Θύμα του κόκκινου σκαθαριού ο ένας φοίνικας του Γηροκομείου Άνδρου
Μικρός ακόμα ο φοίνικας το 1936 (φωτ. αρχείο Ι. Βενετίκη)
1 σχόλιο:
Βαγγέλης
είπε...
Πολύ κρίμα... μάλιστα τον έβλεπα το προηγούμενο καλοκαίρι και σκεφτόμουν τι όμορφοι είναι οι φοίνικες στην Άνδρο, ένα νησί που στέκει μακριά από τη μόλυνση του κόκκινου σκαθαριού που έχει σαρώσει όλη την Αττική. Επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα και έχω (προς το παρόν)σώσει ένα φοίνικα 82 ετών μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι αν δε γίνουν ψεκασμοί μόλις η θερμοκρασία ανέβει στους 20 βαθμούς δε θα μείνει κανένας από τους αρχοντικούς κανάριους φοίνικες στην Άνδρο. Η διαδικασία διάσωσης ή προστασίας των φοινικοειδών αυτών είναι μία δύσκολη και χρονοβόρος ιστόρία και θέλει άτομο(α) αφοσιωμένα στο σκοπό αυτό. Το κόστος των εντομοκτόνων δεν είναι απαγορευτικό αλλά αν ήδη έχει μπει το σκαθάρι μέσα τότε τα πράματα είναι δύσκολα και θα χρειαστούν εξειδικευμένες μέθοδοι και δενδροχειρουργικές επεμβάσεις που σημαίνει πολλά χρήματα.
1 σχόλιο:
Πολύ κρίμα... μάλιστα τον έβλεπα το προηγούμενο καλοκαίρι και σκεφτόμουν τι όμορφοι είναι οι φοίνικες στην Άνδρο, ένα νησί που στέκει μακριά από τη μόλυνση του κόκκινου σκαθαριού που έχει σαρώσει όλη την Αττική.
Επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα και έχω (προς το παρόν)σώσει ένα φοίνικα 82 ετών μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι αν δε γίνουν ψεκασμοί μόλις η θερμοκρασία ανέβει στους 20 βαθμούς δε θα μείνει κανένας από τους αρχοντικούς κανάριους φοίνικες στην Άνδρο. Η διαδικασία διάσωσης ή προστασίας των φοινικοειδών αυτών είναι μία δύσκολη και χρονοβόρος ιστόρία και θέλει άτομο(α) αφοσιωμένα στο σκοπό αυτό. Το κόστος των εντομοκτόνων δεν είναι απαγορευτικό αλλά αν ήδη έχει μπει το σκαθάρι μέσα τότε τα πράματα είναι δύσκολα και θα χρειαστούν εξειδικευμένες μέθοδοι και δενδροχειρουργικές επεμβάσεις που σημαίνει πολλά χρήματα.
Δημοσίευση σχολίου