Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει … Κορθιανό Καρναβάλι θα μυρίσει….

Για 26η χρονιά διοργανώνεται το επιτυχημένο Κορθιανό Καρναβάλι στην ‘Ανδρο με ατελείωτο κέφι, εκπλήξεις, δώρα, διασκέδαση, παιχνίδια και πολύ μουσική και χορό!

Φέτος το Καρναβάλι μας όμως έχει ένα σκοπό, να βοηθήσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων μας, πράγμα αναγκαίο μετά την οικολογική καταστροφή που υπέστη το νησί μας από την υποχώρηση της χωματερής στη θάλασσα. Επαναχρησιμοποιούμε τα περσινά μας υλικά, ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια μας κάνοντας τα αποκριάτικα άρματα, χρησιμοποιούμε φυσικά υλικά, κάνουμε τέχνη από σκουπίδια !
Απόκριες όμως είναι μασκαράδες, μουσική, χορός, έτσι φέτος όπως και πέρυσι, η μεγάλη Παρέλαση των Αρμάτων χορεύει σε...
ρυθμούς samba reggae , υπό τον ήχο των κρουστών των Batala που αυτή τη φορά θα μας έρθουν από τη Βραζιλία! Η ελληνική μπάντα επιστρέφει μόλις, από το Καρναβάλι του Salvador στη Bahia της Βραζιλίας και μας ταξιδεύει στους ήχους του αυθεντικού βραζιλιάνικου καρναβαλιού.
Η γιορτή μας δεν ξεχνά τις παραδόσεις, για αυτό αναβιώνουμε με σατυρική διάθεση τη βακχική γιορτή του Διονύσου. Ο Διόνυσος σε τροχήλατο καράβι, Σάτυροι & Νύμφες κερνούν άφθονο κρασί και όλοι μαζί χορεύουμε γύρω από τη φωτιά σε αρχέγονους ρυθμούς συνοδεία από τσαμπούνες και τουμπιά.
Δράση και μυστήριο για μεγάλους στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, ένα ταξίδι στην παραμυθένια εποχή του Μεσαίωνα..την εποχή που οι Ιππότες πολεμούν δράκους και εξορκίζουν μάγισσες.
Αφετηρία του ταξιδιού το μεσαιωνικό Κάστρο που χτίστηκε το 1207 από τον ηγεμόνα του νησιού Μαρίνο Δάνδολο.
Η διασκέδαση δε σταματά όμως εδώ, συναυλία με τους Cabin 54, Dirty Fuse, dj set party και πολλά άλλα ….
Oι εκδηλώσεις των Αποκρεών θα λήξουν με τη Σαρακοστιανή γιορτή και άφθονα κούλουμα, μπόλικο κρασί και ρακί στην πλατεία την Καθαρά Δευτέρα.
Παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, «τρέχει» από τις αρχές του Φεβρουαρίου μία ακόμα δράση με τίτλο « Κάνε τέχνη από σκουπίδια», καλώντας όλους τους Ανδριώτες και όχι μόνο, να εκφραστούν καλλιτεχνικά και με ότι ανακυκλώσιμο «σκουπίδι», να φτιάξουν και να παρουσιάσουν το δικό τους έργο στην πλατεία του Κορθίου.
  Με ευαισθησία και ενδιαφέρον για τις ευπαθείς ομάδες, βοηθάμε με την προσφορά μας σε ρούχα και βιβλία το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων που στηρίζει και υλοποιεί o οργανισμός ΚΛΙΜΑΚΑ (.http://astegoi-klimaka.blogspot.com/p/blog-page_11.html).
Μέρος των εσόδων των εκδηλώσεών μας θα διατεθούν για τις ανάγκες του νησιού για ένα σωστό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων
http://www.korthiano-karnavali.blogspot.com/
http://www.facebook.com/korthianokarnavali

Σύλλογος Επαγγελματιών Κορθίου Ανδρου –Οργανωτική Ομάδα του Καρναβαλιού

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψωμι τυρί δεν είχαμε ..χοντρό κ...ι γυρευαμε

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όλους για την πρωτοβουλία και την οργάνωση παρά τις δύσκολες μέρες που βιώνει η χώρα μας εσείς κάνετε κάτι για να βγάλετε λίγο τον κόσμο από τα προβλήματά του!Χρειάζετε!Καλή επιτυχία παιδιά ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!