Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Με το φανάρι για ανοικτή πόρτα

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγάλο Γιατί για την ωραιότερη γειτονιά της Χώρας. Γιατί η γειτονιά αυτή εφθασε στο σημείο να εχει μόνο 10 σπίτια ανοικτά τον χειμώνα? Πάντως Μπράβο στον παπά Λωνίδη που αγωνίζεται και κρατάει ζωντανή έστω και έτσι την Εκκλησία και στον Vanglouk για την προσπάθειά του μέσω της Κινηματογραφικής Λέσχης και έτσι υπάρχει ενα φως αναμένο τις νύχτες του χειμώνα. Και του χρόνου !!!

skouliki είπε...

καλημερα χρονια πολλα...
ενα μεγαλο ευχαριστω για την προσφορα σου σε μας που λειπουμε απο εκει,
οσο για τα κλειστα σπιτια στη χωρα.... καιρος να ανλογιστουμε γιατι ενα τοσο ομορφο και πλουσιο νησι ερημωσε, τι φταιει;;

Σπύρος απ τα Λεύκα [μερακλής] είπε...

Ευτυχώς υπαρχουν ακόμη ανθρωποι που παρά τις δυσκολίες των καιρών θυσιάζονται για να κρατούν τον τόπο ζωντανό με οποιον τρόπο μπορουν.

G.CORCODILOS είπε...

ΦΩΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ
Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.
ΦΩΣ ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΙ ΑΕΝΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΛΑΔΟΦΑΝΑΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΛΩΝΙΔΗ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΗ ΑΓΑΠΗ,ΕΙΡΗΝΗ,ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ Ο ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.

ΟΜΟΡΦΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά . Ενώ κάτι πάντοτε με συγκρατεί για να μην στέλνω σχόλια, εν τούτοις δεν μου είναι δυνατόν να σωπαίνω. Ειδικά όταν κάποιοι "αναρωτιώνται" γιατί ερήμωσε οι κάτω γειτονιές. 'Αραγε αυτοί που αναρωτιούνται θα μπορούσαν ποτέ να μένουν εκεί κάτω;;
Ξέρουν τι είναι να έχουν ψωνίσει και να έχουν να κουβαλήσουν επτά τσάντες από το πάρκινγκ στην ΕΟΧΑ έως την Καμάρα ή τη Ρίβα;
Επιτέλους από το παραδοσιακό κάτι θα πρέπει να θυσιάσομε, ακριβώς για να μείνουν όλα τα υπόλοιπα. Πάσει θυσία λοιπόν να φθάσει με κάποιον τρόπο αμαξωτός δρόμος μέχρι τη Ρίβα, έστω και αν αυτό φαίνεται αδύνατο. Επιτέλους κάποιος τρόπος θα υπάρχει, κάπου στον πλανήτη κάποιοι θα έχουν βρεί τη λύση.
Αλλιώς, όλα τα σπίτια θα πουληθούν από τους Ανδριώτες σε λεφτάδες μη Ανδριώτες και θα γίνουν εξοχικά μόνο για δεκαπέντε μέρες το χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να πούμε στον νεο δήμαρχο να κυρήξει διαγωνισμό για μεγάλη λεωφόρο τύπου Αττικής Οδού για να συνδέει γηροκομείο-ρίβα σε 2 λεπτά για την άμεση μεταφορά φέτας και και ζαμπονακίου στην πόρτα κάθε νοικοκυράς...
επίσης ο εικονιζόμενος ιερέας μπορεί να ρυθμίζει την κυκλοφορία και να λαμβάνει διόδια για τη συντήρηση του σημαντικού για τη Χώρα έργου...
Πως σας φαίνεται???

Δημήτρης Σπυρόπουλος είπε...

Στην ερημιά του δρόμου δυό ξεχωριστές, εν Χριστώ, παρουσίες της Χώρας. ο Ιερέας με την αγιαστούρα και ο ταπεινός και καλοκάγαθος Γιώργος μας θυμίζουν αξίες ζωής και μας προτρέπουν να τους μιμηθούμε όπου και όπως μπορούμε.
Λάθεψα όμως. Δεν είναι δυό τα πρόσωπα της φωτό. Είναι και ο αφανής λήπτης της... που κι αυτός έχει τη δική του συμβολή στον προβληματισμό μας. Και του χρόνου. καλή χρονιά σε όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Επανέρχομαι στο θέμα φίλοι, η αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερη καζούρα γράφοντας να επιδιώξουμε να φθάσει δρόμος στη Ρίβα γι΄αυτό δεν έγραψα το όνομά μου!.
Επειδή όμως εγώ μιλούσα σοβαρά, ας σκεφτούμε την περίπτωση: 1 επεκτείνεται ο δρόμος που φθάνει στα ¨βουλιαχτά" κάτω από τον Αη Γιώργη , φθάνει έως την πλατεία Αφανούς Ναύτη και όλη η πλατεία ανακατασκευάζεται και από κάτω γίνεται ένα μεγάλο πάρκινγκ.
2 Φθάνει δρόμος έως τα Χασαπιά (περιοχή που ξέρομε ως δημόσια ουρητήρια ) και κατασκευάζεται δεύτερο πολυόροφο πάρκινγκ - εξασφαλίζεται δε πρόσβαση και για τροφοδοσία των καταστημάτων της αγοράς.
Υπάρχουν πολλές ιστορικές πόλεις (Ρέθυμνο, Ρόδος....) και παντού έχουν βρεθεί λύσεις. Γιατί όχι και στην Άνδρο. Το θέμα είναι βέβαια : ο κόσμος ζητάει λύσεις ή συνηθίζει τα πράγματα μοιρολατρικά;;;

Ανώνυμος είπε...

Το λιγότερο που μπορώ να σου πω ειναι οτι εισαι ονειροπαρμένος. Αν νομίζεις οτι οι δρόμοι θα φέρουν και το ανοιγμα των σπιτιών είσαι γελασμένος. Εχεις σκεφθεί πόσο θα στοιχίσει ενα τέτοιο έργο και τι σκοπό θα εξυπηρετήσει σε μια Χώρα που μετα βιας τον χειμώνα αριθμεί 1000 κατοίκους ? Αν είναι να τα κάνουμε όλα τσιμέντο για να γίνει "ανάπτυξη" τοτε ας μείνουν τα πράγματα όπως είναι με τις αναμνήσεις μας.
Βέβαια υπάρχει και η λύση να μπαζωθεί το Παραπόρτι και το Νειμποριό και εκεί να δεις παρκινκγ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε μας στην ησυχια μας και μη λετε ζαβαδες,
Η Κατω Πολη ειναι "Βασιλειο Μαροκο " και δε σηκωνει μπαζα,
μπαζωστε στο παντελονι σας κι αφηστε την Καμαρα ερμη κι σκοτεινη στην καλυτερη εποχη του χρονου,
γκεκε ?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΔΡΟΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ "ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ" ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ 7 ΤΣΑΝΤΕΣ..
ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΟΜΩΣ (ΜΟΝΟ);

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε με τα μεγαλεπήβολα και Φαραωνικά σχέδια, τώρα με την κρίση δεν θα χρειάζεται να κουβαλάμε πολλές τσάντες.Ετσι λύνεται αυτόματα και το θέμα των δρόμων για την μεταφορά τους.

Unknown είπε...

Οχι μόνο ένιωσα σαν να ήμουν κι εγώ εκεί αλλά το έδειξα και σε τέσσερα τμήματα ελληνικού σχολείου στον Καναδά, όπου τα παιδιά με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το βίντεο του εορτασμού των Θεοφανείων. Μπράβο σας συνεχίστε να μας εφοδιάζετε με φωτογραφίες και βίντεο θεμάτων που συμβαίνουν στο αγαπημένο μου νησί και να νιώθω, έστω και από πολύ μακρυά, ότι βρίσκομαι εκεί και συγκεκριμένα κοντά στην Θεοσκέπαστη.

Unknown είπε...

Xρόνια Πολλά καί συγχαρητήρια γιά τό τέλειο βίντεο της τελετης της κατάδυσης του Σταυρου στήν Αγία Θαλασσινή.Βρέθηκα κι εγώ στό νησάκι που λατρεύω καί γιόρτασα ακριβως οπως παληά τήν γιορτή των Θεοφανειων,παρόλο οτιβρισκόμουν μακρυά στό εξωτερικό.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4611989