Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Εορτασμός Παναγίας Θεοσκεπάστου 2011


Η εκκλησία της Θεοσκέπαστης το 1903, με το μικρασιατικής επιρροής καμπαναριό της  που το βρίσκουμε και σε άλλα κυκλαδονήσια (Φωτ.Αρχείο: Κωνσταντίνου Παντζόπουλου)
 Λόγω της μεγάλης επισκευής στην εκκλησία της Παναγίας της Θεοσκέπαστης, το πρόγραμμα του εορτασμού διαμορφώνεται ως εξής :
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 8 Απριλίου
ΩΡΑ 18.30: Μεταφορά της Αγίας Εικόνας από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Παλατιανής) στον Ιερό Ναό της Παναγίας Πόλεως Άνδρου όπου θα τελεσθεί η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.
ΩΡΑ 22.30: Τέλεση Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας.
ΣΑΒΒΑΤΟ, 9 Απριλίου
ΩΡΑ 7.30:  Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας
Θα επακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος από τον Ιερό Ναό Παναγίας προς την πλατεία Καΐρη και συνέχεια διά της αγοράς προς την πλατεία Γηροκομείο όπου και θα αναπεμφθεί η καθιερωμένη δέηση. Ακολούθως η Εικόνα θα επιστρέψει στο Ναό της Παναγίας, ο οποίος θα είναι ανοικτός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου οι πιστοί να προσέρχονται και να λαμβάνουν την ευλογία της Θεοσκεπάστου.
ΩΡΑ 12.30μμ.:, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία του Αφανούς Ναύτου η καθιερωμένη δέηση για τους πνιγέντες Ναυτικούς μας.
ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΩΡΑ 18:30: Παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί από τα Δημοτικά. Σχ. Άνδρου & Μεσαριάς και τον Σύλλογο Γυναικών Άνδρου στην Πλατεία Γηροκομείου.
ΩΡΑ 19:00: Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός
ΩΡΑ 20:00: Εκκίνηση Λιτανευτικής Πομπής της Εικόνος της Ευρέσεως, προπορευομένης Λαμπαδηφορίας.
Κατά την άφιξη της Λαμπαδηφόρου Λιτανεύσεως στην Πλατεία Γηροκομείου θα πραγματοποιηθεί δέηση για την μαθητιώσα και εργαζομένη νεότητα της Άνδρου.
ΚΥΡΙΑΚΗ, 10 Απριλίου
Στον Ιερό Ναό της Παναγίας θα τελεστεί επίσης Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά τη λήξη της οποίας η Εικόνα της Παναγίας θα επιστρέψει με λιτανευτική πομπή, δια μέσου της αγοράς, στο Ναό της Παλατιανής.

ΩΡΑ 12:00  Συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Άνδρου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μας φωτιζει γιατι εχουμε γινει κακοι καρφωνουμε ο ενας τον αλλον χαιρομαστε με την λυπη του αλλου κ γενικα εχουμε φυγει απ τον Θεο.... ελεος ας κοιταξουμε λιγο κ την ψυχη μας ο ενας θα θαψει τον αλλον....προς τι η κακια

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακη φωτογραφια, μπραβο. Απο το καμπαναριο αυτο επιρρεαστικαν και αλλα στα χωρια οπως στα Βραχνου. Σε καλη κατασταση εινε και ο φραγκικος πυργος τον Βουλιαχτον στην ακρη. Του πυργου του πηραν τις πετρες και τον γκρεμισαν για να κτισουν τοτε.

Ανώνυμος είπε...

Ποτε καταστραφηκε αυτη η ομορφη προσοψη και το καμπαναριο? Για να κατασκευαστει αραγε τι?Ενας ακαλαισθητος προναος που θυμιζει παρανομο ημιυπαιθριο χωρο.Κριμα!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.