Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Καθαρισμοί μονοπατιών στην Άνδρο από την ΕΛΙΞ : απολογισμός τελευταίου προγράμματος



Ολοκληρώθηκαν με το τέταρτο και τελευταίο για φέτος πρόγραμμα, οι εθελοντικοί καθαρισμοί μονοπατιών της ΕΛΙΞ στην Άνδρο. Η τελευταία ομάδα, από τις 18 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2010, δραστηριοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Υδρούσας και φιλοξενήθηκε, από το Δήμο Υδρούσας στο Γυμνάσιο του Γαυρίου. Απασχολήθηκε κυρίως με τον καθαρισμό του δικτύου διαδρομών γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης, ενώ καθάρισε και τον περίβολο του σχολείου στο οποίο φιλοξενήθηκε, καθώς και την παραλία του Γαυρίου.
Πιο συγκεκριμένα, καθαρίστηκαν από βλάστηση και πεσμένες πέτρες παράπλευρα των μονοπατιών:
• Η διαδρομή Άνω Παλαιόπολη (πλατεία Αγ. Ιωάννου)- Αρχαία Ακρόπολη Παλαιόπολης (εκκλησία Αγ. Δημητρίου)
• Παρακλάδι του μονοπατιού που οδηγεί στην παραλία της Παλαιόπολης και συγκεκριμένα αυτό που οδηγεί στο χώρο της ανασκαφής
• Παρακλάδι του μονοπατιού που οδηγεί στην παραλία από την πλευρά της ανασκαφής προς την εκκλησία Αγ. Σωτήρα και καταλήγει στο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία από τη νοτιοδυτική πλευρά.
Οι 10 εθελοντές, 8 γυναίκες και 2 άνδρες από Ελλάδα, Γερμανία, Ιαπωνία, Σερβία, στον ελεύθερο χρόνο τους επισκέφθηκαν αξιοθέατα του νησιού και κολύμπησαν σε κοντινές και πιο απομακρυσμένες παραλίες. Ο Σύλλογος Παλαιόπολης παρέθεσε γεύμα στους εθελοντές με τοπικά εδέσματα, στο χώρο του Σχολείου της Παλαιόπολης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΑ ΦΩΤΟΣ ΣΤΗ ΖΟΦΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ!