Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Σύλλογος Δασκάλων Άνδρου- Κέας- Κύθνου- Σερίφου «ο Θεόφιλος Καΐρης»


 Καταγγελία για τα γεγονότα της 28ης Φεβρουαρίου 2013 στην Πάρο



 Το νησί της Πάρου τις τελευταίες μέρες έζησε πρωτόγνωρες στιγμές φασιστικής βίας και τρομοκρατίας όταν τρεις βουλευτές της Χ.Α. με την κουστωδία τους, συνοδεία τριών διμοιριών ΜΑΤ πάτησαν το πόδι τους στο νησί για να "κόψουν πίτα"!
  Ο Παριανός δημοκρατικός κόσμος συμμετείχε σε πρωτοφανούς έκτασης και μεγέθους για τα δεδομένα του νησιού, πλατιά, λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στη φασιστική δραστηριοποίηση.
 Οι δυνάμεις καταστολής που συνόδευαν τη Χ.Α., ενέτειναν την αίσθηση τρομοκρατίας στο νησί, ειδικά όταν κατέστειλαν την αντιφασιστική διαδήλωση κάνοντας χρήση χημικών εναντίων των διαδηλωτών, μέσα στα στενάκια της Παροικιάς.
 Το πέρασμα της Χ.Α. από την Πάρο άφησε πίσω του 3 τραυματίες. Δύο διαδηλωτές, εκ των οποίων ένα μέλος μας, θύματα κτηνώδους δολοφονικής επίθεσης με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, τον αυχένα και τα πλευρά, και έναν κάτοικο Πάρου που γρονθοκοπήθηκε από μέλη της ΧΑ , κατά την αποχώρησή τους από το νησί, επειδή τους φωτογράφιζε καθώς επιβιβάζονταν στο πλοίο.
  Ο Σύλλογοί μας θα σταθούν σταθερά στην πάλη ενάντια στο φασισμό και το νεοναζισμό, προασπίζοντας την πάλη για λαϊκές δημοκρατικές ελευθερίες. Καλούν τα μέλη τους να συσπειρωθούν πιο στενά στα συλλογικά όργανα και μέσα από αυτά να αποδοκιμάσουν και να καταγγείλουν δραστήρια το φασισμό και τη νεοναζιστική δράση που εκδηλώνεται σε όλη την Ελλάδα.
  Σύλλογος εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Πάρου – Αντιπάρου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ»

 Σύλλογος εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Θήρας- Ίου- Θηρασιάς- Σικίνου-Ανάφης- Φολεγάνδρου
 
Σύλλογος εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Σύρου- Τήνου- Μυκόνου

 Σύλλογος εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Νάξου- Μικρών Κυκλάδων – Αμοργού

 Σύλλογος εκπ/κών Α΄βάθμιας εκπ/σης Άνδρου- Κέας- Κύθνου- Σερίφου
«Θεόφιλος Καΐρης»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι ήθελαν οι δάσκαλοι να επιτύχουν με αυτή τους την ανακοίνωση,ένα είναι σίγουρο πάντως ότι καλύτερη προβολή της Χ Α δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν ούτε οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες. Δηλαδή αν οι βουλευτές ήταν άλλου κόμματος και έκοβαν πίτα καλώς ενώ από αυτό το κόμμα κακώς. Όλοι οι βουλευτές ψηφίζονται και αυτό είναι που θα πρέπει να προβληματίσει και όχι το αν θα κόψουν πίττα ή όχι.

Ανώνυμος είπε...

"Δηλαδή αν οι βουλευτές ήταν άλλου κόμματος και έκοβαν πίτα καλώς ενώ από αυτό το κόμμα κακώς.": Ναι, όταν πρόκειται για νεοναζιστικές συμμορίες, διότι περί συμμορίας πρόκειται, όταν δε σε βάρος της πλειοψηφίας των βουλευτών της εν λόγω συμμορίας εκκρεμούν δίκες. Εάν εσάς δεν σας απασχολεί ότι φασιστικές, νεοναζιστικές, εγκληματικές συμμορίες κόβουν πίτες (αντί για κεφάλια μεταναστών όπως θα ήθελαν, δείτε πρόσφατο ρεπορτάζ στο channel 4 --> http://www.channel4.com/news/racist-anti-semitic-violent-the-true-face-of-golden-dawn), κακώς.

Ανώνυμος είπε...

Εθνικισμός είναι το σύμβολο μιας πίστεως, μιας ολοκληρωμένης κοσμοθεωρίας. Και οι εθνικιστές είναι οι πιστοί της θρησκείας αυτής….. Εις τας τάξεις των εθνικιστών δεν γίνονται δεκτοί όσοι απλώς πιστεύουν και δέχονται την ιδέα του έθνους, αλλά μόνο εκείνοι που πιστεύουν εις αυτήν και είναι έτοιμοι να την πραγματοποιήσουν. Και εις αυτό ακριβώς το σημείο έγκειται η διαφορά μεταξύ του απλώς εθνικόφρονα και του εθνικιστή».
Στη συνέχεια της ομιλίας του και μπροστά σε ένα πλήθος εθνικιστών ο Δημήτριος Βεζανής αναλύει την έννοια του σοσιαλισμού και επισημαίνει τα εξής:
«Πιστεύουμε στο Σοσιαλισμό. Ο Εθνικισμός ο οποίος τόσο προέχουσαν θέση δίνει εις το σύνολο και του οποίου η κυριότερη ηθική επιταγή λέγει «θυσιάσου χάριν του συνόλου» δεν μπορεί παρά να θέλει να εξυψώσει όλους εκείνους οι οποίοι έχουν την τιμή να ανήκουν στο ελληνικό έθνος. Ο σοσιαλισμός όμως των οποίον θέλουμε διαφέρει ριζικώς από τον Σοσιαλισμό του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ λέγει «αρπάχτε και φάτε». Εμείς λέμε «δημιούργησε και ζήσε». Θέλουμε κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν είμαστε όμως παράφρονες να θέλουμε να σταματήσει η παραγωγή όπως ήθελαν οι άνθρωποι του ΚΚΕ …. Η παραγωγή δεν πρέπει να διατηρείται εις το σημερινό της επίπεδο. Πρέπει διαρκώς να αυξάνει για να ανταποκρίνεται εις τις ανάγκες του λαού. … Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η πραγματική παραγωγή είναι η παραγωγή των υλικών αγαθών και η πραγματική δημιουργική εργασία είναι η εργασία του εργάτη και του αγρότη. Οι διοικητικές γραφικές υπηρεσίες πρέπει να είναι μόνο οι απαραιτήτως αναγκαίες και να μην μεταβάλλονται εις παράσιτα που θα απορροφήσουν τον δημιουργικό μόχθο του εργάτη…… Ο Σοσιαλισμός για εμάς δεν επιτυγχάνεται με τη λήψη ορισμένων μέτρων όπως για παράδειγμα είναι η κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων, η γενική κατάργηση της ιδιοκτησίας, όπως οι κομουνιστές και οι αριστεριστές υποστηρίζουν. … Αφελές και παιδαριώδες είναι να νομίζουμε ότι η κοινωνική ευτυχία θα κατακτηθεί ως δια μαγείας με μιαν μονοκονδυλιά. Μόνο με συνεχείς αγώνες και με διαδοχικές προσεγγίσεις θα πλησιάσουμε την κοινωνική ευτυχία. Και λέγοντας αγώνες δεν μιλάμε για ταξικούς, αλλά για μια συνολική προσπάθεια λαού και της διοίκησης της πολιτείας να υπερνικά διαρκώς τις συνεχείς δυσκολίες και τα αφάνταστα εμπόδια που βάζει ο καπιταλισμός. Απαράβατος όρος μας είναι ότι η ελληνική παραγωγή πρέπει να διατηρηθεί και να αυξάνεται. Κάθε μέτρο μείωση της παραγωγής είναι μέτρο αντισοσιαλιστικόν και αντεθνικόν.
Το τεράστιο χάσμα και η τεράστια διαφορά η οποία χωρίζει τον Σοσιαλισμό μας από τον Σοσιαλισμό των μπολσεβίκων είναι ότι εμείς θέλουμε να γίνουν και οι εργάτες άρχοντες ενώ οι κομουνιστές θέλουν να καταστεί πτωχότερος ολόκληρος ο ελληνικός λαός, με τον υποβιβασμό όχι μόνο των ευημερούντων αλλά και αυτών των εργατών και των μισθωτών. Με όσα σας ανέπτυξα προκύπτει ένα αναμφισβήτητο συμπέρασμα: Ο Εθνικισμός δεν είναι κίνημα αντιδραστικό, δεν είναι ένα κίνημα πλουσίων. Ο Εθνικισμός είναι κίνημα κατ΄ εξοχήν λαϊκό».

Ανώνυμος είπε...

Ας αρχίσουν οι εθνικοσοσιαλιστές να αποδίδουν τον ΦΠΑ από τα ροζ ξενοδοχεία που διατηρούν και μετά να έρθουν να μας πουν πως θα επιτύχουν την ανάπτυξη που αποζητούσε και ο Βεζανής.
Τα "καλά" του εθνικοσοσιαλισμού τα βίωσαν στο πετσί τους και οι Ανδριώτες και ευτυχώς δεν τα έχουμε ξεχάσει όλοι.
Οι μπράβοι και οι πορτιέρηδες που έχει μαζέψει ο Μιχαλολιάκος στον συρφετό του δεν είναι λαός.Είναι υπόκοσμος.