Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις επικρατέστερες τοποθεσίες για Χ.Υ.Τ.Υ.


Δείτε στο βίντεο από την συνεδρίαση της 31ης Μαΐου του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου: 
στον χρόνο του βίντεο 1:18:30  την ενημέρωση για τις επικρατέστερες θέσεις  Χ.Υ.ΤΥ.
0:33:15, Γνωμοδότηση για προυπολογισμό ιδρύματος Μωραΐτη
0:05:20, Αίτηση για αιολικό πάρκο στη θέση Ξηροκάμπι Κορθίου

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή προσπάθεια,ελπίζουμε να ευοδώσει εν τέλει καρπούς

ΑΛΛΟΔΑΠΗ είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!!

Ανώνυμος είπε...

μεγαλυτερο λαθος απο του Προφητη Ηλια ειναι η θεση στις Γιδες το ενα κοπηκε επειδη αδρευαν κτηματα το αλλο θα γινει οταν απο εκει υδρευεται ολη η περιοχη του Μπατσιου;

Ανώνυμος είπε...

Κάτι όμως επιτέλους πρέπει να γίνει. Δεν είναι δυνατόν σε ένα νησί με έκταση 381 τχ. να μην μπορεί να βρεθεί μια γωνιά για να γίνει ο ΧΥΤΥ. Οπουδήποτε και να χωροθετηθεί γίνεται προσφυγή και επέμβαση του εισαγγελέα. Συνεχίζεται όμως η ρήψη στην ανεξέλεκτη πλέον χωματερή κάτω απο το Λύκειο της Χώρας και κοντά στο Παραπόρτι με χίλιους δύο κινδύνους χωρίς, προς μεγάλη έκπληξη, να προβληματίζει κανέναν. Εδώ ο εισαγγελέας δεν μπορεί να επέμβει; Το καλοκαίρι ξεκίνησε, η θερμοκρασία ανεβαίνει αλλά ολοι λέμε για το που δεν θα χωροθετηθεί ο ΧΥΤΥ. Απ' οτι είδα στον χάρτη υπάρχουν θέσεις και στο βόρειο και στο νότιο τμήμα του νησιού. Οι υπόλοιπες θέσεις, όπως γνωρίζουμε, έχουν αποκλεισθεί απο προηγούμενες διαδικασίες. Λοιπόν κύριοι του Δημ. Συμβουλίου για τις υπόλοιπες θέσεις επιτέλους βρείτε λύση. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειδα την συζητηση για τις ανεμογ/ριες θα την δουμε;

Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτό το λόγο υπάρχουν επιστήμονες για να αποφασίσουν το καταλληλότερο μέρος και να σταθμίσουν όλους τους παράγοντες..

nikkatsikis είπε...

Εμας απο τις ΓΙΔΕΣ θα μας βρουνε μπροστα τους.Δεν ακουσα απο κανεναν να αναφερθει για το γεγονος οτι οταν πανε τα σκουπιδια στη Πλουσκα τα απορρυματοφορα θα πρεπει να διασχισουν τον επαρχειακο δρομο ΓΑΥΡΙΟΥ-ΓΙΔΩΝ.Εκει δεν χωρανε δυο αμαξια οταν διασταυρωθουν σε ολο το μηκος της διαδρομης.Φανταστειτε τι θα γινεται το καλοκαιρι.Οταν θα γινει καποιο θανατηφορο ατυχημα θα ειναι πολυ αργα.

nikkatsikis είπε...

Εμας απο τις ΓΙΔΕΣ θα μας βρουνε μπροστα τους.Δεν ακουσα απο κανεναν οτι τα απορρυματοφορα του νησιου θα πρεπει να περασουν απο τον στενο επαρχιακο δρομο ΓΑΥΡΙΟΥ-ΓΙΔΩΝ που δεν χωρανε να διασταυρωσουν ουτε καν δυο μικρα αμαξια.Φανταστειτε τι θα γινεται το καλοκαιρι που ο συγκεκριμενος δρομος εξυπηρετει και την παραλια στο Βιταλι.Θα πρεπει να θρηνησουμε θυματα?Επισης δεν ειπε καποιος οτι στην Πλουσκα υπαρχει παραλια παρα πολυ ομορφη η οποια μπορει να αξιοποιηθει.Εκει υπαρχει και βιοτοπος.

Ανώνυμος είπε...

Το ποιο καταλληλο μερος ειναι το ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ MΕΡΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΠΛΟΚΙΑ H ENA TΟΙXEIO ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ!ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΥΤΥ Η ΧΥΤΑ;;ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΖΙΠ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΟΥΠΙΔΙΑΡΕΣ;;

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Ως γνήσιοι Έλληνες, επιβεβαιώνουμε για ακόμα μία φορά το ρητό "Μακριά από την πόρτα μας και όπου νάνε..." Ελπίζω μόνο να βρεθεί λύση πριν οι αρουραίοι που κυκλοφορούν στην αγορά γίνουν περισσότεροι από τους ανθρώπους!

Ι.ΜΕΞΗΣ είπε...

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΨΕΜΜΑΤΑ.ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΟΙΚΙΣΜΟ 6χλμ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΣΚΑΣ 1χλμ ΑΠΟ ΑΤΕΝΙ,2 ΑΠΟ ΓΙΔΕΣ ΚΑΙ 3 ΑΠΟ ΒΙΤΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΓΚΡΕΙΤΕΡ Ν'ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΝΟ;!!!ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΙΕΣ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ;!!!

Ανώνυμος είπε...

Εχει καλιεργηθει εδω και δεκαετιες απο τους αυτοδιοικητικους οτι η μονη θεση για τα σκουπιδια ειναι στην Σταυροπεδα. Σε ολο το αλλο νησι δεν υπαρχει καταλληλος χωρος με τις γνωστες προφασεις(τους ).
Ειμαι τις αποψης οτι δεν χρειαζεται να υπαρχει τοση αγωνια που θα γινει ο ΧΥΤΥ γιατι απλα μεχρι να λειτουργησει πρεπει να γινουν εστω και τωρα που ειμαστε στο και πεντε αλλα πραγματα πιο σοβαρα τα οποια απαιτουν την δικη μας ενεργο συμμετοχή και που απο αυτον εδω το ενημερωτικο κομβο εχουν προβληθει συχνοτατα. Οταν γινουν η θεση λειτουργιας του ΧΥΤΥ θα ειναι ακινδυνη για την δημοσια υγεια .
Δοθηκαν και δινονται λεφτα για μελετες αμφιβολλου αποτελεσματος και ενω υπαρχει ενα κτιριο στο νησι ,βιομηχανικων προδιαγραφων για το οποιο αν καλουσαν τους ηδη μελετητες και με τα ιδια λεφτα που παιρνουν για την μελεττη του ΧΥΤΥ (που ειναι πολλα) τους ζητουσαν να το "κανουν" λυση για το παρον και για το μελλον συνδιασμενη με αυτα που πρεπει να κανουμε εμεις ,θα υπηρχε ενα υπολλειμα της ταξης 20% το οποιο θα ηταν πολυ ευκολο να το διαχειριστουμε. Το συνδρομο "μακρια απο την πορτα μου " το συνανταω καθημερινα .Θα σας γραψω ενα παραδειγμα.
Στην πολη μου εχουν απο μερικα σημεια απομακρυνθει οι καδοι γιατι γκρινιαζαν οι κατοικοι και αναγκαζονται να τα μεταφερουν σε μεγαλη αποσταση για να τα ΠΕΤΑΞΟΥΝ σε αλλα σημεια που υπαρχουν(καδοι). Διανυουν με τα σκουπιδια σε μια σακκουλα ολη την αποσταση για να εκπληρωσουν το καθηκον τους και να μην μυριζουν στην γειτονια τους.Αν στους ιδιους κατοικους προσπαθησω να τους πω οτι αφου τα φερνουν απο τοσο μακρια στην πορτα την δικη μου και τα πετουν, αλλα δεν το κανουν σωστα (πχ να τα διαχωρισουν στην πηγη) γυριζουν και μου λενε ,ας τα μαζεψει πρωτα ο δημος που ειναι υποχρεωση του και μετα θα το σκεφτω αν θα κανω διαλογη.
Οσο αναπαυομαστε στον καναπε μας και δεν ξεκινουμε την λυση του θεματος εκ των εσω , θα υπαρχουν πολιτικοι που θα μας κοροιδευουν , θα μας ρωτουν τι να κανω, θα βγαζουν δελτια τυπου ,θα καινε τα σκουπιδια, θα δημιουργουν νεες χωματερες και επιπλεον θα "προσπαθουν" να κανουν ΧΥΤΥ και οι εκει ομοροι κατοικοι δεν θα τον θελουν γιατι απλα ο δημος ειμαστε εμεις και εχουμε τους δημοτικους αρχοντες που μας κανουν οτι και εμεις ,δεν θελουν τα σκουπιδια στην πορτα τους.

nikos είπε...

Η συνεχεια της συνεδριασης που ειναι?Ποιο ειναι το αποτελεσμα?

Ανώνυμος είπε...

Ολοι περιμένουμε με αγωνία και δυστυχώς η επίσημη ενημέρωση είναι ανύπαρκτη. Συγχαρητήρια στην Κινημ. Λέσχη. Ωστόσο η ποιότητα της βιντεοσκόπησης δεν είναι καλή, η ηχογράφηση δεν βοηθάει..
Πρέπει επιτέλους η Δημ. Αρχή να αναρτήσει στο διαδίκτυο τόσο τη τελευταία αυτή μελέτη της ΕΠΤΑ (δεν είναι μόνον οι Δ. Σ/λοι και οι πέριξ που πρέπει να γνωρίζουν) όσο και όλες τις άλλες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα με χρήματα των φορολογουμένων. Είναι αρκετά απλό αρκεί να υπάρχει θέληση. ΑΜΕΣΑ.
Λάζαρος

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ,ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΗΨΗ ΣΩΣΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΞΤΡΑ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΟΥ. ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΣΗΣ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΕΙ, ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ...ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!!