΡΑ θα ειναι,και καλα να περασετε,να ξερετε σας ζηλευω,εκειδα να ημουν να σας κραταγα τα σαντουτς και τα ρουχα,να προσεχα την Περλα μη κανει κανενα περασμα στη σκηνη σας,να μοιραζα ρακια να σας ακολουθουσα στα αγαπημενα μερη και να μυριζα Αντρο!

Ανυση-Κουερινη Μαρια του Ηλια και της Χρυσανθης....
απο τα Λειβαδια....

eirini vlastari είπε...

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ. Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ.
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΔΡΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Γ.ΞΑΝΘΟΣ είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστουμε για τις τοσες αναμνησεις που θα μας δωσετε μεσα απο την ταινια "Μικρα Αγγλια" ιδιαιτερα σε εμενα που ο πατερας μου χαθηκε με το "Θρασυβουλος" τον Οκτωβριο του 1939
Νικος Γουλανδρης