Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αποκαλύψεις

Πολλές φέτος οι βροχές, πολλά και τα νερά του ποταμού στα Λειβάδια, ορμητικά παρέσυραν στη θάλασσα όλα τα χώματα και τα μπάζα που χρόνια ήταν σωριασμένα δεξιά και αριστερά της κοίτης από τους φθινοπωρινούς "καθαρισμούς" του ποταμού.
Τα νερά ηρέμησαν, λιγόστεψαν και ήρθαν οι αποκαλύψεις: από τη μία φάνηκαν τα πετρόχτιστα "μπαστούνια" και τα θαμμένα καλντερίμια κοντά στο γεφύρι, περιφρονημένη κληρονομιά από τους παλιούς που σιγά σιγά χάνεται
 και από την άλλη ξεφύτρωσαν πελώρια κομμάτια μπετόν που κατά καιρούς σπάνε ,γέρνουν, πέφτουν και πάνω τους ρίχνουμε καινούρια.

Αυτά είναι η κληρονομιά η δικιά μας, λίγο βαριά, για τους επόμενους που θάρθουν και θα θελήσουν να κάνουν το απογευματινό σεργιάνι τους μέσα στο ποτάμι.










 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ποτάμι είναι πλέον πανέμορφο, ολοκάθαρο,η φύση το καθάρισε μόνη της και σιγά-σιγά πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές. Πριν μέρες στον ποταμό στο δρόμο προς το Μέσα Χωριό κάθονταν ένα εκπληκτικό υδρόβιο, η ονομασία του οποίου σύμφωνα με το Βιβλίο της Ορνοθολογικής Εταιρείας είναι ¨ερημοσφυριχτής" ή κάτι παρόμοιο. Δυστυχώς η φωτογραφία από το κινητό μας δεν πέτυχε. Η πληροφορία αυτή να μείνει μυστική (!!) διότι τα λογής-λογής υδρόβια που συχνά υπάρχουν στον ποταμό θέλουν ησυχία.
Όσο για το δια ταύτα: Κάθε επόμενη ρύπανση του ποταμού τώρα πια φαίνεται και φαίνεται βέβαια και ποιός την έχει κάνει. Στο χέρι όλων είναι να μην την επιτρέψομε και δυστυχώς πρέπει κάποιοι να φοβούνται ότι θα μπλέξουν αν ξαναπετάξουν μπάζα είτε σκουπίδια.
Δε βλέπω να γίνεται κάτι άλλο. Να είναι σίγουρο σε όλους ότι η κοινωνία και ο Δήμος δεν ανέχεται πλέον αντικοινωνικές συμπεριφορές. ΧΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Ξαναπετανε σκουπιδια ενω υπαρχουν δυπλα καδοι αποριματων, γιατι το κανουν?